Social

Câți bani s-au strâns la Târgul de Purici 2024. Ce se va face cu ei

Clubul Lions Bistrița a făcut bilanțul Târgului de Purici din acest an în care voluntarii au lucrat împreună peste 3000 de ore, iar mii de oameni au trecut pragul Complexul Muzeal și au cumpărat obiectele expuse.

Potrivit anunțului făcut pe pagina de Facebook, rezultatele acestei ediții sunt:

  • s-au încasat de la vizitatori 87.964 lei;
  • în cursul deplasărilor la Sankt Polten și Wieselburg s-au primit 520 de euro;
  • transportul de la Wieselburg a fost sponsorizat cu 1.600 euro;
  • toate cheltuielile legate de deplasările la cele două târguri din Austria, inclusiv costul celor două TIR-uri care au adus produsele – 3.755 euro;
  • cheltuieli generale legate de organizarea și funcționarea târgului – 10.636 lei;
  • un rezultat net de 69.300 lei, bani cu ajutorul cărora vor fi finanțate proiectele din domeniul social, educațional, de mediu și sănătate ale clubului.

Pentru acest târg s-au încheiat 107 contracte de voluntariat, însumând 2.407 ore de voluntariat. Din partea clubului au participat 20 de membri care au făcut, în total, 876 ore de voluntariat.

Mulțumiri speciale sunt adresate unui ”voluntar deosebit, dar și un sponsor permanent”, care lună de lună donează o sumă de bani pentru adăpostul destinat victimelor violenței în familie. Este vorba despre Letiția Fleischer, ”un om care reprezintă cu adevărat spiritul Târgului de Purici”. De asemenea, o contribuție importantă pentru același proiect are și Lions Club Sankt Polten, care a făcut la rândul lui o donație de 3.000 euro.

Adăpostul pentru victimele violenței domestice, un proiect revoluționar

Ideea îi aparține Doinei Monda, președinta Asociației Femeilor Întreprinzătoare ”Pro Familia”, totodată membru al Clubului Lions Bistrița: ”Terenul pentru adăpost este cumpărat de Clubul Lions Bistrița, împreună cu parteneri din străinătate, are 1600 de metri pătrați, iar Arhimar, una dintre cele mai mari firme de arhitectură din Transilvania, ne face proiectul pro bono. Vrem să fie un centru social fiindcă ne va permite să facem multe activități sociale, nu numai pentru victimele violenței domestice, ci și pentru copii sau persoane în vârstă. Ce vrem să facem nu există în România. În acest centru ne dorim să învețe o meserie, iar când pleacă de la noi să îi găsim un loc de muncă și să poată să își crească copiii în condiții normale. Este o nevoie extraordinară de acest centru pentru că vedem zi de zi la televizor cazuri de femei atacate, înjunghiate, după care se pune batista pe țambal și s-a terminat. Acum legea prevede pentru agresor, dacă îl scoți din mediu, să îi oferi în altă parte cazare, dar pentru femeie, copil, bătrân, victimele violenței, nu există un astfel de articol”.

3 comentarii

  • Imi dau seama ca instituțiile publice au pierdut noțiunea banului, pur și simplu pt ele banii nu au valoare.

    Organizații și privatii se zbat să adune 69.300 lei, în timp ce CJ dă 500.000.000 lei pe un nou stadion în Unirea.
    Sau la Năsăud dau 25.000.000 lei pt restaurarea energetică a patru blocuri.
    Alte instituții plătesc 150.000 lei unui artist, pt a susține un concert pe pietonal.

    Instituțiile statului au bani dar nu fac ce trebuie , în timp ce privați-i și organizațiile încearcă să facă ceva, dar ci sume de 7200 ori mai mici, decât unele proiectele megalomane ale CJ

    56
    3
  • Pentru Adrian C. Nu am fost până acum de acord cu afirmațiile domnului Adrian și comparațiile.sale cu Danemarca însă, acum are dreptate. Se pare că din o sută de comentarii mai nimerești câte unul domnule, să-ți trăiască pisica! Această activitate voluntară a reușit să de-a o palmă tuturor ordonatorilor de credite din instituțiile statului. Ar conta dacă ar și avea obraz …..

    20
  • Profit de aparitia acestui cuprinzator material din articol si doresc sa semnalez un fapt : De mai multi ani,Clubul nostru a deschis Bibliotecile stradale,in trei puncte din oras…. In parculetul de langa Biserica Evanghelica, scuarul de langa Biserica (zona BIG) si in curtea Bibliotecii Jud. GC! Cel putin din primele doua ,in decurs de cel mult 2(doua) zile dispar toate cartile!! Dupa re alimentare! Exista un regulament clar! Trebuie respectat! Nu dorim ca aceste carti donate cu atata generozitate ,sa ajunga in foc sau sa fie vandute prin alte targuri! Sunt responsabilul cu aceasta activitate de voluntariat! Multumesc!MNPop

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.