Politică

Robert Sighiartău: Încearcă să îmi bage pumnul în gură. Nu cedez presiunilor și amenințărilor

Deputatul Robert Sighiartău, candidat din partea PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a declarat într-o conferință de presă că PSD încearcă să oprească dezvăluirile pe care le face în legătură cu problemele de la Aquabis.

”Nu mă las! Îi anunț pe cei din PSD, în frunte cu Radu Moldovan, că nu cedez presiunilor și amenințărilor în legătură cu stoparea dezvăluirilor legate de una din tentaculele caracatiței: Aquabis. Am luat hotârârea să afișez toate aceste informații legate de Aquabis pe panourile electorale din centrul Bistriței. Complicii mafiei din Aquabis sunt cei din conducerea PSD care, speriați de toate dezvăluirile mele, au rupt toate informațiile de pe afișajul public și au mai făcut un lucru: au sesizat Biroul Electoral de Circumscripție nr. 1 Municipal. Acesta a emis o hotărâre prin care, în premieră, încearcă să îmi bage pumnul în gură obligându-mă să șterg de pe Facebook clipul pe care l-am postat cu toate acele informații legate de Aquabis. Nu l-am șters. Am contestat hotărârea. E foarte important ca bistrițenii să știe lucrul acesta: PSD a făcut-o, în frunte cu Radu Moldovan, și că încearcă să oprească aceste dezvăluiri legate de Aquabis. Bistrițenii mai trebuie să știe un lucru pe care i-l transmit lui Radu Moldovan: Robert Sighiartău nu se oprește”, a spus deputatul PNL.

Robert Sighiartău a relatat că, în deplasările sale prin județ, a vorbit cu mulți oameni despre nemulțumirile lor în ce privește prețul mare al apei și ce se întâmplă în această companie, alții i-au scris mesaje, și de la toți a aflat că ”la Aquabis este corupție, incompetență, angajări pe pile, pe relații de partid, dar și pe bani, pe șpăgi, cabane care sunt pe alte nume și foarte multe alte lucruri pe lângă contractele cu dedicație. Pe lângă faptul că plătim cea mai scumpă apă din regiunea Transilvaniei, plătim și un credit la bancă contractat de Aquabis de peste 10 milioane de euro. Din câte înțeleg, mai urmează încă unul de circa 11 milioane de euro”.

Deputatul a citit apoi câteva mesaje de la oameni din Bistrița care i-au semnalat că ei consumă un anumit număr de metri cubi de apă și li se facturează mai mult, despre faptul că au plăti apă meteorică, deși blocul nu are jgheaburi legate la canalizare.

”Apă scumpă, probleme la apometre. De 12 ani ne lăudăm că suntem un județ modern, dar nu avem apometre care să citească electronic ca să nu-i pui pe oameni să plătească în avans. O doamnă din Beclean mi-a spus că a primit o factură de o mie de lei într-o lună. Când apa a devenit un lux, că e mai scumpă decât curentul și gazul, e o reală problemă. Problemele sunt foarte mari la această companie. Am auzit de generatoare care sunt pe inventar, dar au fost vândute, de anumite lucrări care s-au făcut doar scriptic, nu faptic ”, a spus Robert Sighiartău.

De asemenea, el a mai primit și mesaje de la oameni din județ, nemulțumiți că la Chiuza, spre exemplu, sistemul de canalizare realizat în urmă cu trei ani se înfundă periodic, este desfundat cu vidanje care duc mizeria la Săsarm, iar de acolo ajunge în Someșul Mare, dar și de la cineva din Cetate care nu înțelege de ce trebuie ca la robinetele abonaților din comuna respectivă trebuie să curgă apă adusă din Bistrița, câtă vreme în apropiere sunt izvoarele de la Cușma.

”Aquabis este folosită și în scop politic. Într-o comună tărăgănează preluarea sistemului de canalizare ca să discrediteze primăria, iar primarul de acolo să piardă alegerile. La Aquabis, lucrurile sunt scăpate de sub control: e multă incompetență, corupție, angajări pe bază de carnet de partid sau pe bani, cum am aflat de la un fost angajat, iar această companie coordonată de Radu Moldovan și de fratele său pur și simplu își bate joc de bistrițeni.

Eu promit un lucru că, după 9 iunie, vom face curățenie generală și în Consiliul Județean, dar mai ales în Aquabis. Nu mă voi opri, voi spune adevărul, iar după 9 iunie, după ce voi fi ales președinte al CJ, promit că voi rezolva problemele acestei companii care astăzi e distrusă din cauza PSD”, a spus Robert Sighiartău.

Deputatul a mai acuzat în aceeași conferință de presă PSD că face ”jocuri murdare și lansează atacuri mârșave” la adresa familiei sale și a dr. Gavrilaș Mureșan, managerul Sanovil, al cărui fiu este candidat pentru o funcție de consilier județean din partea PNL, îndeosebi în mediul online unde circulă tot felul de ”sponsorizări neasumate, comandate de PSD”.

(Material electoral comandat de Partidul Național Liberal – PNL Organizația Județeană Bistrița-Năsăud / Executat de Timp Online SRL – portal Timponline.ro / Codul unic de identificare al mandatarului financiar: 21240015)