Social

Peste o sută de farmacii în județ, anul acesta au intrat în contract cu CJAS încă cinci

Locuitorii județului Bistrița-Năsăud își pot procura medicamente compensate și gratuite din peste o sută de farmacii și 24 de oficine, a declarat directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Wilhem Szekely, potrivit căruia CJAS a intrat anul acesta în contract cu încă 5 farmacii din județ, toate individuale și din mediul rural.

”Acolo unde am avut puncte de lucru, oficine, s-au înființat farmacii de sine stătătoare”, a declarat Wilhem Szekely, potrivit căruia, la începutul lunii mai au intrat în contract CJAS un număr de 75 de societăți farmaceutice cu 101 farmacii (42 în urban și 59 in rural) și 24 oficine. Lista lor: AICI

”Piața farmaceutică, datorită unui domn ministru, este nereglementată din 2008 în sensul că avem o poziție în bugetul de cheltuieli pe care o putem numai estima, nu este o sumă certă, stabilită. Tot ce se eliberează din farmacii se plătește de către Casă. Nu avem valoare de contract. Lună de lună, încheiem acte adiționale și cu acestea ne așezăm pe sumele care au fost raportate, validate în SIUI și urmează să fie plătite după 90 de zile de către CJAS. Asigurații sunt avantajați. Fiecare rețetă compensată sau gratuită cu care ei intră în farmacii este onorată pe loc și sistemul trebuie să facă rost de bani ca aceste medicamente să fie plătite lună de lună și an de an. Nu se ami termină fondurile cum se întâmpla până în octombrie 2008”, a spus directorul general al CJAS.

La noi, predomină farmaciile individuale, în județ funcționând patru lanțuri de farmacii.

Etichete

4 comentarii

  • Alaturi de baruri , „afacerile” cu medicamente sunt printre cele mai prospere.Intr-o societate asezata (cred ca) nu ar trebui sa se poata face afaceri cu astfel de produse.

  • E adevărat că sunt situații când medicamentele sunt necesare, dar la fel de adevărat e și faptul că suntem îndopați cu medicamente care fac mai mult rău decât bine. Medicii au comision de la fabricile de medicamente și prescriu tot felul de suplimente alimentare, care sunt tot medicamente, dar neautorizate. Merg bieții bătrâni cu pungile de medicamente acasă, chiar dacă uneori n-au bani de mâncare. Ăsta-i motivul pt care eu mă bucur când se deschid săli, terenuri de sport, nu farmacii, iar necazul domnului că sunt multe medicamente subvenționate și gratuite, nu-i justificat, pt că nimic nu-i gratuit, tot noi le plătim din bugetul de stat, din taxele și impozitele noastre, inclusiv salariul și sporurile domnului vremelnic director. No să dea Dumnezeu să fiți sănătoși, iar farmaciile să falimenteze din lipsă de ,,clienți”.
    PĂREREA MEA !

    • Ioane, oamenii ăia sănătoși în anii 70 , au cam îmbatrânit .
      Îi mai dor oasele de la atâta muncă , inima , de la iubirile tinereții, ficatul, de la atâtea nunți și sărbători .
      Pe vremuri se tratau cu produse naturiste , habar n-aveau unde erau farmaciile alea pomenite de tine ,mi-aduc aminte ca bunicul meu după câte o beție crâncenă zicea :” du-te mă nepoate până-n beci și adă-mi o cantă de moare ( zeamă de varză murată ) , să mă dreg un pic” !
      După care lua coasa și pleca „la sală” , cum ar zice tineretul de azi !
      Nu-i musai să ne îndopăm cu medicamente .
      Vorba moldoveanului : ori trăiesc puțin da” ghini , ori mai mult da’ ghini nu !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.