Politică

”Timpul pentru crearea unei firme, redus la 24 de ore. Actele, încărcate în 15 minute în portal”

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, deputatul Bogdan Ivan, a lansat hub-ul de servicii publice de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, el arătând că România şi-a asumat o ţintă de 36 de servicii publice care vor fi digitalizate până la finalul anului 2025, iar 17 dintre acestea sunt deja cuprinse în acest hub.

Ministrul a precizat că este vorba de începerea unei afaceri, verificarea unei rezervări a denumirii unei companii, înfiinţarea persoanelor juridice, a PFA-ului sau întepinderilor individuale, lichidarea, dizolvarea, radierea, insolvenţa unei companii, furnizarea de informaţii, certificate constatatoare şi alte rapoarte. ”Odată creat un anumit serviciu public, el va fi interconectabil cu alte servicii, cu alte interfeţe ale statului român şi va putea să colecteze date de la mai multe baze de date. În acest moment putem să spunem că timpul necesar pentru crearea unei firme se reduce de la 72 la 24 de ore. Portalul poate să fie accesat 24 din 24, 7 zile din 7. Timpul pentru completarea tuturor documentaţiilor, pentru încărcarea lor pentru înfiinţarea unei firme cu asociat unic este în această formă de aproximativ 15 minute”, a spus el.

Bogdan Ivan a postat pe Facebook:

”Am redus timpul necesar pentru crearea unei firme de la 72 de ore la 24 de ore. Antreprenorii au nevoie de doar 15 minute pentru a completa și încărca documentele în portalul ONRC 2.0.

Am anunțat lansarea portalului prin care am digitalizat 17 evenimente de viață din cele de 36 prevăzute în Politica Publică de e-guvernare. Întreaga viață a unei firme poate fi acum gestionată online! Acest portal va fi folosit de 2 milioane de beneficiari în următorii 5 ani, iar contul de utilizator poate fi creat în doar câteva secunde folosind ROeID, aplicația mobilă de identitate digitală a statului român.

Nu lăsăm pe nimeni în urmă – avem un portal digital la standarde tehnologice, dar românii au și metode alternative: terminale inteligente interactive self service de la sediile ONRC, consilierea asigurată de funcționarii ONRC”.

4 comentarii

  • Sa vina sa stea el sa vada programul minune care in 15 min iti scoate un constatator care inainte era eliberat in 5 minute. Program de 2 lei ca sa ma exprim academic. Dosar depus din26 iulie nici astazi nu era solutionat pentru ca o fost trimis dosarul cica aleatoriu la nu stiu ce registru din tara. Blocaj total la firme. Asta da celeritate.

    36
    1
    • Bogdănel este un individ mult prea valoros pentru a activa în mediul privat.

      26
      1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.