Actualitate

Misiune dificilă de salvare în Munții Călimani. Ce s-a întâmplat

Echipa Salvamont Bistrița-Năsăud a intervenit prompt pentru acordarea primului ajutor și evacuarea în siguranță a unei persoane accidentate în Munții Călimani. Incidentul a avut loc într-o zonă greu accesibilă, pe traseul Piatra lui Orban.

Condițiile de teren au impus o acțiune complexă din partea salvatorilor montani. După stabilizarea la fața locului, femeia rănită a fost evacuată cu succes, printr-o operațiune de coborâre atent coordonată, unde s-au folosit echipamente specifice acestui gen de intervenție.

Persoana accidentată a fost predată echipajului SMURD pentru transportul de urgență la spital.

Traseul Piatra lui Orban a fost redeschis în urmă cu o săptămână pentru pasionații de trasee turistice montane și mountain bike. O echipă de la Ocoalele Silvice Prundu Bârgăului și Bistrița Bârgăului, Serviciul Salvamont și ADI Turism Bistrița-Năsăud a curățat traseul. Acesta devenise impracticabil din cauza vijeliilor puternice care au doborât arbori.

”Salvamont Bistrița-Năsăud dorește să reamintească tuturor turiștilor care aleg să exploreze munții să fie precauți și să respecte măsurile de siguranță. Pregătirea corespunzătoare, echipamentul adecvat și informarea prealabilă asupra traseelor sunt esențiale pentru a evita situații de risc. În cazul unui accident sau al unei urgențe, apelul rapid la 112 sau direct la 0Salvamont poate face diferența. Mulțumim tuturor celor care au fost implicați în această intervenție!”, este apelul Salvamont.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.