Sănătate

Noi dotări de ultimă generație la Spitalul Clinic Județean de Urgență

Cel mai avansat robot chirurgical din lume, alături de două sisteme chirurgicale ultraperformante și întregul sistem pentru cel mai avansat laborator de analize din România, complet robotizat, ajung la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița.

Dotările de ultimă generație, finanțate de Ministerul Sănătății și cofinanțate de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, cuprind:

1. Cel mai avansat robot chirurgical din lume, un standard de aur în multe proceduri minim invazive, care contribuie la rezultate mai bune pentru pacienți, cu timp de recuperare redus și riscuri minime.

2. Sistem laser pentru urologie și masă endurologie, utilizat pentru tratarea unei game largi de afecțiuni.

3. Sistem integrat pentru chirurgie toracică, îmbunătățește precizia intervențiilor, reduce timpul operator și crește siguranța pacientului, contribuind la rezultate mai bune și recuperări mai rapide.

4. Sistem automat pentru cel mai avansat laborator de analize din România, complet robotizat, vârful tehnologiei în domeniul diagnosticării medicale.

Etichete

14 comentarii

  • Îmi vine în minte un articol despre un spital din țara, care avea aparatură nouă, de milioane, dar nu avea medici calificați care sa o folosească, și nu avea nici fonduri pt a cumpăra consumabile care se folosesc la fiecare operație.
    Sper să nu fie cazul și la Bistrița.

    45
    8
  • Cu toate investițiile făcute în spital, oamenii sunt trimiși, în continuare, la Cluj. Dacă trebuie să faci CT în Bistrița te poți duce doar la Hiperdia sau la Sanovil. Spitalul, chiar dacă are trecută în lista de prețuri procedura, nu face CT-uri decât pentru UPU. În policlinică un ecograf este alocat pentru 2 sau 3 cabinete. Asta înseamnă că mergi la consultație și pentru ecograf trebuie să mergi abia peste o lună. Cabinetul ORL din policlinică are aceeași dotare pe care o avea acum 30 de ani. În concluzie lucrurile nu se leagă: multe investiții – servicii proaste sau incomplete.

    53
    6
    • Pentru ca doar 1 din 3 romani cotizează la sănătate dar toți beneficiază. Dacă ar fi după contributivitate mulți ar fi morți și îngropați.

      20
      14
    • Problema cea mai mare o reprezinta personalul rau calificat! Adica, asistente fara Bac sunt cu gramada la spital. Medici cu numele, scoliti la facultati private pe bani grei, respinsi de la facultatile de medicina gen Cluj, unde nu aveau nicio sansa. Dar, pentru ca taticul este medic de renume normsl ca di ttimite odrasla pe bani la Arad sa obtina o diploma.
      Concluzie: putem avea cele mai high class dotari, daca unii dintre medici is vai de mama lor. Evident exista si medici foarte buni, bravo lor, ei nu trebuie sa simta jigniti. Stiu si ei foarte bine cum stau lucrurile din pacate!

      16
      3
    • aici deja o dati politic! este normal sa se trimita la Cluj anumite situatii!!! absolut normal. Nu suntem nici centru universitar cu traditie, nici nu avem toate specializarile(inca ). Dar cand nu poti sa recunosti ca ce s-a facut s-a facut bine….e greu si te simti galben…asa…din varii motive. Pacat.

      3
      2
  • Un mod eficient de a justifica banii din buget. Este ca si cum ai parca un Bentley intr-un grajd. Cea mai performanta activitate a spitalului este elicopterul!

    36
    9
  • Se pot face investiții în aparate moderne dacă personalul nu știe interpreta un buletin de analize, te trimite de la un medic la altul pina ajungi sa faci septicemie!

    28
    6
  • Noi, care – evident – suntem cei mai viteji dintre traci – am moștenit un obicei sovietic- comunist – adânc înrădăcinat: mereu noi avem cei mai mari pitici din lume.
    Ce nemți, americani, englezi, chinezi ?
    Piticii noștri sunt mai mari ca ai lor.
    Asta , ca și zicala : ”avem peste 11” ( aparate ,oameni, fapte, realizări), face parte din noua limbă de lemn.

    12
  • Este aparatura, condiții f bune, intenții bune ale C J BN și directorului spitalului privitor la dotări și aducerea de medici specialiști, dar păcat ca atitudinea personalului, de la infirmier la medic, este aceeași, arogantă. Vizita medicală e „fulger”, nu poți obține informații despre starea ta, iar asistentele dau din umeri, „nu știu, numai dl doctor va poate spune”. Nu ai acces la dosarul medical, totul e secret. Pentru pacient nu e normal ca dosarul medical sa fie secret. Doar la externare obții Scrisoarea medicală, cu minim de informații. După externare, pentru controlul prevazut în scrisoarea medicala ești ignorat.
    In Policlinica e la fel, vin târziu și pleacă repede, aștepți…. Și ar mai fi…
    La privat, că tot ei sunt, îi găsim cu alta atitudine. Oare de ce, că doar în și prin Spital își fac un nume!

    33
    3
  • Intri in spital si te garnisesti cu nozocomiale foarte usor si pentru asta nu ai nevoie de robot, intri si iei ceva de parca esti pe centura!

    20
    2
  • ,,investiții ,,cel mai bun din lume 😂😂
    Dacă nu ar fi de plâns ar fi de râs
    Pentru RMN,CT se merge la Cluj ,la Bistrița nu se fac analize ,nu au aparate care să fie compatibile cu RMN-ul sau cu CT-ul in cazul in care trebuie sa efectuirze aceste proceduri cu sedare
    Profesioniști nu există,medici incompetenți pe toate holurile ,sunt incapabili să îți prescrie un tratament eficient
    In Bistrița, nu se poate vb de doctori ci de indivizi cu diplome de absolvire
    Pacienții sunt trimiți la privat unde lucrează ei pentru a-ți prescrie un ,,așa zis tratament ,sau da îți faci programare la Policlinica unde a vraiște,nu yecpiti programa decât peste câteva luni
    Se moare cu zile in așa zisul SUPER SPITAL a lui Lazany
    Super spital numai pentru Radu M.si acoliții lui de spagari

    23
    4
  • Pot sa fie dotari cu duiumul, daca nu este personal calificat. Situatie: te duci la UPU pediatrie cu copilul si medicul de garda e incapabil sa recunoasca un banal Gura-Mana-Picior, iti zice ca e alergie la penicilina si te trimite acasa cu un nou antibiotic care – SURPRIZA – contine penicilina!

  • foarte bine ca se fac investitii de aprox 2 saptamini am stat 6 ore si 40 min la upu nu stiu cine este vinovat dar nu cred ca este in regula sa stai atit unul care cotizeaza de 39 de ani

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.