Actualitate

Metoda prin care vor fi convinși oamenii să folosească pasajul subteran din Decebal

Lucrările de amenajare a intersecției de pe Bulevardul Decebal cu străzile Ursului și strada Cuza Vodă se apropie de final. Au fost realizate marcaje și montate garduri pentru ca oamenii să nu mai traverseze străzile suprateran, ci să folosească pasajul subteran.

Circulația auto în zona pasajului pietonal subteran Decebal s-a reluat joi 8 august. Timp de trei zile, între intersecțiile cu strada Zimbrului și Aleea Ghiocelului s-a turnat stratul de uzură și s-au aplicat marcajele rutiere pe carosabil.

În pasajul dotat cu lifturi și scări rulante se continuă finisajele, cu montarea plăcilor la pereți, tavane și completarea pardoselilor. Totodată, se montează tablourile electrice, se continuă cu montajul sticlei la casa liftului și se pun parapeții din fier forjat în zona pasajului.

Pasajul Decebal face parte din proiectul european de circa 14,2 milioane de euro ”Reconfigurarea axei de transport public pe traseul str. Gării – b-dul Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului” din Bistrița și este realizat de compania M.I.S. Grup.

Traficul rutier pe bd. Decebal între str. Andrei Mureșanu și str. Gării (axa est-vest) s-a redeschis în 23 decembrie 2023, iar în 1 iunie s-a deschis circulația rutieră peste pasajul pietonal subteran și pe axa nord-sud, dinspre Piața Decebal (str. Cuza Vodă) spre str. Ursului.

Etichete

31 comentarii

  • In diminetile de weekend sau atunci cand avem sarbatori legale (cu liber de la munca) circulatia in intersectia aia este minima spre zero. Cei in putere vor sari peste acele garduri, restul vor pana in statia de taxi, si vor trece strada pe-acolo. Poate cei care vin dinspre Centru Vechi sa il foloseasca, dar si acolo, nu cred ca vor fi foarte multi.

    Cu toate ca restul lucrarilor erau necesare pentru zonele Decebal-Andrei Muresanu-Nasaudului, cred ca pasajul din Decebal isi va dovedi inutilitatea foarte repede. Viitor culcus pentru oamenii fara adapost, drogalai etc.

    95
    24
    • In decebal au fost garduri inajnte de 89 fix pentru aceeasi treaba….sa dirijeze circulatia…exact ca in ferme cand se merge la muls!!!
      Traim clipe prin care astia ne umbla….la psihic…dupa cum rezulta din aceasta afirmatie a unui fost edil!

      30
      13
    • Asa de convingator o fi primaru asta, exact cum au fost cei cu vaccinul ca este sigur si eficient. L a folosi el cu cocosiu pentru ca ei i-a fatat mintea slaba in tandem cu cretu, iar fraieru asta ultimu o pus botu.
      Sa se scoboare cu liftu non stop in beciurile alea.
      Huooo! Rusine! Dute turcule o data ca n ai facut absolut nimi!

      6
      9
  • Partia lui Cretu si pasajul lui Turc. Doua realizari exceptionale, cu impact in viata cetateanului, care i-au facut faimosi pe cei doi primari. Urmeaza Lazany. Oare cu ce va da lovitura? Va deveni si el celebru?

    69
    26
  • Metoda si mai simpla: scoasa politia locala 2 luni in zona. Prima luna avertizezi, a doua, amendezi, ca si in orasele mari de pe langa Bistrita. Si nu mai ai costuri suplimentare, doar de aceea is platiti.

    49
    12
    • Bravo.Hai că mai un un pic și iți fată mintea varianta completăSa stea cordonul de kashketari locali in zona pasajului ,jandarmii cu pulane ,să mâne pulimea catre tunel și la intrare să taie unu de la primărie bilete iar la iesire la fel.Plus că daca vine alta pandemie poți dace selectia,cu mască trec ,fară mască nu trec,vaxinatii da,ceilalți nu.

      20
      33
  • Dacă pasajul ar fi folositor, nu ar mai fi nevoie să convingă oamenii.

    Nu trebuie să convingem oamenii să folosească ciocanul când bat cuie. O fac pt ca e mai bine decât să bați cuie cu pumnul .

    84
    9
  • EU cred ca nu se vor respecta normele de circulatie, de fapt ín Bistrita se circula haotic, nu se respecta nimic ,nici un indicator nici un marcaj. Nu stiu conducatori auto din acest oras unde,cu cine au facut legislatia rutiera,cum au obtinut permis? Dupa cum conduc doar un sfert ar merita permis. Dar nu numai ei sunt de vina, vina o au autoritatile competente, politia rutiera care nu-si face treaba, nu aplica legea! Daca numai O saptamana ar iesi pe strazile Bistritei sí ar aplica legea sa vezi cum s-ar incadra toata lumea. Pana ce pisica doarme,soarecii joaca pe masa.

    48
    9
  • Vise, taica, vise! Nu au reusit de atatia ani sa ii imprastie pe valutistii care isi fac veacul acolo si clientii lor care blocheaza cate o banda de circulatie sa isi faca tranzactiile!
    Poate isi muta „biroul” in pasaj acuma ca tot ii gata.

    58
    3
  • Gardurile alea urâte amintesc de cele de la fermele de vaci, puse cu scopul de a dirija cornutele la locul dorit.
    Plan edilitar abject made in BN, ce mai înseamnă azi sa fii cetățean al acestui târg de țară ce se umle tot mai mult de aberații, de kitsch și de mizerie sub toate formele ?

    36
    20
    • Scuze ca…s a potrivit ideea cu gardurile din fermele de animale. Macar acolo li se respecta inaltimea la greab….si ratia cuvenita!!!
      Acum am citit comentariul tau chiar daca am scris dupa tine!
      Vant din pupa!!!

      2
      7
  • Imi place enorm calitatea lucrarilor.
    Chiar în poza principala din articol se vede un marcaj „pierdut” pe la jumatate.
    Exceptional, de câta gândire lipsa au putut sa dea dovada Doreii.
    PS: apropo, de noua generatie care vine la CNLR ….. ne batem joc si de ei un pic? Asa….macar vreo doi ani?

    37
    5
  • De fapt problema la bază a fost simplă.
    Piața alimentară prost amplasată pentru a gestiona traficul de mașini care au explodat numeric(locurile de staționare au rămas aceleași) și cel de oameni care.se duceau la piață plus obiceiul prost de a merge cu maşina peste tot într-un oraş pe care îl străbați într-un ceas la picior pe axa lui cea mai lungă.
    Oameni cu viziune ar fi avut ca și opțiune găsirea unui nou loc pentru o piață agroalimentară modernă cu un n
    loc generos.pentru parcare, sau unui găsirea loc de parcare imens și asigurarea unei navete incitative cu costuri mici de operare de la locul de parcare, la piață minibus electric .
    Așa cum este e țigănie , sunt scene de Bombay , deșeuri, mizerie peste tot
    De companiile străine gen Kaufland reușesc să operaționaleze și controleze cu un anumit succes fluiditatea pe.spațiile lor ca și concept, iar Primăria cu toate resursele la dispoziție se căzneşte să amenajeze un amărât de spațiu public colectiv pentru care există deja cerere economică.
    Producătorii locali ar avea şi ei o şansă de a prospera .
    Preocuparea celor de la urbanistică şi statistică ar trebui să inventarieze cât mai precis la nivel de om, obiceiurile oamenilor (și cel de deplasare zilnică )anticipeze cererea ( demografia zonei) și de acolo pornit amenajarea spațiului public. Altfel e cam haotic, nu doar pentru oameni dar şi pentru administrații să se trezească la fiecare 4 ani să refacă ceea ce alții au făcut.

    20
    20
    • Piața trebuie să rămână în cartierul de blocuri Decebal unde sunt oameni că pentru ei este piața. cc unde vrei tu să muți piața în Piața Mică că acolo nu mai sunt oameni sunt numai bețivi ?!

      5
      2
  • Toate ca toate dar sa pui semafor la doi pasi de sens giratoriu este ceva de exceptie. Cei care au proiectat asta trebuie sa aiba cel putin Doctorat… Si au mai luat si o gramada de bani.. de la fraieri, adica contribuabili. FELICITARI.

    49
    2
    • Mare dreptate ai, semafoare, trénere de pietoni care cauzeaza ambuteiaje in sensuri!doar aici vezi asa ceva…

      10
      2
  • Despre pasajul subteran am văzut părerile! Ce ziceți despre semafoarele care au împânzit orașul, majoritatea în proximitatea sensurilor giratorii…după părerea mea un dezastru…

    43
    1
    • Nu s a facut nici un studiu din care ar fi rezultat ca intr un minut de semafor la 20m de sens acumuleaza o coada care blocheaza sensul jn toate directiile….AZI VENEA SALVAREA FIX PE UN BLOCAJ DIN ASTA LA POSTA VECHE….MICSORAM DOZA SAU IL DAM JOS DIN SALVARE SI IL DUCEM PE JOS!!!

      20
      1
  • Apreciez ca e foarte binevenit pasajul. Despre garduri, dacă lumea ar fi civilizata nu ar fi nevoie sa fie montate. Dar asa cum e situația acum, sunt și ele necesare.
    Pasajul e bun după părerea mea și este pus în cea mai potrivita zona din oraș.

    10
    22
  • Sa vedem dacă il tine brăcinaru pe Nelu Singapore sa implementeze până la final toate condițiile de functionare a liniei verzi ,cu semafoare din sută in sută de metri ,cu banda dedicata exclusiv transportului in comun si cu interzicererea parcării pe această bandă.A tot lungit-o să nu i se pună lui in cârcă dezastrul gândit de talibanul Crețu și pus in operă de catre el .Nu o mai tot dați ,unii,cu Crețu ,că ăla e istorie ,s-a dezis până si psd ul de el că era prea nătâng si de aia l-a pus pe Niculae să candideze,asa ,la mișto..cu sprijin mai moale,nu se compară sprijinul pe care l-au dat lui Lazany ,pentru ca stiau că dupa 12 ani cu Cretu lumea s-a saturat și singura șansă sa câstige era o pauza de 4 ani ,perioadă in care unul și mai slab si mai orgolios decât Crețu sa faca prostii mai mari decat a facut pesedistul .Ăla nu mai e nimic,un pensionar.Pe când Neluzzu are incă pretenții și nu vrea sa accepte ca a cam terminat cu cariera politică.o sa il sfârtece colegii lui de partid Șansa psd ului sa mai prindă vreo doua mandate de primar a fost servită chiar de pnl prin acceptarea candidaturii lui Turc ,mai mult s-a autoimpus ajutat de acoliții lui semianalfabeti.Prostănacii ăia agramați cu care s-a inconjurat in ultimii 6 ani ca să iasă el cel mai destoinic din partid,nu sunt capabili sa-i țină spatele in lupta cu Sigartău,Morar si Oltean.Intărâtă-i drace!!!

    13
    1
  • Deci 14.2 milioane pentru pasaj, si totusi 50 metri mai in sus, la hala, va fi trecere de pietoni cu semafor.
    Ca la Caracal..

    14
    1
  • Nu inteleg (poate mi-a scapat) …pasajul e functional? Sau inca se lucreaza la el?!.
    Ca altfel nu imi explic rostul gardurilor …
    Ca daca inca nu e functional pasajul dar garduri au pus…

    8
    2
  • Deci cred că locuitorii Bistriței sunt chiar înghesuiți mintal,pasajul a fost făcut ca să nu mai aștepte la semafoare nici pietoni și nici mașinile(știți cu toții că Bistrița are un trafic infernal),cu ce vă deranjează folosirea lui,cobori cu liftul urci cu liftul zero efort,nu mai trebuie să aștepți la semafor,nu mai încurci traficul.
    Când văd comentariile ,,o să sarim gardul sau o sa îl ocolim” chiar am impresia că cei care le scriu au probleme mintale grave,și pentru cei care spun că ,,ah o să pună poliția să păzească intersecția să nu sară oamenii gardurile” să știți că meritați amenzile care ar trebui să le dea,dacă s-a făcut pasajul pentru trecerea drumului pe acolo se trece nu peste garduri ca sălbaticii.

    4
    1
  • Coborati la prima stație va rog , Bine ati ajuns in secolul 21 ! Va veți acomoda cu Normalitatea !..Totul este bine cand se termina cu bine !,,,Urmatorul pas important care trebui facut este achizitionarea si reformarea integrala a Halei Decebal *a domnului Moldovan ,si oferita spre utilizare conform , tuturor “piețarilor “care si-au dedicat timp si ani ca sa ne faciliteze un fruct proaspat sau o leguma atat de indispensabile vieti noastre , iar ei au fost nevoiti sa presteze aceste servicii in condiții foarte greu de suportat mai ales in sezonul de Iarna ! Iar in spatele acesteia spatii de parcare .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.