Actualitate

10,4% autorecenzare în județ. Suntem pe 5 la nivel național. Topul localităților

Din 14 martie, de când a început recensământul cu etapa de autorecenzare, peste 28.000 de locuitori ai județului Bistrița-Năsăud au completat chestionarele online sau au mers la punctele de autorecenzare asistată, ceea ce reprezintă 10,4% din populație, peste media națională care este de 9,3%.

Bistrița-Năsăud ocupă locul 5 în clasamentul autorecenzării, pe județe, după Botoșani (14,8%), Brașov (13,2%), Teleorman (11,6%) și Ilfov (11,3%).

În top 3 al autorecenzării pe localități se află locuitorii comunei Chiuza – 24,3%, urmați de cei din Galații Bistriței – 20,7% și cei din Cetate – 20,6%.

Dintre locuitorii municipiului Bistrița s-au autorecenzat doar 10,2%.

Completarea chestionarului durează între 10 și 20 de minute. Autorecenzarea se poate face de pe orice telefon mobil – tip smartphone, de pe tabletă, laptop sau calculator.

Pentru a putea fi completa chestionarul e nevoie de conexiune la internet și de o adresă de mail valabilă. Se va accesa www.recensamantromania.ro, se va accesa link-ul care duce spre platforma de autorecenzare și va fi completat un formular de preînregistrare, pe baza CNP-ului. Ulterior, pe adresa de email menționată, va fi primit chestionarul propriu-zis, cu întrebările specifice.

Autentificarea, atât în cazul autorecenzării, cât și a chestionării de către un recenzor se va face prin introducerea CNP-ului persoanei care participă la sondaj. Autoritățile dau asigurări că datele personale vor rămâne confidențiale.

Fiecare persoană, indiferent de cetăţenie, cu reşedinţa obişnuită în România (care trăieşte pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puţin 12 luni) se poate autorecenza:

  •  persoana accesează Platforma de autorecenzare şi completează formularul de pre-înregistrare pentru ea însăşi şi pentru membrii gospodăriei din care face parte
  •  persoana care a făcut preînregistrarea şi membrii gospodăriei sale (pe care i-a trecut în formularul de preînregistrare) vor primi un link la adresa/adresele de email indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ; la finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul „Finalizare”

În perioada 14 martie – 15 mai se va desfășura autorecenzarea, iar în intervalul 16 mai – 17 iulie vor fi chestionați de un recenzor românii care nu au acces la internet sau nu au un dispozitiv de pe care să răspundă la întrebări.

Cine refuză să participe la recensământ riscă sancțiuni. Amenzile date pleacă de la 5.000 de lei. Cine se autorecenzează va fi răsplătit cu o zi liberă.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.