Proiectul ”Construire și dotare local cu 10 săli de clasă și atelier pentru instruire practică la Liceul Tehnologic Lechința”, realizată cu bani guvernamentali prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și de la bugetul local, a fost finalizat. Investiția se ridică la 6 milioane de lei, circa 1,2 milioane de euro.
La evenimentul de inaugurare au fost prezenți, alături de primarul comunei Lechința, Romeo Florian, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, deputatul Bogdan Ivan și inspectorul școlar general Cristian Nicula.
”Copiii învață deja în noile săli de clasă și beneficiază de atelierul mecanic. La începutul anului viitor vom inaugura grădinițele modernizate prin PNDR, la Vermeș și la Sângeorzu-Nou. Infrastructura școlară în comuna Lechința este cam finalizată, în total avem investite peste 3 milioane de euro și cred că suntem pe un drum bun. Vom construi anul viitor și un cabinet medical școlar”, a spus primarul Romeo Florian.
”Este un edificiu frumos. Liceul Tehnologic din Lechința, locul unde elevii beneficiază de cele mai bune condiții, este un exemplu de bune practici. Un nou corp de clădire, cu 10 clase și un atelier mecanic, dotat cu mobilier în fiecare clasă, table interactive, videoproiector în fiecare sală, laborator de informatică cu 24 de laptopuri, mese de lucru, truse de scule, mașini de găurit. Condițiile de studiu pentru elevi și de lucru pentru dascăli sunt acum la cel mai înalt nivel”, a menționat președintele CJ Radu Moldovan.
”Lechința este o comunitate model în ceea ce privește investițiile în infrastructură. Există un potențial imens pe zona tehnologică și agricolă, iar formarea unor tineri care să rămână în România și să muncească aici reprezintă adevărata provocare. Investiția în Educație este baza”, a spus deputatul Bogdan Ivan.
”Este o școală frumoasă, construită de la zero, iar lucrările sunt de foarte bună calitate. Eforturile dascălilor și ale elevilor trebuie să fie pe măsura acestei investiții. Pentru anul școlar viitor este prognozat un număr de peste 1.000 de elevi școlarizați în plus în sistemul de învățământ din județ, 40 de clase”, a spus inspectorul școlar general Cristian Nicula.
Toți Politrucii și baronii aceștia ar trebui sa meargă acolo sa facă școala pe bune ! Ei sunt plătiți sa administreze și sa rezolve problemele comunităților, nu sa taie panglici toată ziua și sa participe la toate evenimentele politizate. In afara de imagine si gargara politica nu sunt buni de nimic. Pacat ca populatia e răbdătoare si nu-i taxează la alegeri !
parca retraiesc alte timpuri.
Foarte frumos….cladiri noi. …felcitari…dar păcat
….pe vremuri erau clădiri vechi cu copii mulți…acum sunt clădiri noi cu copii putini ….trist 😢
Bun bun. E frumoasa clădirea.
Dar Lechinta chiar merita un liceu? Ce rost are sa investești atâția bani intr-o unitate de învățământ dacă la finalul anilor de liceu la examenul maturității (BAC) promovează 10-20% din totalul elevilor. Sunt convins ca pe lângă elevi dezinteresați sunt și o grămadă de profesori cel puțin la fel de dezinteresați. Trece luna, leafa vine.