Actualitate

Câte prenume poate avea un copil? De trei ori mai puține decât s-au gândit unii părinți, anunță MAI

După ce un român a ținut neapărat să dea nu mai puțin de nouă prenume unui copil, statul a decis că e momentul să impună o regulă: prenumele nu poate fi compus din mai mult de trei cuvinte. Regula se aplică începând de luna aceasta.

„Mama, tata, cei patru bunici, naşa, naşul şi poate moaşa. În total 9. Probabil aşa a apărut cel mai lung prenume al unei persoane din România care conţine 9 cuvinte. Nouă cuvinte. Ne gândim că fiecare dintre cei enumeraţi au vrut să contribuie. Nu ne întrebaţi care este acest prenume, dar vă asigurăm că nu toate cuvintele care îl compun sunt şi date onomastice”, au scris reprezentanţii MAI, pe Facebook.

Ei au precizat că acum prenumele nu poate avea mai mult de trei cuvinte.

„Tot ce putem să vă spunem este că începând cu 2 mai, prenumele unei persoane nu poate fi format din mai mult de trei cuvinte”, a precizat sursa citată.

Etichete

5 comentarii

  • Vai , saracul copil(cu noua nume)! Desi , daca ma gandesc bine , ar putea avea in acelasi timp si „avantaje” , mai multe variante , combinatii de nume , astfel incat si-ar putea permite mai multe vieti paralele (pentru Ileana ar putea fi Viorel , pentru Maria poate fi Vasilica , pentru Voichita poate fi Florinel etc.)…Dupa parerea mea statul ar trebui sa dea o lege prin care sa ingaduie oricarui cetatean ca la varsta maturitatii (18 ani , in Romania) cand poate decide (constient) , sa opteze pentru pastrarea numelui dat de parinti , bunici , nasi , moase etc. sau sa-si aleaga un nume in care se regaseste/cu care se identifica , si (evident) sa pastreze apoi acel nume pentru toata viata. S-ar evita astfel nume hilare ca Napoleon , Politia , Propoganda Terescova , Iorga , Gagarin , Maradona , Muller , Chelsea , Santiago Bernabeu , Sorcova , Scandal (ultimele nume le purtau doi tanari rromi pe care i-am cunoscut la un moment dat si care nu aveau saracii nicio vina…) s.a.m.d.

  • Cred ca numele dat copilului (pruncului , coconului) trebuie musai sa se potriveasca cu crezul parintilor despre viata , care au astfel o mare responsabilitate in destinul acestuia . Vor fi unii care isi vor numi copii in conceptul cantecului promovat de familia Clejanilor care a devenit nelipsit de la unele nunti si petreceri („Cine seamana cu mine , cine numele imi poarta etc.) ca „sa nu le piara vita” sau in conceptul cantecului promovat de ardeleanul Petrica Muresan („Cel mai sfant lucru din lume /Sa dai viata , sa dai nume etc.) cu semnificatii mult mai profunde. In ce ma priveste , cred in al doilea concept.

  • Un om politic poate avea zeci de mandate de parlamentar iar romanul de rand nu poate avea….maxim 3 nume!
    Nu se pot scrie atatea nume in programele lor de evidenta?

  • Majoritatea numelor de familie provin din porecle pe care le-au avut strămoșii, de aceea unii au nume tâmpite…))

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.