Actualitate Recomandări

Bistriţa sărbătoreşte Ziua Drapelului Naţional

26 iunie este Ziua Drapelului Naţional, prilej cu care, la Bistriţa, duminică și luni au loc o serie de activități dedicate acestei sărbători: coborârea drapelului de pe catarg şi introducerea sa în biserică, iar a doua zi slujba de sfințire a drapelului, înălţarea tricolorului pe catarg şi defilarea gărzii de onoare:

Duminică 25 iunie, între orele 19.00 – 19.30, în Piaţa Centrală – coborârea Drapelului Naţional de pe catarg, deplasarea gărzii de onoare către Protopopiatul Ortodox Bistriţa şi introducerea Drapelului Naţional în biserică;

Luni 26 iunie, între orele 10.00 – 10.20, la Biserica Protopopiatului Ortodox Bistriţa din Piaţa Unirii – oficierea slujbei de sfinţire a Drapelului Naţional al României;

În aceeaşi zi, între orele 10.20 – 10.30 – ridicarea Drapelului Naţional de către garda de onoare de la Biserica Protopopiatului Ortodox şi deplasarea în Piaţa Centrală a municipiului, unde, între orele 10.35 – 11.15 va avea loc ceremonia publică de înălţare a Drapelului Naţional, care va cuprinde onorul militar, salutul Drapelului de Luptă, primirea Drapelului Naţional al României, înălţarea Drapelului Naţional al României pe catarg şi defilarea gărzii de onoare.

La activităţi sunt invitaţi să participe reprezentanţii autorităţilor publice locale, reprezentanţii instituţiilor judeţene ale Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, cadrele militare active, în rezervă şi retragere, cetăţenii municipiului Bistriţa.

Ceremonii similare vor avea loc în toate unităţile militare subordonate Brigăzii 81 Mecanizată “General Grigore Bălan” din garnizoanele Arad, Dej, Turda şi Prundu Bârgăului.

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie. Ziua Drapelului Naţional a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluţionar a decretat că tricolorul – roşu, galben şi albastru – va fi steagul naţional al tuturor românilor. Cele trei culori împărţite în mod egal reprezintă principiul egalităţii, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, iar cifra trei este numărul perfect. În afară de România, mai există alte trei ţări europene cu steagul tripartit în mod egal şi vertical: Franţa, Italia şi Belgia.

2 comentarii

  • Il invitati si pe Dragnea si pe pesedeii din comisiile unde au fost depuse amendamentele cadou pt. UDEMEREU . Politrucii mai au tupeul sa astepte onoruri militare ? Mai bine ma duc la pesti decat sa -i vad cum trag aer in pieptul lor de tradatori, si cum citesc trei randuri in care vreau sa ne dea lectii de FALS PATRIOTISM si de MORALA. Sa se mire lumea de voi !!!

  • Nu era mult sa se intample si una ca asta. Adica ; Tov Dragnea era sa aprobe dupa mintiuca lui si sarbatorirea zilei de 15 martie si recunoasterea in plan national al drapelului secuilor dar si a Ungariei, si in cazul asta se intonau si niste CIARDASE. Era fain, asai ?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.