Actualitate

Terenuri de închiriat pentru stații de încărcare a mașinilor electrice

Pe agenda Consiliului Local Bistrița în ședința din 26 septembrie se află și un proiect privind închirierea prin licitaţie publică a unor suprafețe de teren cuprinse între 25 mp și 30 mp, proprietate publică a municipalității, în vederea amplasării de stații de încărcare pentru autovehicule electrice.

”Municipalitatea dorește dezvoltarea transportului ecologic, prin crearea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică. În plus, există solicitări din partea unor persoane juridice pentru amplasarea de stații de încărcare pe domeniul public. Stațiile de încărcare a autovehiculelor electrice și hibrid vor fi realizate fără autorizație de construire, iar racordarea la reteaua electrică de alimentare se va realiza potrivit avizului de amplasament”, precizează executivul.

Suprafețele de teren cuprinse între 25 mp și 30 mp de pe domeniul public vor putea fi închiriate la solicitarea oricărei persoane juridice interesate. Stațiile vor deservi încărcarea a cel puțin două mașini simultan. Chiria lunară de pornire la licitație va fi de 6.000 lei/an, respectiv 500 lei/lună, calculată raportat la tariful aferent locurilor de parcare rezervate. Chiria obținută în urma licitației publice se va achita în avans până în ultima zi a lunii în curs, pentru luna următoare și se face venit la bugetul de venituri și cheltuieli al Direcției Patrimoniu. Aceasta se va indexa anual cu indicele de actualizare la inflaţie. Termenul de închiriere va fi de 10 ani, cu drept de prelungire la solicitarea locatarului.

Din 1 septembrie, la Bistrița, reîncărcarea autovehiculelor la stațiile publice electrice aflate în administrarea municipalității se face achitând prețul stabilit prin hotărâre de Consiliu Local: 1.50 lei/KWa, TVA inclus.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.