Actualitate

”Beclean, orașul inteligent” – 18 mil. €, ”Regenerarea spațiilor publice” – 6,5 mil. €

Proiectul “Dezvoltarea mobilităţii urbane III – Beclean, orașul inteligent”, cel mai mare din seria de investiții în oraș cu fonduri europene în exercițiul financiar 2021-2027 prin ADR N-V, are contractul de finanțare semnat.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 90 de milioane lei (circa 18 milioane euro).

”În curând emitem ordinul de începere a lucrărilor pentru acest proiect care vine să completeze cu succes primele două proiecte de mobilitate urbană durabilă deja implementate în orașul Beclean”, a menționat primarul Becleanului, Nicolae Moldovan.

Investiția va cuprinde, printre altele, realizarea unui pod peste Someș în zona ”La Șuri”, cu o arhitectură interesantă, piste de biciclete și trotuare la Beclenuț, Coldău, Podirei.

Totodată, s-a semnat și contractul de finanțare pentru “Dezvoltarea și regenerarea spațiilor publice din orașul Beclean” (mobilier stradal smart, zone de promenadă, trotuare) prin exercițiul financiar 2021-2027, în valoare de 32,7 milioane lei (circa 6,5 milioane euro).

”Este un proiect major care va avea un impact semnificativ pentru comunitatea noastră, pentru că va aduce îmbunătățiri în infrastructura urbană și spațiile publice, ridicând considerabil calitatea vieții tuturor locuitorilor”, a precizat Nicolae Moldovan.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.