Actualitate

Via Transilvanica, pe lista celor mai grozave locuri din lume în 2024

Publicația internațională ”Time” recomandă Via Transilvanica drept unul dintre cele mai grozave locuri din lume care merită vizitate și laudă Asociația Tășuleasa Social pentru a readus viață în sate uitate și a creat cea mai mare expoziție în aer liber din lume.

”Călătorii activi curioși să descopere pădurile virgine ale României și ecoturismul ar trebui să aibă în vedere Via Transilvanica, o potecă care traversează țara în diagonală de la Mănăstirea Putna din Bucovina până la Drobeta-Turnu Severin, pe malul Dunării. Inaugurat în octombrie 2022, traseul de drumeții, ciclism și călărie de 882 de mile a fost fondat de ONG-ul român Tășuleasa Social pentru a revitaliza peste 400 de comunități seculare, depopulate și condamnate la sărăcie.

Supranumită ”drumul care unește”, Via Transilvanica trece prin sate tradiționale. Vizitatorii pot rezerva o cameră într-un hotel sau într-o pensiune sau pot căuta cazare în casele și parohiile localnicilor, unde mesele gătite în casă sunt servite cu produse din gospodărie, scrie Time.

Ghidul drumețului, disponibil online, detaliază opțiunile de cazare pentru fiecare traseu.

Reperele unice ale andezitului sculptate de artiști marchează fiecare km al traseului, făcând din acesta una dintre cele mai mari expoziții de sculptură în aer liber din lume.

Cuprinzând șapte regiuni istorice diverse din punct de vedere etnic din 10 județe, ca să nu mai vorbim de 12 situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, Via Transilvanica a fost apreciată de Europa Nostra pentru rolul său revoluționar în dezvoltarea locală durabilă, primind chiar și două premii pentru patrimoniul european: unul pentru implicarea cetățenilor și celălalt un premiu pentru popularitate.

Time este o publicație care are peste 100 de milioane de cititori din întreaga lume. Creat în 1923, Time a fost la început revistă, apoi a devenit un website cu 51 de milioane urmăritori pe rețele de socializare.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.