Social

ITO 2024, Bistrița: Deschidere la Muzeu, Procesiunea Bucuriei, Ad Libitum Voices

În acest weekend, 30 august – 1 septembrie, la Bistrița are loc Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului, care oferă o varietate de activități culturale, artistice, duhovnicești și educative, destinate participanților și publicului larg. 

Peste 1.000 de participanți din județele eparhiei vor fi angrenați în multiple activități pe durata evenimentului.

O parte din activitățile incluse în programul ITO sunt deschise publicului larg, așadar membrii comunității bistrițene sunt invitați să se alăture evenimentului în cadrul unor momente cheie pe durata celor trei zile.

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși va avea deschiderea festivă în prezența IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, a ierarhilor din Sinodul Mitropolitan și a autorităților județene și locale vineri 30 august, ora 19.00, în incinta Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, toți cei prezenți urmând să participe la slujba de seară. Momentul de deschidere este urmat de un micro-recital de pricesne și de un concert de muzică populară susținut de Ansamblul Folcloric Profesionist ”Dor Românesc” și Grupul Vocal Folcloric ”Valeria Peter Predescu”.

Procesiunea Bucuriei, concepută ca o sărbătoare a comuniunii în Hristos în care participanții cântă pricesne și intonează cântece patriotice, aducând de asemenea mulțumire lui Dumnezeu, este programată pentru sâmbătă 31 august, de la ora 19.00, cu plecare de pe Bd. Independenței și sosire la Complexul Muzeal. Procesiunea marchează comuniunea celor prezenți în rugăciune, în gândire și mărturisire, fiind un manifest al identității creștine în cadrul ITO.

Evenimentul îmbină activități diversificate, furnizând și un program de divertisment în cadrul concertului oferit de grupul Ad Libitum Voices, unul dintre cele mai cunoscute grupuri pop-opera din sud-estul Europei. Concertul este deschis publicului larg și are loc sâmbătă 31 august, de la ora 20.30, în incinta Complexului Muzeal. Ad Libitum Voices îmbină muzica pop cu cea clasică într-o manieră inedită și aduceun plus de originalitate în sfera muzicii de divertisment.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.