Actualitate Recomandări

Str. Libertății, în beznă. Un șofer a intrat cu mașina într-un stâlp după ce …

Iluminatul public s-a oprit în această dimineață pe strada Libertății din Bistrița unde s-a petrecut un accident rutier. Un șofer a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate.

Omul a povestit că, la un moment dat, i-a sărit un câine în fața mașinii și, în încercarea de a-l evita, a ajuns cu autoturismul într-un stâlp de electricitate de la marginea străzii. Imediat după aceea s-a făcut beznă, sistemul de iluminat public fiind avariat.

Mașina era închiriată și nu va mai putea fi reparată.

Cine e de vină dacă lovești un animal sălbatic sau un câine vagabond

Într-o astfel de situație, este greu să tragi pe cineva la răspundere, pentru a te despăgubi.

”Te poți adresa instanței de judecată și să ceri administratorului drumului să-ți plătească daunele. De exemplu, în cazul unei autostrăzi sau a unui Drum Național, poți chema în judecată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Sau în cazul unui animal sălbatic, poți cere despăgubiri administratorului fondului cinegetic din zona unde s-a petrecut accidentul”, a explicat avocatul Valentin Ciobanu pentru ProMotor.

Numai că, în prezent, nu există o lege care să atragă răspunderea directă a administratorului drumului pentru daune auto provocate de animale fără stăpân sau sălbatice. Astfel, singura șansă a șoferului e ca mașina să fie asigurată CASCO. Altfel, este foarte probabil să fie nevoit să plătească reparațiile din propriul buzunar.

Etichete

3 comentarii

    • Ar trebui puse semafoare cu butone la toate trecerile de pietoni de pe Libertatii. Pentru un pieton e o intreaga aventura sa treaca strada la cele doua (parca atatea sunt) treceri de pietoni. Tot timpul sunt accidente, se circula cu viteza.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.