Actualitate

Învăţământul bistriţean şi-a premiat elitele (FOTO)

Sinagoga Bistriţa s-a umplut duminică seara cu educatori, învăţători şi profesori de la toate disciplinile care au venit să-i aplaude pe cei mai buni zece dintre ei. Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud a ţinut să celebreze în acest mod Ziua Învăţătorului alegând cu greu din mulţimea de profesori de calitate, zece care s-au remarcat şi au obţinut rezultate demne de premii, dar şi de aplauzele colegilor.

Inspectorul şcolar general Camelia Tabără a declarat că nu a fost deloc uşor ca ISJ să se oprească la zece nume. „A fost greu să alegem acest grup de zece profesori de nota zece. Cu siguranţă că puteau fi mai mulţi, dar ne-a plăcut jocul de cuvinte, să fie zece profesori, zece cariere de succes pe care le scoatem în faţa societăţii de Ziua Învăţătorului. Vrem să convingem tinerii că e o meserie frumoasă şi vrem să înţeleagă că, în ciuda tuturor dificultăţilor şi a lucrurilor complicate din sistem, sunt oameni extrem de devotaţi care au reuşite şi că merită să fii dascăl. Vom mai face acest lucru şi în anii următori. Vrem să dăm viaţă Zilei Învăţătorului, vrem să găsim o variantă care să ne tihneasc fiindcă o facem noi pentru noi. Ne bucurăm când şi alţii sunt alături de noi. O să învăţăm din ediţia de început şi o să corectăm pe parcurs”, a declarat Camelia Tabără.

Prima ediţie a Galei ”Zece profesori de nota 10”, prezentată de Camelia Toma, profesor la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, a început însă cu dreptul. Inspectoarea Simona Kondradi a fost cea care le-a explicat premianţilor semnificaţia fiecărui dar, de la plachetă, la diplomă, album şi tabloul pictat de elevii Liceului de Arte „Corneliu Baba”, toate obiecte cu sens pentru formatorii de caractere.

Prima a urcat pe scenă să-şi ridice premiul Rodica Brănişteanu de la Grădiniţa ”Căsuţa cu poveşti” Bistriţa, profesor pentru învăţământ preşcolar. Au urmat apoi inginerul Mariana Ceuca de la Liceul Tehnic ”Grigore Moisil” Bistriţa, profesor de tehnologia construcţiilor de maşini, Dorel Coc, directorul Colegiului Naţional ”George Coşbuc” Năsăud, prof. filozofie, Nicolae Fântână-Pralea, învăţător la Şcoala Gimnazială Ilva Mare, Constantin Gălăţan de la ”Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu” Bistriţa, prof. de informatică, Augustin Pop, directorul Liceului cu Program Sportiv Bistriţa, prof. de educaţie fizică, Constantin Rus, directorul Colegiului Naţional ”Liviu Rebreanu” Bistriţa, prof. de fizică, Lia Săplăcan de la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Beclean, prof. de matematică, Mariana Suărăşan de la Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu” Bistriţa, prof. limba franceză şi Monica Halaszi de la Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu” Bistriţa, prof. limba română, care a lipit de la ceremonie, dar a transmis un mesaj prin intermediul Simonei Kondradi. 

Evenimentul a fost presărat cu momente muzicale susţinute de elevii Liceului de Muzică „Tudor Jarda”, dar şi de absolvenţii promoţiei 1980 a Liceului Pedagogic Năsăud, îmbrăcaţi cu toţii în costume populare, care au dansat. Printre ei şi inspectorul Smaranda Florean şi consilierul judeţean Nicolae Lupşan, fost primar al comunei Leşu.

Gala „Zece profesori de nota zece” a fost organizată de ISJ Bistriţa-Năsăud în colaborare cu Direct TV. Din partea Prefecturii a transmis un mesaj subprefectul Ovidiu Frenţ, iar din partea CJ, administratorul public Florin Moldovan.

Mai multe fotografii găsiţi pe pagina noastră de Facebook.

Cristiana Sabău

profesori de yece 3 profesori de zece 2 profesori de zece 4 profesori de zece 7 profesori de zece 8 profesori de zece 6 profesori de zece 9 Camelia Toma

9 comentarii

  • In sfarsit cuvinte si gesturi frumoase pentru dascali. Poate intram in normalitate, noi vom reinvata respectul fata de ei si ei vor sti ca merita si poate vor fi mai motivati in efortul cu copiii nostri.

  • Cel putin doua premii astfel date par sa fie date pe baza politica. ISJ BN= USL; directorii de la „Liviu Rebreanu” si „George Cosbuc”= PSD si PNL, adica tot USL.

    • Doar doua nominalizari, myself, se pare ca sunt pe merit!!! (Am mai spus-o zilele trecute). Exceptand pe C Galatan si Augustin Pop, sa vedem care din ceilalti 8, a facut mai mult decat ii este consemnat in fisa postului?
      In bransa, cu siguranta sunt cunoscute rezultatele de ,,rezonanta mondiala” spre exemplu, a Marianei Ceuca, R Branisteanu, L Saplacan….
      In alta ordine de idei, daca tot a fost Ziua Învăţătorului, LA MULTI ANI IUBITI DASCALI, anonimi, sau cu merite puse sub obroc de ISJ ! FELICITARI tuturor celor ce au canalizat elevii spre performanta autentica !

  • Felicitari pentru idee! Care au fost criteriile eligibilitatii?Fisa idioata de gradatie de merit?Rezultatele la concursuri?

  • Felicitari dascalilor nostri ! Sunt de acord cu Ioan Padureanu in ceea ce priveste premierea . Exceptandu-i pe cei doi merituosi : C. Galatan si Augustin Pop ale caror rezultate internationale au devenit deja „obisnuinta” pentru noi toti, de-atatia ani de zile , ceilalti , sa-mi fie cu iertare , sunt dascali , si-atat . Sau poate totusi au in plus „calitatea” de membru de partid USL… La un moment dat chiar m-am mirat ca cei doi de mai sus au avut loc pe liste , dat fiind faptul ca nici unul , nici altul nu sunt membrii nici unui partid; sediul lor de partid este laboratorul de informatica , respectiv , sala de gimnastica! Oricum , LA MULTI ANI ! , tuturor dascalilor adevarati , sanatate si putere de munca !

  • D-na profesoara Monica Halaszi a fost,cu ceva timp in urma,prof.de romana si diriginte baiatului meu.Inca de atunci,am toata admiratia fata de dansa.Felicitari!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.