CITR, în calitate de lichidator judiciar al Hotel Coroana de Aur SRL, anunță într-un comunicat că a vândut cu 3,48 milioane de euro + TVA (peste 4 milioane de euro cu TVA) hotelul Coroana de Aur, clădire reprezentativă pentru Bistrița, cu o istorie de aproape 50 de ani.
”Deși încă activăm într-un un context plin de incertitudini, iată că turismul joacă un rol important în economia românească și atrage investitori. În cazul de față, o societate cu capital românesc, Drosera Building Bistrița, deținută de antreprenori locali, respectiv frații Moldovan, proprietarii cramei Jelna, împreună cu Florin Font, au cumpărat, în cadrul unei licitații publice, hotelul Coroana de Aur. Antreprenorii plănuiesc să investească în modernizarea hotelului și să îi continue istoria. Suntem bucuroși, și de această dată, că am putut ghida cu succes acest proces și că am reușit salvarea unui nou obiectiv românesc cu tradiție”, declară Andrei Besoiu, Sales Manager, CITR Cluj.
Proprietatea imobiliară hotelieră tranzacționată în cadrul unei licitații publice este compusă din teren de 2.958 mp și construcție în regim de înălțime S+P+3E, cu o suprafață construită de 1.900 mp, desfășurată de 8.492,36 mp și utilă de 6.978 mp.
Hotelul Coroana de Aur a fost inaugurat la 30 aprilie 1974, fiind cel mai reprezentativ hotel al orașului. În acel an, primul grup de turiști englezi – membri ai Societății Transilvania din Londra – au fost pionierii turismului influențat și inspirat de personajul Dracula. Coroana de Aur a beneficiat de o renovare amplă încheiată la finalul anului 2013, devenind hotel de patru stele, într-o clădire impresionantă arhitectural.
Din cauza tuturor acestor prosti de proiecte ( pietonalizatea Centrului Vechi, linia Verde etc) centru Bistriței a intrat într-un proces de colaps profund în care a fost târât inevitabil şi hotelul Coroana de Aur. Falimentul Centrului Vechi se vede clar cu toate că sau chetuit enor cu luminițele festive de pe strada Liviu Rebreanu plus spetacolele de pe scena de pe şosea cu toate acestea localurile de acolo au fost pusti chiar şi de Revelion ín plus puținele magazine care încă mai funcționează în centru tot cu clienți puțini au rămas. Sper că cumpărătorii hotelurilor să încerce să facă nişte parcări generoase lucru care lipseşte clar acestui hotel pentru al putea salva.
Pai si unde se poate face parcarea generoasa de ca Coroana? Ce faci, demolezi cladirile din jur?
Unde se pot construi parcări în jurul hotelului Coroana de Aur?
Ce sa mai întâmplat cu Restaurantul Central de pe strada Liviu Rebreanu , după faliment a fost scoa la vânzare a fost cumpărat de cineva ?
Pe strada Liviu Rebreanu este o Mercerie nici aceasta nu se simte prea bine probabil că în curând va apărea şi acolo o altă crâşmă sau ” gogoşerie ” .
Parcă a vrut să cumpere primăria Restaurantul Central că nimeni altcineva nu a vrut să-l cumpere ?
Cine era proprietarul ? Mai clar cine ia dolaretul?
The king is dead long live the king.
Cam așa poate fi povestea Coroana. De remarcat “decăderea” marilor patroni de după revoluție – Moldovan (Coroana), Moișan.
Acuma pe val sunt patronii din construcții: Îndemânarea, Frasinul, Dimex, Amicii etc
Se schimba generațiile, piata e diferita, acomodarea la nou e greoaie.
PSD a blocat orasul.
3,48 Milioane pentru Coroana de Aur
5,5 Milioane pentru ruina de la Comlod. Plus încă 3 pentru mobilă. Să vezi acolo ce stațiune internațională face CJ. Moldovan vs Moldovan.
https://timponline.ro/reabilitarea-castelului-teleki-din-comlod-scoasa-la-licitatie/
Pe puțină lume din oraş îi interesează ambele atât conacele grofilor cât şi cramele ( chiar dacă au piscină).
Bețivii sunt interesați.
Se pare că este o investiție destul de riscantă clădirea aceea va fie rentabilă numai dacă se va transforma din Hotel în Bloc de garzoniere care să fie vândute fiindcă Bistrița nu are turişti şi dupã cum merg lucrurile în oraş nici nu va avea turişti pentru câteva generații bune.
Păi şi în cazul garsonierelor este nevoie de locuri de parcare aşa că tot nu au făcut nimic dacă fac garzoniere şi nu fac locuri de parcare cel puțin unul de căciulă.
Parcarea etajată din Eminescu este singura capabilă să rezolve criza gravă a locurilor de parcare din centru.
Bistrița merge din nasol în mai nasol cu toate proiectele acestea făcute de zăpăciții din primărie.
Cad unul după altu hotelurile şi afacerile din Centru.
Centru Bistriței sa mutat pe Calea Moldovei şi acum este în curs să se mute de pe Calea Moldovei pe Drumul Cetății.
PSD a blocat orasul.
Corect fiindcă primarul Bistriței Turc este de la PSD ;o)
Pentru a încerca salvarea Centrului Vechi este nevoie de o parcarcare în Piața Mică cu intrare din Piața Centrală pe strada Albert Berger şi ieşi re în Piața Centrală pe strada Poştei.