Actualitate

Iubitorii de animale, dezamăgiți că autoritățile nu dau amenzi oamenilor ce nu vor să își sterilizeze câinii

Iubitorii de animale din Bistrița, care duc zi de zi o luptă pentru salvarea câinilor și pisicilor comunitari, abandonați pe străzi, se declară dezamăgiți de reacția oamenilor de la sate care nu par aproape deloc interesați să își sterilizeze gratuit animalele de companie.

Într-o postare pe Facebook, Christine Lang scrie:

”Astăzi după o lungă zi de serviciu (că suntem oameni normali și noi cu joburi full time) am luat la pas satele Dumitrița, Ragla, Budacul de Sus. Pliante, afișe, vorbit mult, nervi, oboseală, câini abandonați.

❤️ O parte bună a zilei a fost faptul că am avut susținerea Primăriei Dumitrița. Domnul viceprimar a venit cu noi și ne-a ajutat să lipim afișe în niște puncte cheie să fie văzute de cât mai multă lume. Mulțumim din suflet, datorită oamenilor ca voi mai avem o mică speranță de schimbare în bine, de civilizare, de deșteptare la realitate. Mulțumim! Mulțumesc Alina Maria Oros și Alexandra Toc că v-ați alăturat.

După, am continuat distribuirea mini-pliantelor. Foarte tristă situația, lumea ia în batjocură din păcate toate eforturile noastre. Foarte puțină lume e receptivă la sterilizare, la sterilizarea gratuită a animalului, la intrarea în legalitate. Pur și simplu nu le pasă, nu vor, nu știu, nu îi interesează. Evident că am găsit și 2 gestante abandonate. Slabe moarte, pline de căpușe, răni și paraziți. Știți ce ne-a recomandat o stimabila doamnă să facem cu una din cățelușele găsite?? Să o băgăm într-un sac și să o ducem departe. Așa e practica românului. Când nu mai vrei câinele, îl bagi în sac și îl duci departe. Să nu mai vină acasă.

Ne-am umplut de nervi pentru că noi, o mână de voluntari nu suntem băgați în seamă. Noi, din păcate, nu putem schimba lucrurile așa cum ne-am dori. Organele competente care ar trebui să facă asta nu o fac. De ce? Nu știm. Dacă autoritățile locale s-ar implica altfel ar sta treburile. Dar la noi nu se poate. Sunt dezamăgită, de ce în alte județe se poate și la noi nu?! De ce?! Așa e de greu să facem oamenii să intre în legalitate? Stăm și dăm din umeri.

Azi au fost duși de către Poliția Animalelor, în urma reclamației, 6 pui nevaccinați în adăpostul public unde e plin de parvoviroză și cel mai probabil acolo își vor găsi sfârșitul. Mă întreb nu ar fi mai simplu să rezolvăm sursa acestor abandonuri? Nu să tot pompăm câini în adăpost. Stăm și dăm din umeri și plasăm responsabilitatea la altcineva că e mai ușor.

Sper ca în viitorul apropiat să ne ridicăm și noi la nivelul județelor care deja au început verificările în curțile oamenilor și intră încet în legalitate. Nota 10 pentru autoritățile din județele respective.

Noi mai bine adunăm tot ce e pe străzi, plasăm în adăposturile publice și doamne ajută, noi ne-am făcut datoria. Dar sursa nu e eliminată, sursa va produce alți pui. Și uite așa ajungem să nu mai putem ieși din casă pentru că peste tot dăm de câini abandonați. Trist, foarte trist”, a scris ea.

Sterilizarea reprezintă soluţia umană şi sustenabilă a problemei înmulţirii necontrolate şi a suprapopulaţiei câinilor şi pisicilor de rasă comună. Sterilizarea animalelor de companie aduce beneficii comunităţii, prin reducerea, pe termen lung, a numărului animalelor abandonate pe străzi sau în adăposturi.

Conform Legii nr. 258/26.09.2013, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie, iar nerespectarea prevederilor legale se amendează cu sume cuprinse între 5.000 şi 10.000 RON.

4 comentarii

  • Salarile mici si alimentele contafacute asta duce la selectie naturala,daca se practica pe capul romanului de rand,nu se poate aplica si la caini ? mai trebuie doar sa ne sterilizeze sa prospere doar cei superiori,or fi arieni?

  • Bună!
    Nu zîce nimenea că n-ați făcut treabă bună!
    Da’dc tot vă legați de câini?
    1.cainele crește dintr-un cățel
    2.de unde apar țânțarii,că doar femela tantar musca
    3.impartind 1 cu 2 da o cotă cam de 8 milioane la 1 pt.tantari,rata mortalității.
    No,acuma va întreb și eu,ce aveți cu patrupezii când aia cu mai multe picioare musca mai rău?
    4.Io totuși cred, că publicitatea,contrar sutelor terțe care animă un gen sau altul drenează într-o parte sau alta mai mult decât un țânțar.
    Doamnelor și domnișoarelor vă sugerez să vă axați mai mult pe agricultură.Aveti un potențial vast și curajul de care dați dovadă nu ar ajuta un câine sau insecta,ceo fii ea,ca să înlocuiască stropitul plantelor cu o aspirina la 10L de apă .
    Recomand stropitul tuturor legumelor așa:0 dată la 3 săptămâni,daca nu își schimbă culoarea frunzelor către maroniu,cu excepția celor exotice!
    REPET…cu o 1 aspirină zdrobită la 10L de apă,amestecat stropiți plantele din grădină,toate.
    Cine are curajul să ridice mâna sus

  • Nu exista fonduri din PNNR pt sterilizarea cainilor comunitari‼️ Va asteptam la campanii, pe toti, cei care “stiu ei cati bani fac Ong-urile cu campaniile Gratuite”‼️ Sunteti bineveniti ca sa impartim cu dumneavoastra asa zisii bani din “sponsorizari si PNNR”! Medicii sunt platiti pentru actul medical, restul sunt Voluntari‼️ Putini stiu ce inseamna in adevaratul sens cuvantul Voluntar. Asa ca, inainte sa emiteti tampenii mai mari ca dumneavoastra, sunteti bineveniti la o zi de campanie 🤗 si educatie 😉 Suntem in secolul 18 …. cat timp sunteti vesnic interesati si invidiosi de cat bani face “vecinul” si de fapt habar nu aveti, ca nu aveti cum, pentru ca nu ati luat parte la nici o zi de munca in domeniul/evenimentul respectiv, nu aratati decat cat de prost sunteti informat si ca sunteti in afara subiectului ( romanul e “priceput la tooate si stie el ce si cum” 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️)! Daca fiecare “cunoscator” ar steriliza un caine sau pisica, o data in viata …. si ar inghiti limba la cate prostii a pututu spune pana atunci si ar vedea cat de prost stam la capitolul educatie‼️

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.