Primarul, viceprimarul, secretarul și un funcționar din Primăria Sânmihaiu de Câmpie, dar și un viitor consilier local riscă până la 5 ani de închisoare pentru faptele lor: coruperea alegătorilor, constituire de grup infracțional organizat, fals, uz de fals și fals informatic.
Potrivit prim-pocurorului Adrian Briciu de al Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, aceștia au convins mai multe persoane din Bistrița (unele care stau în blocurile sociale din Viișoara) să își stabilească domiciliul sau reședința în comuna Sânmihaiu de Câmpie în baza unor adeverințe false emise de primărie prin care se atesta faptul că persoanele respective dețin imobile pe raza comunei respective.
”În baza acelor adeverințe false, aceste persoane și-au stabilit domiciliul sau reședința pe raza comunei. Aceste persoane au fost convinse să-și stabilească domiciliul, să participe la alegeri și să voteze candidații unui anume partid politic o parte prin oferirea a câte 700 de lei pentru fiecare persoană, iar altele în baza unor relații de prietenie sau de rudenie cu membrii grupului infracțional. Până în prezent s-a reușit stabilit că sunt peste 60 de adeverințe falsificate emise de către primărie, adeverințe care au fost folosite pentru stabilirea domiciliului sau reședinței. Numărul este însă mult mai mare. Suntem în faza de cercetări, urmează să stabilim numărul total de persoane care și-au stabilit domiciliul.
Totodată, membrii grupului infracțional au asigurat fie direct sau prin interpuși transportul acestor persoane la secțiile de votare în data de 9 iunie în vederea exercitării dreptului la vot. Față de primar, viceprimar, secretar și un candidat la funcția de consilier local s-a dispus reținerea pentru 24 de ore. Cei patru sunt sub control judiciar pentru 60 de zile. Aceeași măsură a controlului judiciar pe 60 de zile s-a dispus și în cazul a celei de-a cincea persoane, funcționar în cadrul primăriei, care a întocmit acele adeverințe false. Pentru aceste infracțiuni legea prevede până la cinci ani de închisoare”, a spus Adrian Briciu.
Totodată el a menționat că primarul Ioan Mate își poate exercita în continuare funcția de primar.
De unde or avut bani, poate caracatita îi până la centrul partidului. Ar trebui făcute investigații m-ai ample.
vorbesti si tu sa nu adormi. a scos sigur din buzunarul lui , de la matusa tamara care l a imprumutat pina pe lumea cealalta
Ce ar mai fi de comentat? Iese la iveală (doar o mică parte din) mizeria din politica românească. Va fi interesant de văzut decizia definitivă a justiției. Dacă decizia nu va fi una aspră (conform legii), înseamnă că nu mai avem nici o speranță și nu mai are rost să ne pierdem vremea mergând la vot.
In comuna matei totul este in regula? Se aude ca si pe acolo s-au adus votanti.
Și restul dosarelor de corupție ,zac în sertarele primului procoiror
Jalnic ,cum procurorii aderă și sprijină mafia corupției din județ
Jalnic cum traficul de influență a devenit o normalitate
Rușine procuraturii
Noroc că a fost DNA dacă era instrumentat de parchetul Bistrița,procurorii îi dădeau clasare
Jalnic procurori compromiși avem în oraș
Prim procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud este persoana care a acordat si interviul si care a dispus masura preventiva a controlului judiciar, adica procuror din Bistrita….unii si cand citesc negru pe alb, inteleg ce vor ei, orice numai sa comentati, chiar si cand n-aveti ce…
Avem o justiție corupta din 90 și pana azi…. Și mergem cu ea așa in continuare.
Dacă la țara se fac lucruri smecherite oare cum s-a întâmplat aici in oraș? Ca-n vremurile comuniste când se raporta producția și se întreceau in minciuni. Avem tone de grâu la hectar dar populația aștepta mașina cu pâine,