Actualitate

În ce faze au ajuns lucrările la primele trei parcări etajate din Bistrița

Noi stadii la construirea primelor trei parcări etajate din Bistrița, pe străzile Ion Minulescu / zona C.R. Vivu, Aleea Pandurilor / zona Vasile Lupu (ambele demisol plus parter) și Năsăudului (P+1), investiții derulate de municipalitate.

Pe șantierul de pe strada Ion Minulescu, se finalizează partea de iluminat.

La noua parcare de pe strada Vasile Lupu, se continuă lucrările la hidroizolații și instalații electrice.

În amplasamentul viitoarei parcări de pe strada Năsăudului, se execută cofrarea și armarea plăcii superioare.

Aleile de acces la blocuri și parcările existente în zona Ion Minulescu adiacentă cu C.R. Vivu urmează să fie reamenajate. Prin realizarea parcării se va asigura un număr de 88 locuri de parcare (incluzând și amenajarea unor locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități), care să deservească parcarea autovehiculelor rezidenților și vizitatorilor ocazionali. Aici va exista și o stație cu două posturi de încărcare pentru autovehicule electrice. Proiectul include amenajarea cu spații verzi, alei pietonale, corpuri de iluminat și mobilier urban.

Parcarea de pe Aleea Pandurilor (zona Vasile Lupu) va avea 100 de locuri. Proiectul prevede amenajarea întregii suprafețe a terenului cu spații verzi, alei pietonale, corpuri de iluminat, mobilier urban, dar va exista și o stație de încărcare pentru autovehicule electrice. Pentru demisol sunt prevăzute 46 de locuri de parcare, iar la parter 54, dintre care două locuri destinate persoanelor cu dizabilități. În spațiul exterior vor fi zone verzi amenajate cu diferite tipuri de vegetație și arbori, o platformă subterană de depozitare selectivă a gunoiului menajer, alei pavate și alei carosabile.

Pe str. Năsăudului, Primăria Bistrița va construi o parcare etajată cu 163 locuri, cu regim de înălțime P+1, fiind prevăzute și amenajarea întregii suprafețe a terenului cu spații verzi, alei pietonale, corpuri de iluminat, mobilier urban, spațiu de joacă, stație de încărcare rapidă pentru vehicule electrice, cu acces de pe str. Năsăudului și Aleea Heniu.

8 comentarii

  • In Spania daca ai mașina pe domeniul public și nu ai asigurare o ridică și primești o amendă de 2000 euro . Cate mașini în Bistrița nu au asigurare?

    17
    3
    • Pt mașina mea plăteam în Spania 140 € pt. un ,,terceros ampliado ” . Aici plătesc 1400 lei (aproape 300 € ) .Așa ca nu te mai întreba de ce nu are lumea asigurare . O explicație pt. restul cititorilor . ,,Terceros ” în Spania este RCA ul de la noi. ,,Ampliado ” înseamnă cîteva facilități în plus : tractare în caz de defecțiune sau ajutor în caz că rămîi fără curent , carburant ; schimb de parbriz ,lunetă ,geamuri în caz că î ți sînt fisurate sau sparte ; despăgubiri în caz de incendiu sau furt .

      14
      7
    • Da, dar în Spania ai cam belit-o daca mergi cu masina asa cum mergi în Bistrita…..fara reguli, fara stress….

      8
      3
  • Dacă tot le fac, de ce nu fac mai multe etaje? Sunt cu D+P sau P+E. Nu pot fi cu D+P+E sau 2D+P+2E? Zic pentru că sunt multe automobile pe marginea străzilor au dacă o să interzică parcarea pe acele zone(dedicate transportului public de persoane) unde le mai parcam? În fața la primărie?

    17
    2
    • Pai domnu’ Turc a mai raspuns la intrebarea asta! Pe luna! Aprmis ca pana la terminarea mandatului rezolva problema transportului pana acolo si inapoi!

      7
      2
  • Sa se ridice masinile parcate neregulamentar apoi. Ca a ajuns orasul in ultimul hal de nesimtire. Iar autoritatile, sunt mai nesimtite, pentru ca nu fac nimic desi sunt platiti functionarii, din banii nostri.

    14
    5
  • Problema traficului si a parcarilor o sa se agraveze in Bistrita , aceste parcari rezolva problema maxim 3-4 ani. Cresterea veniturilor, lipsa de interes si ignoranta duce aici. Pana nu votam un primar bun o sa avem parte doar de carpeli de fatada.

    9
    3
  • Aceste parcări sunt frecți la picior de lemn cu Diana situate în zone dosite cu acces imposibil. Este necesar construirea urgentă de locuri de parcare în Centru Oraşului.

    11
    3
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.