Actualitate Politică

Supărare mare la Unirea. Localnicii vor teren de sport, Primăria Bistriţa nu ştie încă ce vrea

O suprafaţă de teren de peste 1500 de metri pătraţi aflată în spatele bisericii din cartierul Unirea e măr al discordiei între localnici şi Primăria Bistriţa. Oamenii, în numele cărora vorbeşte Emil Petri, vor să fie amenajat acolo un teren de fotbal. Primăria BIstriţa nu zice nici nu, dar nici da. Disperaţi, oamenii i-au chemat în ajutor pe senatorul Dorin Dobra şi pe consilierul municipal PNL Sorin Hangan.

Emil Petri nu este delegatul sătesc al cartierului Unirea, dar se pretinde a fi un om devotat comunităţii care îşi consumă timp şi energie pentru semenii lui. El susţine că încă de acum 15 ani a tot bătut la uşile Primăriei Bistriţa şi a cerut ca pe suprafaţa de teren de peste 1500 de metri pătraţi din spatele bisericii, aflată în domeniul public al municipiului Bistriţa, să fie amenajat ca la carte un teren de sport, mai ales că nu există niciunul în cartier cu excepţia celui de la şcoală, foarte mic şi folosit exclusiv de elevi.

Cinci cereri a depus la Primărie şi, de fiecare dată, i s-a răspuns că „situaţia juridică a  terenului e incertă”. Până la clarificarea situaţiei, sătenii din Unirea ar avea voie, conform documentului semnat de Direcţia Patrimoniu, să folosească terenul pentru praticarea sportului, însă Emil Petri nu e mulţumit. El vrea ca suprafaţa să fie nivelată, să fie montate porţi, plase şi alte dotări corespunzătoare pentru zilele în care ne aflăm.Nimeni nu pare să vrea să-l ajute pentru că, susţine el, ar fi unii proprietari de vile care se opun amenajării unui teren de sport la Unirea sub pretextul că s-ar face zgomot şi ar fi deranjaţi.

Luni, Emil Petri i-a chemat la locul faptei pe senatorul Dorin Dobra şi pe consilierul municipal PNL Sorin Hangan ca să-i convingă de necesitatea amenajării unui astfel de teren. Mai mult, au venit şi câţiva copii echipaţi şi cu mingi ca să le arate politicienilor că ei chiar vor să pratice sport pe terenul cu „situaţie juridică incertă”.

Senatorul Dorin Dobra şi consilierul municipal Sorin Hangan l-au ascultat pe Emil Petri şi i-au cerut să transforme iniţiativa sa personală într-una colectivă dacă vrea să aibă şanse de izbândă. Cei doi au fost de acord să-i susţină cauza şi la nivel politic, şi la nivel administrativ cu condiţia ca şi oamenii din Unirea să se implice şi să spună că îşi doresc şi ei un teren de sport. Oricum, consilierul municipal Sorin Hangan va cere lămuri municipalităţii în legătură cu situaţia terenului respectiv, paşii următori, după rezolvarea problemei juridice, fiind amenajarea terenului şi dotarea lui cu cele necesare.

Cristiana Sabău

teren Unirea Emil Petri 2 Emil Petri 3 Emil Petri 4 Emil Petri teren Unirea 2 teren Unirea 3 Unirea teren 2

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS