Judecătorii Tribunalului Bistrița-Năsăud, care s-au întrunit în adunare generală la începutul acestei luni, s-au exprimat în legătură cu legislația referitoare la pensiile speciale. Printr-un comunicat au transmis politicienilor să nu ia ”măsuri intempestive și poopuliste” care să afecteze echilibrul sistemului judiciar.
În Rezoluția adoptată în 28 octombrie la o întâlnire dintre șefii Curții Supreme și președinții Curților de Apel s-a cerut Guvernului să nu facă modificări legislative care să afecteze pensiile speciale în curs.
”Atât vârsta de pensionare a magistraților, cât și cuantumul pensiei ocupaționale reprezintă, de fapt, o compensație parțială a condițiilor de muncă, a riscurilor și responsabilităților pe care le implică exercitarea acestor profesii, precum și a regimului de incompatibilități și interdicții care instituie limitări a unor categorii de drepturi fundamentale”, se arată în comunicatul de presă transmis de Înalta Curte care acuză că o creștere a vârstei de pensionare a magistraților aruncă în aer sistemul.
Pe de altă parte însă, până la 31 decembrie trebuie să intre în vigoare jalonul privind cadrul legislativ pentru reducerea pensiilor speciale, iar în 2023 trebuie finalizată reformarea întregului sistem de pensii.
Recomandările Băncii Mondiale, cele care îi afectează pe magistrați, sunt:
- toate pensiile trebuie să țină cont de contributivitate;
- să aibă un stagiu minim de plată;
- nicio pensie să nu mai depășească venitul din timpul serviciului;
- protecția deciziilor Curții Constituționale se va referi doar la pensiile magistraților și doar în limitele prevăzute explicit de motivările CCR.
Un document al Curții Constituționale, citat de Europa Liberă, arată că din cei peste 208.000 de beneficiari de pensii de serviciu, cei mai bine plătiți sunt magistrații. Astfel, media pensiei pentru cei 4.094 de magistrați este de 19. 221 de lei. Cea mai mare pensie brută din România este a unui magistrat: 78.634 de lei. Cele mai mari 10 pensii la nivelul țării sunt tot ale unor magistrați- între 41.821 de lei și 78.634 de lei.
Ca urmare a majorărilor făcute anul acesta, pensia specială medie a crescut de 160 de ori, față de pensiile bazate pe contributivitate.
Sa fie platiti oricat de bine isi doresc, nu asta e problema principala. Problema este ca nu se solutioneaza dosare in termene rezonabile, deciziile lor chiar afecteaza vietile oamenilor. Trebuie respectata si din partea magistratilor a responsabilitatii fata de oameni si fata de ce ii onoreaza profesia sa decida destine.
Pentru temeinicia sistemului judiciar, să nu fie afectați majistrații, să se mai tragă în ei cu niște creșteri de pensii speciale! Cu plata ratelor la case! Cu decontarea coșului zilnic! Decontarea unui rând de haine pe săptămână, obligatoriu de firmă! Hai, să plouă cu privilegii asupra lor, abia atunci se fortifică sistemul judiciar, altfel, nu cumva să le umblați la modul absolut inechitabil de calcul al penzioaielor că se dereglează sistemul. Da-da, sistemul ăla care ține de șase infractorilor și care amnistiază mascat o groază de infracțiuni, vezi decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție. Ei, și vedeți fraților de ce ne găsim cu țara în acest punct critic? Exact din cauza acestor așa-ziși împărțitori de dreptate. Vă reamintesc stimați cititori, majistrații beneficiază de pensii mult mai mari decât salariile nete avute! Halucinant! Unde mai pui că se și penzionează la vreo 50 de anișori! Hai să desființăm sistemul, oricum nu servește societății, interesului public și omului de rând, politrucii pot fura și fără justiție! Nu este necesar ca cineva să le țină trena! ULUITOR! HALUCINANT și PORNOGRAFIC! Vedeți voi stimați majistrați, tocmai din pricina acestui fapt sunteți detestați, urâți și blamați de oamenii simpli! Cei care ar trebui să împărțiți dreptatea sunteți primii care apelați la inechități! Se defectează sistemul?!… Auzi ce vrăjeală pe capul lor! Pentru stabilitate propun niște triplări de pensii! Așa țară, așa justiție, atâta impostură! Hai sictir!
Nu ar merita nici pensia minima pe economie pentru ca nu fac absolut nimic, judeca cu ghimelele de rigoare, dupa cum s-au sculat. Iar in multe cazuti, multe de tot, favorizarea penalilor e scopul lor, asa cum foarte des este prezentat la TV si in mass media. Vedem cum se dau tunuri de miliarde, si datorita justitiei, nu au nici pe dracu infractorii.
Nu merita nimic!!!!
Ne aducem aminte de pozitia voastra in legatura cu ordonanta lui Dragnea(cand toata Bistrita era pe strazi,in afara de ciuma si de voi) .Pentru niste venituri astronomice( intr o tara corupta ) ,sunteti si ati fost in stare sa va vindeti sufletul ciumei.Nu mai amintiti de hotararile unei curti constitutionale penibile si aservite!!Aveti niste venituri care sunt ridicol de mari pentru aceasta tara subdezvoltata.Pensii lunare de sute de milioane pentru zeci de ani?Voi chiar credeti ca o sa va plateasca urmasii vostrii meseriasi aceste sume?
Așa este, magistrații nu trebuie afectați, pensiile le sunt pe drept acordate și merită să fie păstrate! Nu este ușor să fii magistrat, să-ți păstrezi calmul în fața presiunilor venite dinspre tot felul de infractori. Nu vă atingeți de pensiile acestori stâlpi ai societății! Jos laba de pe sistemul judiciar românesc! Huuuuu, nerecunoscătorilor!
Ăștia nu sunt „stâlpi ai societății”! Sunt niște îmbuibați care ne disprețuiesc profund pe noi care muncim de ne spetim să le asigurăm un trai de lux și asta se vede cu ochiul liber din activitatea acestor așa zis magistrați, termene amânate la infinit, oameni nevinovați băgați la pușcărie, bogații câștigă întotdeauna procesele și ce să mai zic de amestecul justiției în politică!
Singura soluție: să plecăm dracului din toți țara asta să vedem cine o să-i mai țină pe ăștia de se autointitulează magistrați.
BIEȚII de ei,ce condiții grele de muncă aveți, nu vă este rușine!
O parte din judecatori, si ma refer aici la cei cu grade, care nu sunt in stare sa aplice legea si sa faca dreptate ar merita sa ramana fara pensi. SA VA FIE RUSINE!
Pozitia e clara …boborul e capră si onoratii speciali alaturi de politrucii pe care îi scapa de belele stau la spatele caprei in pozitie dominanta
Să le fie rușine !!!! După ce că le plătim salariile uriașe și multe alte privilegii nesimțite cum ar fi plata ratelor sau chiriilor la casele lor de lux, în loc să tacă din gură, acum se mai și laudă că merită pensiile astonomice date de la 45-50 de ani. RUȘINE !!! Aceți inși au compromis definitiv conceptul de justiție.
Acestea sunt PENSII SPECIALE ! Nu sunt pensii de serviciu ! Pensii de serviciu au doar militarii. Magistrații au pensii speciale NEMERITATE și NESIMȚITE.
De ce politicienii au oferit pensii speciale organelor de represiune și magistraților ? Simplu! Sa se protejeze pe ei , in caz de nevoie ! Unii au reusit sa scape , alții au întins coarda prea mult și au fost ascunși un pic, dar pentru nimicuri ! Dar onor magistrații , care dau sentințe total diferite , in aceeași speța , tot “profesioniști “ sunt ?
Câți bani le mai trebuie ăstora, mananca și se lăfăie la 50 de ani , cât 20 de pensionari de 65 de ani!
E bine de spus care politicieni au dat aceste pensii nerușinate, și anume Valeriu Stoica sinistrul justiției pe vremea guvernului Băsescu-Udrea a dat legea 303/2004! Rezultatul e că Petrov și clica lui de atunci scapă de dosare penale și pușcărie nefiind deranjați de onoratele pensii speciale și de armata de procurori staliniști.
Bine ca și-au exprimat poziția. Ce ne făceam fără. Loazele!
Nu mai apărați mafia corupției din județ.Cauzele se judecă în funcție de telefonul de partid sau prin influență. Sunt de toată jena ,termene peste măsură de mari ,solutiile se motivează peste termenele legale .În funcție de contributivitate ar trebui calculate .Se cred ZEI și în fond sunt aservili politici .
Se zice ca, politicienii, indiferent din ce parte vin, nu pot fi mai buni, decat materialul uman din care provin!
Atitudinea si caracterul diferentiaza natiunile!
La noi, majoritar, acestea lipsesc cu desavarsire!
Magistratii nostri s-au crezut, se cred si se vor crede mereu niste fiinte supranaturale!
Reactia poporului fata de aceste ” creaturi,” Zero! Asadar…