Actualitate

Extensia Bistrița a Universității Tehnice din Cluj face înscrieri pentru admiterea de toamnă

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca are disponibile pentru admiterea de toamnă de la Extensia Bistrița un număr de 21 de locuri la buget și 60 de locuri cu taxă. Înscrierile se fac online între 4 și 6 septembrie.

  • specializarea: Sisteme de Producție Digitale sunt 11 locuri la buget și 18 cu taxă.
  • specializarea: Inginerie Economică Industrială sunt 3 locuri la buget și 9 cu taxă.
  • specializarea: Robotică sunt 7 locuri la buget și 9 cu taxă.
  • specializarea: Inginerie Medicală sunt 12 locuri cu taxă.
  • specializarea: Sisteme Electrice sunt 12 locuri cu taxă.

Înscrierile se fac online între 4 și 6 septembrie, iar admiterea constă în concurs de dosare. Contează fie media de la Bacalaureat în proporție de 100%, fie 40% media de la Bacalaureat, plus 60% notele de la Matematică, Informatică, Fizică, Chimie, Economie.

Confirmarea locului se face în 11 septembrie între orele 10.00 și 14.00.

Taxa de admitere este de 300 de lei.

19 comentarii

  • Deci, mergem înainte, cu concurs de dosare……….! Fără vreun examen scris, la materiile respective! Asadar, dacă ai avut 6,01 la BAC și ceva, de 6, 7 prin școală, ești student…. Foarte fain….! Și, mai vrem sa avem studenți eminenți și ingineri performanti…Viitorul este asigurat! …

    78
    8
    • Nu este chiar așa domnule doctor. Cel care vrea să învețe, învață. Nu se dă repartiție în muncă ca pe vremea noastră. Piața muncii îi selectează pe cei buni iar ceilalți se reprofilează pe șoferie, frizeri, vânzători ambulanți și alte meserii căutate (politruci). Occidentul îi așteaptă la munca de jos. Aici nu suntem la medicină, medicină militară, academia de poliție, economic ( La „Bilă” în Buc.), limbi aplicate sau drept, unde concurența este acerbă. Încă România este sub media UE cu numărul de absolvenți de S. S.

      15
      63
    • Gavrilă, Singurul lucru bun care sa făcut în Centru Vechi este Universitatea Politehnică.
      Fără ingineri și medici ați muri de foame, faptul că poți să scri aici aceste nonsensuri se datorează tocmai inginerilor.
      Vă e ciudă că voi nu o să puteți face niciodată ce face un inginer, sunteți numai cu gargara în schimb inginerii pot face faceți voi și de multe ori vă dau clasă chiar în meseria voastră.
      Un inginer român își poate găsi oricând un job similar în Europa în schimb voi puteți să lucrați doar la spălat vase că nu știți să faceți nimic.

      52
      14
    • Adică crâșmele de pe strada Liviu Rebreanu nu sunt un lucru bun ?

      24
      1
    • Stai calm, verifică rata de absolvire și apoi vorbește, 15 maxim 20% pleacă cu diploma acasă.

    • @ Gavrilă pe ce lume trăieşti !!!!!!!!!!! Cu excepția medicinei la celelalte factultăți enumerate de time merg candidați pentru sporurile de muncă ruşinoasă, pentru ieşirea la pensie anticipată şi alte benefici bujetare nemeritate.

      10
      1
  • Dom Găvrilă și la ce ne trebuie să fim peste medie ?
    Numai așa , să fim cei mai viteji dintre draci ?
    Când posesori de doctorate vând la chioșcuri, și puzderie de absolvenții de SS sunt secretare -asistent manager (sic!), iar alții șoferesc pe tiruri, ori mai rău, nu-și găsesc nimic de lucru, de ce am cheltui doar ca să le dăm o diplomă ?
    Nu-i normal să producem doar ce cere piața, iar nu pe stoc?
    În curând o să umble pe sate și printre blocuri să caute candidați, ca să nu rămână fără catedre și coledzi !

    12
    3
    • Foarte bine că avem pe „stoc” cum spuneți dumneavoastră. Crește concurența și competiția la angajare, iar apoi spaima să nu fi dat afară, faci treabă, știind că la poartă așteaptă zece. Trăim în capitalism, nix repartiție la absolvire. Piața muncii ne selectează. Adevărat, la noi, de multe ori, concurența este neloială. Cu timpul ne vom civiliza și vom aplica numai meritocrația.

  • Aceste extensii sa ne prezinte si participarea la cursuri….a profesorilor…😃!
    Daca un student nu are prezenta minim 75% din cursuri, seminarii si laboratoare, eu nu i-as mai primi la examene.
    La profesor le-as pune 90%.
    Altfel….de ce ii mai zice scoala…..
    E plina tara doar diplome… de juristi, economisti si cac…l de administratie publica!!!!…e plin. Acum vreti sa faceti si ingineri……pardon…diplome de inginer!

    7
    20
    • Salutare! Imi pare rau ca tu asta crezi! Dar in cazul extensiei din Bistrita UTCN profesorii sunt de la Cluj si fac naveta in fiecare zi in functie de orele din orar (toate cadrele de la Bistrita care vin de la Cluj sunt peste 50). Ei nu castiga nimic, doar oboseala si satisfactia ca ajuta tinerii care doresc sa faca acesta meserie, iar naveta se face cu masinile personale cu decontul combustibilului. Ei daca astazi au avut 8 ore de predat (gen: 4 ore de curs si 4 ore de laborator), conform orarului se pregatesc sa se intoarca la Cluj la ora 20, adica vor ajunge acasa in Cluj in jur de ora 22 in cel mai bun caz. Iar dimineata, a doua zi vor trebui sa se prezinte la Cluj la ore. Respectiv legat prezenta, conform regulametului european, prezenta la curs nu este obligatorie, insa laboratoarele, seminariile si proiectele sunt obligatorii, iar din fericire cadrele didactice chiar au prezenta in cazul UTCN Bistrita. Asa ca va rog documentati-va si chiar va asteptam sa veniti in vizita pe la noi sa va convingeti singur. Tot ce sa realizat la Bistrita, cladire, dotari, etc au fost realizate prin armonizarea unei armate de oameni cu suflet mare si care si-au sacrificat timpul pentru a face ceva care sa aduca satisfactie comunitatii din Bistrita. Numarul total de studenti la Bistrita UTCN pentru toti anii si specializarile sunt in jur de 500, iar scoala aceasta permite acelor elevi care nu au posibilitati materiale foarte bune sa ofere o sansa in a se realiza pe plan profesional. Pot fi multe de spus, dar intotdeauna noi vrem fapte, asa ca inainte de a face afirmatii nejustificate va rog sa va documentatii si sa veniti cu argumente clare in sustinerea ideilor dumneavoastra.

      22
      2
  • Bine totuși că am scăpat din Centru de scena aia oribilă. Spectacolele artistice de calitate se desfășoară în săli și pe stadioane unde spectatorii plătesc performanța artistică și de aceea artiști încearcă să performeze cât mai bine pentru a îndeplini așteptările spectatorilor și nu gratuit într-un spațiu total inadevat ca în Centru și când Primărie plătește indiferent dacă artiștii prestează bine sau îi doare în cot pentru cine se află acolo.

    21
    1
    • Esti o figura,….Horia! Ma gandeam,ce legatura exista intre scena din Centru si subiectul nostru….Totusi exista! Probabil doresti sa devii inginer si atunci doresti sa conspectezi,sa studiezi ,la sediul facultatii! Si ,vei fi deranjat de zgomotele produse de artisti,pe scena….!Mult succes !MNPop

      6
      5
  • Marius dragă, Ți-ai răspuns singur la întrebare, argumentele tale stau în picioare . Eu nu mai sunt de ceva vreme student aş vrea mult să mai ani aceea să fiu din nou student . Motivația comentariului meu precedent însă este alta: nu-mi place să fiu păcălit pe timpul meu îmi doresc ca artişti să poată să dea tot cei mai bun şi în condițile cele mai bune când performează.
    PS. Mă îgrețoşează la maxim când la un spetacol sau la o manifestare sportivă apare vreun politicean de oricefel cu glăsuirea lui idioată.

    16
    • Cred ca, ai sesizat „‘ glumita”‘…! Din pacate unii „‘pretini”‘ care ma iubesc foarte mult, nu….! Prefer sa ascult muzica pe care o agreez, acasa, la cabinet ,in masina, la munte, fara zgomote prin jur, alcool,tutun ,etc.! Numai bine,Horia!

      12
    • 👍 Şi eu lafel . Prefer şi să ascult şi să admir ariştii preferați live însă în condiți adecvate şi în spectacole create de ei şi nu în improvizații de Revelion, Zilele Bistriței şi alte manifestări similare când toată lumea inclusiv artişti au alte preocupări decât performața spectacolui.

      14
  • Pentru dezvoltarea județului este necesară realizarea campusului universitar integrat al Uiversității Bistrițene AUTONOME Geoerge Coșbuc pe strada Drumul Dumitri Vechi.

    9
    1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.