Actualitate Recomandări

UTCN a început anul universitar cu peste 400 de studenți, un sfert în anul I

Cu peste o sută de studenți în anul întâi și de patru ori mai mulți în total, Extensia Bistrița a Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) și-a deschis luni porțile pentru noul an universitar în care duce mai departe tradiția învățământului tehnic superior în orașul nostru.

Conferențiarul universitar Virgil Ispas, directorul Extensiei Bistrița a UTCN, le-a urat bun venit în special bobocilor din anul întâi, prezenți în număr mare la festivitatea de deschidere a noului an academic.

”În anul întâi, în acest an, avem 110 studenți, dintre care 40 la Facultatea de Inginerie Electrică, profil electric, iar 70 la Facultatea de Inginerie Industrială, Robotică și Managementul Producției. În total anul acesta suntem 410 la licență și la două mastere. Toate specializările pe care le avem au trecut prin focul autorizărilor făcute de ARACIS. Funcționăm în această locație de doi ani de zile, reabilitată pe fonduri europene. Avem dotări moderne, laboratoare cu dotări de mii de euro. Veți ține ore la companii precum Comelf și RAAL, unde sunt roboți de 2 milioane de euro”, a spus conf. univ. Virgil Ispas.

Potrivit acestuia, studenții care nu sunt nevoiți să muncească ar trebui să se dedice în totalitate studiului pentru a dobândi cât mai multe cunoștințe: ”Informația pe care reușiți să o acumulați azi, mâine o veți vinde la firmele din jur”.

”Cei care aveți situații deosebite aveți la dispoziție burse sociale. Anul trecut au fost 60 de burse de acest gen. Bursele de studii diferă de la o facultate la alta. Vor fi facultăți care dau burse cu 8, altele cu 9, în funcție de numărul de studenți. Regulamentul s-a schimbat, iar bursele se dau pe semestru. Cei din anul I nu mai iau bursă în semestrul I, doar din semestrul doi. Se acordă burse atât la licență, cât și la master”, a mai adăugat Virgil Ispas.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca are 20.000 de studenți și extensii la Bistrița, Satu Mare, Alba Iulia, Zalău și Baia Mare.

Etichete

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.