Sport

Peste 200 de cicliști la ”Bike Marathon”, un concurs cu potențial, potrivit președintelui FRC

Peste 200 de cicliști din toată țara au luat startul la prima ediție a ”Bistrița Bike Marathon”, un concurs pe trei trasee organizat în premieră în orașul nostru de Super Bike Team.

Cel care a avut ideea concursului a fost Iosif Ureche, care a concurat inițial în campionatul de motociclism, a obținut performanțe notabile, dar a fost nevoit să renunțe ulterior din cauza costurilor mari, inclusiv pentru antrenamente el fiind obligat să meargă în străinătate.

”Echipa noastră Super Bike Team este cunoscută peste tot în țară pentru că participăm la majoritatea concursurilor care se organizează la noi. Au venit mulți cicliști din toată țara fiindcă lumea ține la noi, iubește ciclismul și au venit să ne susțină fiind prima competiție organizată la Bistrița. Noi sperăm ca această competiție să devină internațională în anii viitori. Bistrița are trasee care se pretează și pentru concursuri de talie mondială. Îndeplinim condițiile fiindcă un traseu de talie mondială trebuie să aibă munți, ceea ce noi avem aici, diferență de nivel de cel puțin 2000 de metri, ceea ce la noi există”, a spus Iosif Ureche.

La Bistrița a venit pentru acest concurs Cătălin Sprînceană, președintele Federației Române de Ciclism (FRC).

”Bistrița, în opinia mea, este o locație perfectă pentru mountain bike. Relieful ajută foarte mult Bistrița să strângă această comunitate pe care o vedem astăzi, aici. E un concurs care are un potențial mare pentru viitor, iar FRC își dorește să organizeze aici o etapă de cupă națională, poate chiar Cupa României anul viitor, motiv pentru care este prezent și un arbitru al federației la start pentru a evalua și a le da un verdict organizatorilor. Organizatorii de aici din Bistrița sunt pasionați de ceea ce fac, sunt participanți la majoritatea competițiilor din România, deci au căpătat experiență. Au pus cap la cap niște poteci din Bistrița și au organizat acest concurs. Experiență au, pasiune au, au toate ingredientele pentru a organiza în viitor o competiție de talie internațională. Sunt foarte prietenoși, au reușit să se lipească de toți cicliștii din țară. E o comunitate închegată care arată foarte bine și iată asta mai lipsea: organizarea unui concurs. Mai mult decât atât, campiona națională la mountain bike, cross country și maraton olimpic, Manuela Mureșan este chiar de aici. Vorbim despre destul de multă valoare aici, la BIstrița, când vorbim despre mountain bike”, a spus Cătălin Sprînceană.

Concursul a avut loc pe trei trasee: scurt/family 12 km cu diferență de nivel de 200m, mediu 35 km cu diferență de nivel de 1000 m și traseul lung 65 km cu diferență de nivel de 2000 de metri.

Câștigătorii vor primi bani, premiul cel mai consistent, de 1000 de lei, fiind la categoria elite.

Concursul este sponsorizat de Filadefia Group, Tabita Tour, Comautosport, Comsig, Megatitan și alte firme locale.

Concursul Elite masculin a fost câștigat de Malnasi Jozsef Attila de la Velocitas Racing Team care a parcurs distanța de 65 de km în 3:19:48.

Pe locul al doilea s-a clasat Bogdan Duca de la Bikexpert Superbet Racing Team cu 3:19:49, iar al treilea a fost bistrițeanul Iosif Ureche de la Super Bike Team cu 3:23:57.

Toate celelalte rezultate le găsiți AICI

30 comentarii

    • Exact, s-au păpat atâția bani cu pistele de biciclete încât a trebuit închis orașul.

      29
      13
  • Felicitari PRIMARIEI Bistrita si organizatorilor pentru acest eveniment special, speram să vedem asta an de an, promovarea ciclatului, a competitiilor sportive inseamna să ți pese de sănătatea populației. Felicitari domnului primar Turc

    23
    34
  • Pentru 200 de bicicliști ați dat peste cap sâmbăta unui întreg oraș. Nici transportul în comun nu a funcționat, felicitări pentru grija arătată bătrânilor și persoanelor fără mașină sau bani să călătorească cu altceva.
    De data asta ați dat cu mucii în fasole rău de tot.

    31
    15
  • Felicitari pt. D l Sprinceana , dl Ureche dar nu am auzit de ceilalti domni dau doamne : Buze Fierbinti , Limba , Nasuc . Sunt atatea hectare de dealuri si km de drumuri langa oras pe care se putea organiza concursul.. Pacat ca pe traseul destinat concursului nu au fost masini scoala de soferi. Este de neinteles acest gen de concurs in oras. Sau pt ca avem diferente de nivel de 2000 m.Acum inteleg si motivul pt care s a construit partia de pe Cocos.Concursul chiar ne a lipsit!

    10
    6
  • Pânã când blocați tot oraşul cu toate olimbările voastre nu puteați să circulați pe pistele pe care sau cheltuit atâția bani tăntălăilor ?!

    24
    8
    • Una e sa circuli pe pistele de biciclete si alta e sa avem o competiție națională cu campionii naționali prezenți și Președintele FRC și arbitrii FRC prezenți.
      Sunt lucruri diferite. E un plus pentru comunitate sa avem evenimente de acest gen și sa încurajăm mersul pe bicicleta și spoetul. Câteva ore pe an nu pățește nimeni nimic dacă evită câteva străzi blocate. Priviți partea buna a lucrurilor. Au participat părinți, copii, bunici, toată lumea s-a bucurat de eveniment.

      3
      1
  • Iar au blocat circulația auto din oraş şi acum pentru nimic. Au aruncat banii degeaba pe asfalt , borduri etc… dacă nu poți circula cu maşina de ce mai aruncați banii pe asfalt.

    25
    5
  • Traseu total neinspirat nici pe deal nici citadin, pe străzi naşpa cu săritori ( limitatoare de viteză ) şi alte obstacole. Nu ştiu ce a vrut să fie că a ieşit nicicum.

    24
    3
  • Nu știu câți dintre cei care comentează au mai fost la astfel de evenimente, în multe orașe din tara care organizează astfel de competitii startul se da din centrul orașului. Dar se pare ca o anumita clasa de bistrițeni au uitat sa mersul pe jos. În rest a fost un eveniment foarte bine organizat, traseu marcat impecabil, puncte de alimentare foarte bine dotate. Felicitări tuturor care s au implicat în acest eveniment. Sper ca pe viitor sa găzduim și etape naționale și numărul de participanți sa fie mult mai mare.

    10
    21
    • Poate însă în acele oraşele străzile nu sunt făcute praf ca străzile de la noi şi se mai poate circula.

      17
      1
  • A fost cel mai bine organizat concurs la care am participat vreodată, marcaje din 50 în 50 m, trasee absolut superbe. Nemulțumirea celor care scriu pe aici este faptul că nu au putut ajunge cu mașina la kfc să își umple burdihanul și nici la kauf să își umple căruciorul de beri. Adică le-am făcut un bine. Puteți merge și pe jos, nu vă fie frică, se ard doar caloriile, nu și neuronii. Mersul pe jos la serviciu este un bun început pentru a lăsa în spate viața sedentară. Și, în afară de astea, trebuie să fiți toleranți cu cei care au alte preocupări și hobbyuri decât voi. Noi nu ne plângem când se blochează orașul pentru Festivalul berii când vă pișați pe toate aleile, Festivalul Cefei de Porc când afumați tot centrul sau pentru concert Tzanca Uraganul, deși avem interes zero pentru așa ceva. Fiți mai buni și bucurați-vă pentru noi!

    15
    20
  • Și să atingem și latura economică, cei veniți din alte orașe (90% dintre participanți) s-au cazat la Bistrița, au mâncat la Bistrița, au cheltuit bani la Bistrița, deci au contribuit la bunăstrarea orașului. Mulțumim organizatorilor, primăriei, domnului primar!

    10
    16
    • Ha, ha A rupt tot economic , cu o zi pe an a reuşit să scoată Centru Vechi din faliment ! ha, ha.
      Cu cine ați făcut economie cu femeia de servici ?

      6
      2
    • Mirciulica lasă economia, tu nu înțelegi un text simplu. N-am zis că cicliștii au scos pe cineva din faliment. Dacă profitul municipalității sau a unui bistrițean a crescut cu un singur leu de pe urma acestui concurs, înseamnă că cicliștii au contribuit la bunăstarea orașului. Las-o așa, oricum nu înțelegiiiiii niiimiiic din economiiiie.

      6
      2
  • Nu am bănuit că primarul ăsta poate fi atât de prost, după ce că acum distruge circulația din oraş construind tot felul de bazaconii mai şi blochează circulația pe străziile rămase asta numai pentru ca-să se plimbe uni cu bicicletele !

    16
    7
    • Iară ai apărut cu non-nickurile și cu iiii-urile tale? străzile*, ca să*, unii*.
      Și nu ne-am plimbat, ci am participat la o competiție organizată prin Federația Română de Ciclism, cu premii, tombole și cadouri din partea sponsorilor (mulțumim).

      2
      10
    • Ce ai buey mooiee ? Vrei sa scrii doar tu si tovarășul tău Bălan pe aici.Nu zice el ca au toți dreptul să se exprime conform Constituției?.La orală e corect cu un ,,i” sau vrei doi și acolo?

    • S-ar putea ca sub non nick ul Votant sa fie Bălan …că el joacă la două capete. Scrie si el contra lui Turc…că vorba aia…putea să-i dea și lui autorizație după atâta lins.

  • Un eveniment foarte bine organizat, care a pus Bistrița pe harta celor mai importante concursuri de profil din țară.
    Mulțumim organizatorilor, voluntarilor și tuturor celor implicați.

    11
    11
    • Deloc bine organizat pentru oamenii din oraş putea să se aleagă un traseu pe dealuri care să nu încurce circulația din oraş care şi aşa este vai de mama ei.

      5
      6
  • În toate orașele civilizate din toată lumea se desfășoară acest gen de competiții. Asfaltul nu este doar pentru autoturisme. Câteva ore pe an nu pățește nimeni nimic mai ales ca și în aceste condiții tot s-a putut deplasa lumea cu mașina, mai greu ce-i drept pentru ca sunt încă lucrări în curs.
    Bicicletele nu poluează, nu aglomerează, nu creează nervi, mișcarea e sănătoasă.
    Priviți și partea buna a lucrurilor, nu doar cea negativă.
    Felicitări primăriei pentru ca a facilitat organizarea evenimentului.

    7
    5
  • Pai dacă asa sta treaba, avem și noi pretenții sa va parcați tigaiile în alta parte decât pe pistele de biciclete! Chiar nu sunt curios unde, treaba voastră.

    15
    1
  • Bravo organizatorilor! Sa mai faceți evenimente la fel de reușite.
    Nu mai fiți asa de răutăcioși. De ce credeți ca toate tarile nordice sunt civilizate și toată lumea circula cu bicicleta? Trebuie sa începem de undeva sa ne schimbam mentalitatea. A fost deranj pentru șoferi? Când sunt bicicliști călcați și loviți de autoturisme nu e deranj? Când pistele de biciclete sunt ocupate de mașini blocate nu e deranj?

    5
    1
  • Să putem circula convenabil cu bicicletele este necesar să fie semnalizate şi marcate toate tronsoanele pistelor de biciclete deja construite.

    6
    1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.