Actualitate

Șoferul autocarului Brendea Tour, externat la o lună după accidentul de la Porumbacu de Jos

Șoferul autocarului aparținând unei firme de transport din Bistrița, implicat la finalul lunii iunie într-un accident rutier grav la Porumbacu de Jos, a fost externat după o lună de spitalizare. De acum va trebui să urmeze proceduri de recuperare la domiciliu.

Bărbatul de 33 de ani a fost internat în stare gravă în secția de chirurgie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu în 24 iunie. A fost operat, a primit tratament de specialitate pentru rănile suferite, iar o lună mai târziu, în 24 iulie, a fost externat.

”Evoluția pacientului a fost favorabilă, la plecare fiind conștient, stabil hemodinamic și respirator, cu parametri clinico-biologici îmbunătățiți, așadar o stare generală bună. Pacientul a plecat cu recomandări din partea medicilor, pentru continuarea recuperării la domiciliu”, a transmis Spitalul Județean Sibiu, citat de presa locală din acest județ. 

Șoferul a ajuns la spital în stare critică, după ce autocarul pe care îl conducea și în care mai erau 56 de persoane a intrat în coliziune cu un TIR.  Șoferul autocarului a rămas încarcerat fiind extras de echipajele de descarcerare și preluat inconștient de echipajul SMURD Terapie Intensivă Mobilă. El a fost singurul în stare gravă. 

”Localnicii și de cei ajunși primii la locul accidentului, îl consideră pe șoferul de 33 de ani un erou. Deși rănit și sub șocul impactului, a reușit să manevreze autocarul să nu se răstoarne, ceea ce ar fi dus la o tragedie. Toți cei 56 de pasageri au scăpat cu viață”, scriu jurnaliștii din Sibiu. 

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.