Ministrul Educației, Ligia Deca, și administratorul public al județului Bistrița-Năsăud, Florin Moldovan, au semnat contractul de finanțare pentru achiziția a 25 de microbuze electrice, de 16+1 locuri, care vor fi repartizate unităților de învățământ preuniversitar din județ.
Investiția este de 35.905.346 lei, fonduri nerambursabile, alocate prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Acesta este debutul implementării unui proiect depus de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, finanțat prin PNRR și derulat de Ministerul Educației.
La ceremonia de semnare a contractului a fost prezent și ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, deputatul de Bistrița-Năsăud Bogdan Ivan.
”S-a semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”Transport durabil pentru elevii din județul Bistrița-Năsăud”, prin PNRR. Un proiect în valoare de 35,9 milioane lei, prin care sute de elevi din județul Bistrița-Năsăud vor avea acces la educație prin mijloace de transport la standarde europene păstrând un mediu sănătos. Mulțumim doamnei Ligia Deca, ministrul Educației, și domnului Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, pentru sprijinul acordat în realizarea acestui proiect”, a menționat președintele CJ Radu Moldovan.
Vor beneficia de microbuze electrice pentru transportul elevilor 25 de UAT-uri: orașele Năsăud și Sângeorz-Băi, comunele Tiha Bârgăului, Telciu, Budacu de Jos, Târlișua, Maieru, Lunca Ilvei, Lechința, Șanț, Rebrișoara, Rebra, Parva, Leșu, Căianu Mic, Prundu Bârgăului, Poiana Ilvei, Ilva Mare, Rodna, Petru Rareș, Feldru, Cetate, Livezile, Ilva Mică, Teaca.
Microbuze electrice pentru elevi au ajuns sau vor ajunge în comunitățile județului și prin alte programe, precum cele derulate de Ministerul Dezvoltării sau prin Administrația Fondului de Mediu.
De altfel, CJ va depune proiect de 13 milioane lei fără TVA, prin AFM, pentru 13 microbuze electrice școlare, destinate unităților de învățământ special din subordine respectiv comunelor Nimigea, Șieu Măgheruș, Chiochiș, Zagra, Sânmihaiu de Câmpie, Spermezeu, Matei, Șieu Odorhei, Șieu, Șieuț, Bistrița Bârgăului, Negrilești.
Vestea e buna, dar 300000 de euro sa coste un microbuz din asta?
Mi se pare de domeniul SF-ului.
BUn Baiat Ivan,na turbinka!
ivan il taie pe sighirtau. sighiartau in jos precum a urcat
S-a scremut mușuroiul și-a fătat un șoricel !
Cu mărunțișuri d-astea – la preț de camion IVECO – vă lăudați ?
Ce merit aveți ?
C-ați dat milioane pe ele și ați pus iarăși CARUL înaintea BOILOR !
Stații de încărcare n-aveți, o să dați alte milioane pe ele, iar la iarnă o să împingă bieții elevi la ele ca să ajungă acasă.
Măsuri propagandistice evidente, de natură a prosti o samă de oameni care însă s-au deșteptat.
Mai mult decât au dorit propagandiștii puterii !
Care e rasa de actiune a recession nui auto biz electric?
Am vorbit cu cineva, care lucreaza ca si curier pe o dubiță electrică marca Mercedes si a zis ca are 120 km.
Daca dă drumul la caldura, sau aer condiționat, poate merge 90 km.
Într-o țara fără dealuri si fata munți, ntr-o țara in care iarna temperatura e de 0 grade.
As vrea sa văd câți km pot parcurge autobuzele aste electrice, prin zona Montană a județului, prin zăpada si temperaturi de -20 grade.
Probabil ca nu pot parcurge mai mult de 60 km pe o încărcare.