Cultură

”Regii manelelor” cântă la Lechința în 12 iulie. Accesul este gratuit

”Regii manelelor” Florin Salam și Tzancă Uraganu, alături de Monik din trupa Angels, Jamarr, Axinte de la Vacanța Mare și Julia de la trupa Sexxy, vin în 12 iulie la Lechința, unde vor susține un concert pe scena amplasată în Piața Agroalimentară.

Intrarea este liberă, evenimentul ”Caravana culturală Romi pentru România” fiind susținut de Partida Romilor Pro-Europa:

”Legendele României se unesc vinerea viitoare la Lechința în cadrul Turneului Național ”Romi pentru România”. Partida Romilor Pro-Europa – Sucursala Bistrița-Năsăud prezintă ”S-au unit legendele”, un eveniment de neuitat în cadrul Turneului Național 2024 ”Romi pentru România”, care promovează cultura și tradițiile romilor.

Evenimentul va avea loc în data de 12 iulie 2024, începând cu ora 18:00, la Piața Agroalimentară din Lechința. Pe scenă vor urca artiști de renume: Florin Salam, Tzancă Uraganu, Monik (Trupa Angels), Jamarr, Julia (Trupa Sexxy), Axinte de la Vacanța Mare.

Acest eveniment aduce împreună legende ale muzicii românești și este destinat tuturor celor care doresc să se bucure de o seară plină de energie, muzică și distracție. Accesul este gratuit, iar organizatorii asigură o atmosferă prietenoasă și sigură pentru toți participanții. Partida Romilor Pro-Europa – Sucursala Bistrița-Năsăud își propune să promoveze cultura romă și să aducă împreună oameni de toate vârstele pentru a celebra diversitatea și tradițiile noastre comune. Vă așteptăm cu drag să petrecem împreună și să ne bucurăm de muzica și talentul artiștilor prezenți!”.

16 comentarii

  • Oare de ce ,trebuie sa folosim cuvântul Rege pentru oricare dintre persoanele enumerate aici sau din alte domenii …..? Conotația nobiliară a acestui titlu ,impune respect,excelenta,onorabilitate….. Peste tot,numai regi: asfalt,manele,fotbal,rock,etc……De ce nu, președinți? Mai nou ,am observat ca foarte multe firme, obiecte….poarta pe frontispiciu, însemnul Coroana! Atunci,haideți sa avem respect fata de valorile conținute de acest simbol bine reprezentat și în istoria recenta a poporului nostru!

    60
    8
    • Pentru ca președinte poate fi orice pampalau (aveti destule exemple și nu numai de la noi ), pe când titlul de rege îți conferă o aură princiară , nobilă , sânge albastru …chestii rare la muritorii de rând .
      Părerea mea e ca cel mai bine se potrivea titlul de “faraon”, mă și mir ca înca n-a apărut “faraonul manelelor “!
      Sau poate exista dar un “incult” ca mine n-a auzit de el !

      30
      2
    • @Dece Nupreședinte
      Tzancă Uraganul este Faraonul manelelor 🙂 „viață de șeic”

      același nivel și printre politicienii locali .. toți îs faraoni, baroni, șefi ..în realitate o mână de parveniți, impostori, săraci la vorbă, bogați în 4×4 BMW și prostie.

      https://www.youtube.com/watch?v=w_tDJdVCvpE

      22
    • Pt Emetiral….Cine sunteti voi,ăia? Nu va arătați? Poate, după un laxativ…..

      15
      6
  • Iar în deschiderea concertului cu regii manelelor va urca pe scenă formația Coldplay care dă fi huiduită de către oamenii care au venit la concert sa asculte manele nu muzică de asta , sofisticată în limba engleză

    23
    5
    • „legende ale muzicii românești” ? Cine mă? Ăștia?🥵🤑😨
      NU VREM salam !
      –––-
      –––-
      P.s. „Legende ale muzicii românești ar fi: Tănase, Ioana Radu, D.Fărcaș, Corina Chiriac, Angela Similea, Spătaru, Teicu, Gică Petrescu, Dauer, etc.

      15
      1
  • ba nu mai poti in tara asta, vrei nu vrei trebe sa asculti regurgitarea asta de ce o fi, peste tot o auzi, mai ales la țară..Mi se pare mie sau se incerca tot mai mult asocierea nostra cu rromulanii.. Strainii nu face diferenta dintre noi, de monarhie nu suntem straini „rregi” avem kâcălău…wecome to RRomania!

    28
    2
    • Mooo,Dă halit dați ceva gratis? Am cetit pe hârte : salam
      Că sa mănânce și gura puradeilor ceva.Haoleu!

      13
  • Se scrie “caravana culturală “ și se citește “șatra “!
    Dacă asta se numește “cultura “ atunci românii sunt cei mai culți oameni din lume !
    🤮

    22
    1
  • Vrem, nu vrem, astia suntem. Dupa astea ne vad strainii si pe buna dreptate, nu ca am lasat un vestiar curat la Euro. Asta e nivelul de cultura in Romania, astia sunt idolii, oamenii astia formeaza majoritatea in Romania. Nu e ca si cum putem face ceva. 😂😂

    8
    3
    • Se ascultă manele la greu şi la oraş.
      Suntem o societate liberă în care fiecare ascultă ce vrea nu mai veniți voi cu ifose de mari intelectuali că nu ține puteți să vă dați voi cu curul de pământ că lumea tot ce vrea ea ascultă. Guriştii ca-să facă un ban grămadă cântă exact ce vrea poporul.
      Nu am auzit pe nimeni să vrea să asculte Bach şi la bis să ceară un Stravinsky şi alte ” siropuri ” de acest gen.

      4
      5
  • @c

    Nu as cere un BIS cu Traviata/Verdi etc dar as cere un bis. .cu::
    „Gipsy Kings”🎷🎷🪕🎸🪕 este un grup de muzicieni romalli din Arles și Montpellier care cântă în lb. spaniolă de Andaluzia. (…) Părinții lor au fost în mare parte gitanos,(GITANS) spanioli de etnie romă care au fugit din Catalunia (de razboi 1930).”
    Asculta:💃Vizionează „Gipsy Kings 💃- Volare (Official Video)” pe YouTube
    https://youtu.be/qmbx4_TQbkA?si=VS9qtgJo49a7DTz2

    P.s. reinventati_va, și faceți ceva mai fresh, mai elegant, mai antrenant . Și alții sunt romi, dar au „stil” ăla pe care voi nu-l aveți.

  • @c…j

    N-aveti nicio legătură cu frumosul, cu Talentul, cu muzica de calitate, de orice gen: pop,folk, operă, populară, cu versurile și mesajul frumos de iubire din HORILE de dor, de jale, de cătănie, de iubire ale Românilor de omenie!!

    – Ce diversitate? și „tradițiile noastre comune”? ? –-Voi Promovați niste versuri dezmățate, un limbaj de ghetou, pervers, niste ourangoutanoss cu o muzica de trei parale chioare, compusă cu ochii beliți după popouuuuri.
    Astea-s versuri ??? 🤬🤢 :
    „De pe Burj Khalifa
    Eee-aaa
    Dansează bruneta
    Eee-aaa
    Să moară cămilă mea
    Eee-aaa
    Ai fundu’ mare, vai
    Eee-aaa
    Cât mall-u’ din Dubai (Eee-aaa)
    Vai, vai, vai, vai, vai, vai”.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.