Actualitate

S-a găsit soluția tehnică pentru ca apa de ploaie să nu mai ajungă în subsolurile caselor de pe str. M. Viteazul

Pe strada Mihai Viteazul, unde Primăria Bistrița face lucrări pentru captarea apelor pluviale în așa fel încât acestea să nu mai inunde subsolurile locuințelor la fiecare ploaie, s-a găsit soluția tehnică potrivită, a anunțat primarul Ioan Turc într-o conferință de presă.

”Avem soluție pentru Mihai Viteazul, stradă pe care se derulează lucrări pentru captarea apelor pluviale în așa fel încât oamenii să mai sufere la fiecare ploaie prin inundarea beciurilor, a subsolurilor locuințelor și nu numai. Soluția tehnică a fost predată: se referă la un sistem de preluare a apelor de pe versanți printr-o conductă, urmând ca deversarea lor să se facă în rețeaua de canalizare pluvială pe care am executat-o deja. Pe Mihai Viteazul prima etapă se va încheia în aproximativ o lună de zile, urmând ca ulterior să trecem la realizarea lucrărilor cuprinse în etapa a doua”, a explicat primarul Ioan Turc.

Lucrările pe strada Mihai Viteazul au început în a doua jumătate a lunii septembrie 2021.

21 comentarii

  • Păi atunci de ce vreți să stricați și șanțul de gardă de pe străzile Calea Clujului, Drumul Cetății, Simion Mândrescu care protejează zona de Nord a orașului de inundații vreți și zona asta să devină lafel de nasoală ca Mihai Viteazu, Valea Jelnei, Cocoșu și Zăvoaie ? Treziți-vă odată la realitate.

    • Nu protejeaza nimic ,decat pe tine si pe inca vreo cativa sa nu va treaca tir urile pe sub geamuri.Daca v ati facut case pe centura printre fabrici ,suportati.

    • Șantul de gardă a fost construit cu mult înainte să aparară casele în zonă și și-a dovedit eficiența de foarte mult timp tocmai de aceea oamenii cu ceva bani și ceva inteligență și cunoștințe tehnice sau zbătut să-și facă case acolo și nu pe solul nasol din Sud. Acum se trezește un tembel care vrea să distrugă tocmai șanțul de gardă .

    • Apropo pentru tine și mai ales pentru primar șanțul de gardă protejează și fabricile și întradevăr șanțul de gardă când a fost construit a fost construit să protejeze fabricile. Eu nu am auzit vreodată ca fabricile din aceea zonă să aibă vreo problemă cu inundațile, alunecari de teren și scufundări etc.. asta tocmai de aceea că sunt protejate de șanțul de gardă. Deci nu mai este nevoie de niciun comentariu trebuie doar să deschizi ochi să vezi și să gândești.

    • Prietene, indiferent ca vrei tu sau nu vrei ,drumul de centura se va largi.Argumentul principal ar fi scoaterea traficului greu si de tranzit pe o centura adevarata. De aia am scris ca va protejeaza doar pe cativa Va prima interesul public in detrimentul interesului vostru.Dar va mai dura vreo zece ani sau poate douazeci…asa ca pregatitiva cu pompe in caz de inundatii ,la fel ca si cei care si au facut case pe mlastina din sud- vest .Cel putin voi sunteti mai treji la cap si nu v ati facut loc de gratare pe sant ,ca ăia si au cobstruit tot felul de cotete pe canalelz de drena.

    • Aveți voi un fix cu șanțul de garda! Nu a apus nimeni ca șanțul de garda se astupa! Dacă erați atenți ati fi văzut ca șanțul de garda se acoperă! Este o mare diferență! Adică pentru țăranii care au fost proiectați intr-un șanț din asta în timp ce tatăl era rupt în gura de beat, șanțul rămâne doar ca va fi acoperit!!!! Cum ar fi sa avem șanț de garda pe bulevardul Republicii? Sau pe bulevardul Independentei? Intr-adevar prin acoperirea acelui șanț sd va putea largi zona astfel încât sa se poată face și trotuare și poate chiar piste de biciclete.

    • Fostul patron de la ROMBAT și alți patroni și-au făcut casele peste linie pe terenurile protejate de canalul de gardă . Eu bănuiesc că au suficienți bani să-și facă casele oriunde în Bistrița în oraș dar au optat să-și facă casele aici fiindcă cunoșteau foarte bine calitatea terenurilor protejate de canalul de gardă.

    • Pentru fluidizarea traficului auto de peste linie sunt soluții una dintre ele este Culoarul Nordului: străzi de categoria a-III a Valea Căstăilor – Matei Corvin până în DN17 C lângă Pico Verde plus o stradă de legătură între Sigmir și Valea Căstăilor.

    • Fluidizarea traficului auto se poate realiza așa cum a promis Turc în campania electorală prin unirea străzilor de pe ambele sensuri ale căi ferate de la Sărata la Unirea.

    • Așa cum uni administratori ai orașului au reușit să unească străzile Arțarilor și Colibiței, tot așa actuali administratori ar putea foarte bine să unească toate străzile dintre Sărata și ieșirea din Unirea aceasta ar fluidiza mult circulația din oraș.

    • Pe partea cealaltă a căi ferate se pot uni străzile Poienii cu Bradului , General Leonida Pop și în continuare până la ieșirea din Unirea spre Livezile.

    • Deși nu este mare lucru ei nu sunt capabili să facă axa pe lângă calea ferată sunt doar promisiuni promise în campania electorală.

  • In nordul Europei au început sa construiască doua rețele de canalizare; una doar pentru canalizare și una doar pentru apele pluviale.
    O cheltuiala in plus pt contribuabili. Acolo statul colectează deja prin taxe, impozite si accize, echivalentul a 51% din PIB. (România colectează la buget doar 27% din PIB și se împrumuta cu încă 7%).

    • Asa le trebe la saraki…Ca ei sunt de vina ca ploua.Sa plateasca daca ploua

  • @ Stănculescu, Aveți dreptate Soluțiile simple care au funcționat bine din toate timpurile sunt evitate și ăstia crează tot felul de scamatori și distrug totul vezi aici și că vor să distrugă și canalul de gardă din Nordul orașului. Nu se face șanțul pe lângă deal fiindcă se presupune că acolo un dezvoltator va mai trânti niște blocuri idem pentru poienița din mijlocul Păduri Codrișor de pe str. Tabără.

  • Dacă primarul vrea să facă un cartier de blocuri pe dealul cu alunecări de teren Cocoșu ha, ha atunci de ce un dezvoltator să nu facă si el niște blocuri pe dealul de lângă str. Mihai Viteazu sau în poieniță că to aia este.

  • Se pot face acolo blocuri de ce nu ?
    Cum sau făcut blocuri de la podul Jelnei așa de bine se pot face și blocurile pe Mihai Viteazu. Mai ales că pe str. Mihai Viteazu se află cea mai urîtă clădire din oraș care nu este nici bloc nici casă nici măcar proprietarul nu are idee cea vrut să fie , este la concurență pentru cea mai urîtă clădire din oraș cu blocurile din Zăvoaie.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.