Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bistriţa, Laura Opriş, a declarat că Ştefan Dinu a fost eliberat condiţionat miercuri odată cu alţi 13 foşti deţinuţi.
„El s-a aflat la noi din data de 4 decembrie 2012. Cât a stat la Bistriţa, Ştefan Dinu, a dat dovadă de un comportantent adecvat, s-a implicat în activităţi practice, dar şi culturale şi sociale. Nu ne-a creat niciun fel de probleme”, a declarat Opriş.
Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii Judecătorei Bistriţa au admis propunerea Comisiei pentru liberări condiţionate de la Penitenciarul Bistriţa şi a dispus „liberarea condiţionată a condamnatului Dinu Gh. Ştefan aflat în Penitenciarul Bistriţa în executarea pedepsei de 7 ani închisoare”.
Potrivit Laurei Opriş, Ştefan Dinu a fost arestat în septembrie 2009, fiind acuzat de înşelăciune.
În aprilie 2005, Fane Căpăţînă a fost reţinut, împreună cu doi complici, Tudor Roşu şi Adrian Împuşcatu, după ce au fost prinşi în flagrant când furau geanta unei femei căreia îi înţepaseră o roată a autoturismului, acuzaţiile find de furt calificat şi complicitate la furt calificat.
Potrivit anchetatorilor, cei trei supravegheau sediile unor bănci pentru a observa persoanele singure care ridică bani. Cînd acestea opreau maşina la semafor, unul din ei înţepa cu un cuţit roata din spate dreapta, apoi urmăreau maşina până ce şoferul era nevoit să oprească pentru a remedia defecţiunea. În momentul în care şoferul era ocupat cu schimbarea roţii, unul din cei trei se apropia de autoturism, deschidea portiera şi fura geanta sau pachetul cu bani.
În aprilie 2003, Fane Căpăţână a fost condamnat la opt ani de închisoare într-un dosar în care era acuzat de furt de maşini, tâlhărie şi vătămare corporală, fapte pentru care fusese urmărit general un an şi zece zile. Verdictul în acest caz a fost pronunţat după şase ani de la deschiderea dosarului.
La momentul condamnării sale definitive în dosarul menţionat, Fane Căpăţână se afla în închisoare, unde ispăşea o condamnare de şapte ani şi jumătate pentru înjunghierea, în 1997, a fotbalistului Laurenţiu Lică.
În martie 2001, Căpăţână a fost condamnat la plata unei amenzi penale de zece milioane de lei, în procesul de calomnie pe care i l-a intentat fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei Gheorghe Mocuţa. Acest dosar a fost deschis după ce presa a publicat o informaţie furnizată de Căpăţână, conform căreia Mocuţa ar fi primit mobilă de la liderul lumii interlope şi că acesta i-ar fi zugrăvit şi garsoniera.
Declaraţiile făcute de Fane Căpăţână privind relaţiile sale cu diverşi anchetatori au declanşat un scandal, în primăvara lui 2001. A fost declanşată chiar o anchetă internă la Parchetul Curţii Supreme de Justiţie, după ce au apărut date potrivit cărora colonelul Gheorghe Cornescu (adjunctul şefului Secţiei Parchetelor Militare) s-ar fi întâlnit cu Fane Căpăţână după ce acesta fusese dat în urmărire generală.
Adaugă comentariu