Actualitate Recomandări

Câți profesori au declarat la Fisc banii câștigați din meditații. Ce sume

Dintre profesorii din Bistrița-Năsăud care au dat meditații elevilor în cursul anului trecut o parte au declarat la Administrația Județeană a Finanțelor Publice ce sume au câștigat din această activitate, iar statul le-a impozitat. Este vorba despre 112 cadre didactice care au declarat câștiguri de peste un milion de lei.

Potrivit unor informații obținute de Economica.net de la Fisc, județul Bistrița-Năsăud ocupă locul 32 la nivel național într-un clasament al veniturilor declarate. Un număr de 112 cadre didactice au declarat venituri totale de 1.085.114 lei.

Pe internet sunt mai multe anunțuri din partea profesorilor dispuși să mediteze elevi, însă prea puțini anunță pentru câți bani fac lucrul acesta. Totuși, cineva din Bistrița anunță că ține o ședință de 1,5 ore de meditații la Matematică pentru elevi din clasele V-XII cu 80 de lei, iar cineva din mediul rural că cere 90 de lei pentru trei ore. O ședință la Biologie ar costa 70 de lei.

Meditațiile încep să devină o constantă în viața de elev odată cu intrarea în ciclul gimnazial. Peste 60% dintre răspunsurile la un chestionar aplicat de Școala9.ro arată că gimnaziul e momentul în care copiii au început să primească meditații (peste 19% în clasa a VIII-a). Un procent egal de părinți au răspuns că și-au trimis copiii la pregătire în particular cu începere din școala primară și respectiv din liceu. Pregătirea pentru Evaluarea Națională a fost cel mai des invocat motiv pentru începerea meditațiilor (26%), urmat de pregătirea pentru Bacalaureat (15,5%). Admiterea la facultate este de asemenea un motiv frecvent (10,9%).Un procent semnificativ (22,6%) au răspuns că au ales meditațiile deoarece copilul nu făcea față la școală sau pentru că profesorul de la clasă era slab pregătit, nu preda bine, la școală nu se făcea suficient sau nivelul clasei era prea redus – ceea ce indică nemulțumirea părinților față de pregătirea pe care copiii o primesc la școală.

De partea cealaltă, peste 20% au răspuns că au optat pentru pregătirea în particular deoarece au vrut performanță sau ei ori copilul lor și-au dorit o materie anume.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.