Social

”Școala verde a hainelor” la Liceul de Arte: modă, deșeuri textile, cusut la mașină

Într-o lume în care tinerii se îmbracă la modă și se plictisesc imediat de orice poartă, prof. Florin I. Bojor le-a predat elevilor de la Liceul de Arte ”Corneliu Baba” o lecție pe care nu o vor uita prea ușor, cea a sustenabilității.

”Școala Verde a Hainelor.

Săptămâna aceasta, 22 – 26 aprilie 2023, împreună cu mai mulți elevi interesați de la Liceul de Arte „Corneliu Baba” și Liceul de Muzică „Tudor Jarda” din Bistrița am desfășurat atelierul educativ: Școala Verde a Hainelor.

Studiile spun că omenirea aruncă la gunoi 2100 de haine pe secundă, iar industria textilă este responsabilă pentru 20% din poluarea apelor. Astfel, industria modei a devenit unul dintre cei mai mari poluatori ai planetei.

Atelierul şcolar a fost compus din următoarele activităţi: 1. Scurtă istorie a modei; 2. Impactul producţiei şi deşeurilor textile asupra mediului – Parlamentul European; 3. Analiză biblică a versetelor Mt 25,36; Lc 3,11; 1Tim 2,9-10. 4. Acţiunea: ia o haină, dă o haină! şi 5. Iniţiere în cusutul manual şi la maşină.

Pe de o parte, elevii au aflat mai multe despre modă, deşeuri textile, modificări şi reparaţii de haine. Pe de altă parte, s-au întrebat cum mai putem aplica cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos care ne spune: „Gol am fost și nu M-ați îmbrăcat” într-o lume a tinerilor care nu se mai îmbracă cu orice haină, ci numai cu cele în ton cu ultimele tendințe vestimentare. Sau cum îi putem da cuiva o haină de-a noastră fără ca acea persoană să nu se simtă cumva înjosită?”, a scris pe Facebook Florin I. Bojor.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.