Jucătorii profesioniști de poker au oferit răspunsuri la întrebări cheie. De multe ori, pokerul reprezintă o adevărată provocare, deoarece trebuie să știi cum să gestionezi un bad beat, cum să faci față volatilității ori să găsești momentele potrivite pentru a crește mizele.
Ian Simpson, Samantha Abernathy, Vivian Saliba, Kara Scott și Alexandre Mantovani, cinci jucători profesioniști de poker, cu rezultate notabile, au decis să împărtășească din experiența lor și au oferit răspunsurile la aceste întrebări cheie.
Cum să rămâi calm după un bad beat?
La această întrebare răspunde Vivian Saliba, una dintre cele mai îndrăgite jucătoare. Saliba joacă poker pe platforme online, dar participă și la turnee live. În plus, face adesea stream pe Twitch și are o comunitate cu care împărtășește din experiența lor și oferă numeroase sfaturi. În privința păstrării calmului după un bad beat, Saliba a explicat procesul prin care a trecut ea.
”La începutul carierei mele, deveneam foarte furioasă când „încasam” un bad beat. Mă tiltam, aveam coșmaruri și eram foarte nervoasă în zilele următoare. Nu vei câștiga mereu și știu că toată lumea vrea să câștige mereu, dar vorbim totuși despre un joc care include și norocul. Joacă șah dacă nu vrei că norocul să influențeze soarta partidelor. La poker se va întâmpla și să pierzi frecvent… perechile de ași pierd și ele uneori, poți porni un Heads-up cu un avantaj uriaș de jetoane și să pierzi, iar pe termen lung vei avea, cu siguranță, parte atât de perioade bune, cât și de perioade nefaste”, a spus Vivian Saliba.
Cum să faci față volatilității?
Samantha Abernathy, o jucătoare cunoscută din lumea pokerului care a sosit și în România în 2021, a explicat că, deși este o situație frustrantă, ea face parte din viața tuturor jucătorilor de poker indiferent de nivel. Așadar, în opinia Samanthei, cea mai bună soluție este să accepți variațiile.
”E foarte greu atunci când pierzi turneu după turneu, dar acest lucru ni se întâmplă tuturor și perioadele proaste îți pot afecta jocul cu atât mai mult cu cât de gândești la acest lucru. Cel mai important lucru este să accepți din start volatilitatea caracteristică jocului și să mergi înainte cu răbdare”, a explicat Samantha Abernathy.
Când este momentul să dai un hero call?
Britanicul Ian Simpson, un fost profesor devenit jucător profesionist de poker, face și el streaming pe Twitch, unde urmăritorii pot vedea cum joacă anumite mâini, dar primesc și sfaturi. El a explicat astfel care e momentul potrivit pentru a încerca un hero call.
”Hero call-urile diferă puțin în mediul online față de pokerul live. La mesele live primești informațîi extra – semnele care îi pot trăda pe anumiți jucători (poker tells). Online, în schimb, nu te poți baza decât pe modul de desfășurare a mâinii, pe stilul adversarului și numere. Vei da mai degrabă un hero call în fața unui adversar care obișnuiește să bluffeze, chiar și dacă ai o mână foarte slabă”, a precizat Ian Simson.
Când să crești mizele în poker?
Brazilianul Alexandre ”Cavalito” Mantovani nu doar că este un jucător bun de poker, dar face și coaching și a pregătit peste 100 de jucători, unii dintre ei ajungând printre primii în mediul online la nivel global. Cu peste 5.5 milioane de dolari din premii, el a oferit un exemplu concret în care se pot mari mizele la poker.
”Recomandarea mea este să incluzi în calendarul tău cel puțin un turneu cu un buy-in mai mare decât cele la care joci în mod regulat. De exemplu, dacă joci de regulă turnee cu buy-in de 10$, ai putea include cel puțin unul de 33$ în calendarul tău și monitoriza felul în care te descurci la turneele cu buy-in mai mare în comparație cu cele cu care ești obișnuit. Dacă rata de profit este bună la aceste turnee cu buy-in mai mare, atunci înseamnă că poți încerca să crești mizele”, a menționat Mantovani.
Comentarii recente