Actualitate

Ce ne rezervă vremea în continuare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea în perioada următoare. Potrivit meteorologilor, după câteva zile cu temperaturi ușor mai scăzute, urmează încălzirea vremii, care aduce și reprize de ploi.

În Transilvania, până joi 16 mai inclusiv, valorile termice vor fi asemănătoare, media maximelor urmând a se situa în jurul a 18 grade, iar a minimelor în jurul a 5 grade. Va urma o încălzire, până la începutul săptămânii viitoare, de 4…5 grade. Apoi, în următoarele două zile, temperaturile vor scădea ușor, pentru ca ulterior să nu mai aibă modificări notabile și, în general, media maximelor să se situeze între 22 și 25 de grade, iar a minimelor între 9 și 12 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse după data de 16 mai.

Săptămâna 13-20 mai: Mediile valorilor termice se vor situa sub cele specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 20-27 mai: Temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei specifice pentru această perioadă la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de mediile multianuale.

Săptămâna 27 mai – 3 iunie: Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de mediile multianuale în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 3-10 iunie: Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste normele climatologice ale perioadei la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval în cea mai mare parte a țării.

Prognoza Accuweather pentru Bistrița:

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.