Anul acesta, Poliția Locală Bistrița a dat amenzi de peste 90.000 de lei pentru cerșetorie, numai în decembrie fiind depistate 18 persoane care apelau la mila publică. Luna aceasta s-au dat amenzi de 6.250 de lei.
Banii găsiți la cerșetori, până acum aproape 1.000 de lei, se confiscă și devin venit la bugetul local.
”Chiar dacă mai sunt câteva săptămâni până la finalul acestui an iar atmosfera de poveste a Bistriței se vede la tot pasul, nu am renunțat la campania de combatere a cerșetoriei. Noi vom fi în dispozitiv, deoarece ne așteptăm în aceasta perioadă la un aflux de persoane ce apelează la mila publică, în special în zona centrelor comerciale și zona pietonalului Liviu Rebreanu. De aceea, solicităm bistrițenilor ca de fiecare dată când un cerșetor îi abordează să își amintească poveștile din campanie în care am expus diverse cazuri sau în care am devoalat cerșetorii mincinoși care mimau diferite infirmități pentru a atrage mila publică și să NU ofere bani sau alte bunuri acestora.
Pana la momentul actual, Poliția Locală a confiscat suma de 946,20 lei, bani primiți de cerșetori de la oamenii cu suflet mare, dar care într-un final au făcut venit la bugetul statului. Măsura confiscării se va aplica fiecărei persoane identificate apelând la mila dumneavoastră!
De la începutul lunii decembrie, au fost identificate cerșind 18 persoane din care 15 sunt majori iar pentru apelarea, în mod repetat, la mila publicului de către o persoană aptă de muncă, precum și determinarea unei persoane la săvârșirea unor astfel de fapte, a fost aplicat un număr de 21 sancțiuni în sumă totală de 6.250 lei.
Totalul sancțiunilor aplicate de Poliția Locală în anul 2023 în baza legii 61/1991, pentru apelarea, în mod repetat, la mila publicului, se ridică la suma de 90.150 lei.
Nu uitați că la orice oră puteți apela Dispeceratul Poliției Locale la numerele 0263 239 376, 0800 0800 33 sau 0756 122 770, iar echipajul nostru cu atribuții pe linie de combatere a cerșetoriei se va deplasa la locul menționat de dumneavoastră pentru a lua măsurile legale”, transmite Poliția Locală.
18 cerșetori aduni într-o oră de la magazinele de pe Calea Moldovei!
Nu stiu cum combateti cersetoria,dar eu care ma duc pe jos la servici, din St.Cel Mare pana la Big sunt oprita zilnic de aceasi cersetori, aprox de 4-5 cersetori, care nu se feresc ca sunt vazuti de politie..Printre ei sí o fata tanara pana ín 30 ani ,bine imbracata ,opereaza ín zona Stefan Cel Mare,Camara bunici. Degeaba zici ca suni la politie nici ca le pasa, ba mai sí folosesc un limbaj…ca ce le face politia!
În primul rând, te felicit că mergi pe jos la serviciu. Deci se poate. La primăvară poate treci la bicicletă, te deplasezi mult mai repede și mai ușor, mai ales acum că sunt piste.
În al doilea rând, amenzile alea cu siguranță nu vor fi plătite, din procesele verbale probabil își fac niște joint-uri, dacă nu au alte urgențe fiziologice.
Oare cum poate cineva sa considere amenda ca si pedeapsa pentru cerșetorie?
As fi curios sa vad statistic daca 1% din cerșetorii amendați si au plătit amenzile
De cerșetori niciodată nu vom scăpa. Vor fi întotdeauna cu noi!😃 Atât timp cât o să meargă acest mod de trai, o să continue. Am adoptat o metodă prin care scap ușor de cerșetori ,când mă abordează: îi chem să lucreze ceva (bineînțeles fictiv) , în gospodărie și apoi îi plătesc. Nici unul nu a fost de acord . Toți aveau cancer sau alte boli grave. Alti oameni pot munci în condiții grele , pentru bani puțini, crescând copii , iar această specie de oameni, toți sunt teribil de bolnavi. Bolnavi de lene, trăind din mila unor oameni pe care ii pot păcăli. Destul de rău!!
Aici ai dreptate,eu am făcut la fel,dar nu vor să lucreze pentru că este mai ușor să ceară. Dacă insistă, unii dintre noi se lasă înduplecați și le dă. Dacă le spui să muncească și apoi îi plătești pleacă repede. Cred că așa putem scăpa de ei.