Politică Recomandări

Ce foști PDL-iști sunt scoși de la naftalină și puși în fruntea unor organizații locale ale PNL

”Adunarea de la Năsăud”, surogatul de Birou Permanent Județean al PNL Bistrița-Năsăud, a pus la foc automat 18 președinți în fruntea unor organizații locale PNL, unii dintre ei scoși de la naftalină și puși să conducă oameni pe care nici măcar nu îi cunosc. În lipsă de cadre, însuși Robert Sighiartău s-a autonumit în fruntea organizației Șintereag.

Lista președinților interimari a fost dată publicității de Ioan Rus, președintele ales al organizației PNL Târlișua.

Printre cei care nu au mai fost văzuți de multă vreme prin politica județeană, dar au fost scoși acum de la naftalină, se numără Eugen Curtean, fost consilier local, fost consilier județean, fost secretar de stat în ministerul condus de Elena Udrea. El este trimis, vezi Doamne, să conducă organizația PNL din Galații Bistriței, comună în care primari au fost aleși tot timpul reprezentanți ai PSD, chiar și în perioada (2025-2016) în care Curtean era copreședinte al PNL.

Reactivat a fost și Daniel Frăsincari, cel care în timpul guvernării PDL a fost plasat în fruntea Camerei Agricole Bistrița-Năsăud, după care a ajuns și director adjunct al Direcției Agricole, acolo unde a fost găsit incompatibil de ANI întrucât avea și o afacere.

A apărut de nicăieri și Cosmin Moldovan, un băiat de mingi al PDL care aspira în 2018 la funcția de primar al Bistriței. La vremea aceea, le-am cerut liberalilor să nu sfideze inteligența oamenilor de dreapta susținând un asemenea candidat.

În fruntea organizației Târlișua a fost plasat primarul din Spermezeu, Sorin Hognogi, trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj într-un dosar privind obținerea unor subvenții de la APIA.

Președinte al organizației Rodna a fost pus Călin Nășcan, de pe listele Alianței Dreapta Unită, fost consilier local în comună, care a făcut afaceri cu Primăria Rodna, condusă de PSD. Despre ele a scris Observator BN.

În fruntea PNL Șieu Odorhei a fost plasat Sorin Mititean, care a intrat în PDL în 2003 și a fost unul dintre aghiotanții de seamă ai lui Ioan Oltean, alături de Eugen Curtean și Monica Săsărman.

La Dumitrița a fost trimis Cosmin Wechter, care a devenit prima dată șef al RAR în timpul guvernării PDL, când era secretar general-adjunct al organizației județene, la fel ca și Octavian Ganea, omul din umbra lui Robert Sighiartău.

Toată garda veche din PDL este scoasă așadar de la naftalină ca să facă parte din noul Colegiu Director Județean al PNL Bistrița-Năsăd – organism unde sunt cooptați toți președinții de organizații locale – și să ridice tot la foc automat mâna ca să-l voteze primul pe lista pentru Camera Deputaților pe Robert Sighiartău, mai ceva ca pe vremea PCR.

Etichete

5 comentarii

  • Sorin Hangan a bătut palma cu ei, altfel lua Olteanu președinția interimară la municipiu. In ultimii ani, PNL s-a făcut de râs. Iohannis și-a pregătit o vilă în București pentru tot restul vieții, care a fost renovată cu 9 milioane de euro. Vă dați seama ce viloc are sasu dacă numai renovarea a costat 9 milioane de euro. Plimbările lui Iohannis cu avioane de lux private costă milioane de euro dar sunt secretizate. Ciucă se promovează cu o carte pe care n-o citește nici dracu” , sponsorizată cu 2 milioane de euro. PNL nu guvernează, PNL devalizează, ăștia se comportă ca niște jupâni pe banii publici, de parcă li se cuvin lor și trăiesc mai bine decât șeicii arabi. Sigartău și Rareș Bogdan sunt vecini în București și au două vile de peste 1 milion de euro fiecare netrecute în declarația de avere, sunt corupți până în măduva oaselor. Acum desființează toată filiala județeană pentru încă 4 ani de huzur și de imunitate. Se tem de pușcărie ca de dracu’ de aia-s atât de incisivi și de disperați.

    47
    4
  • Liberalii ăștia au vrut să ia PDL-ul fără pedeliști așa cum a vrut Brătianu să ia Ardealul fără ardeleni. Ghici ce? Nu se poate. Eu m-aș bucura să dispară cu totul cu ifosele lor istorice.
    Adică sunt „liberali” în PPC-ul creștin democrat, naționaliști auriști la referendum și în manifestări, urmași ai FSN-ului pecerist și securist a lui Ilici prin falanga PD-istă și partenerul junior în coaliția comasată cu PSD-ul. Băi băieți, eu zic să nu mai umblați cu cioara vopsită cântați voi în continuare la masa lui Ciolacu acolo unde v-a lipit președintele vostru Werner. Golfistul la trei găuri de la Neptun beach.

    16
    2
  • Nici sighiartau si nici turc nu ar fi trebuit sa mai fie pe nicio lista, dar nah, de unde onoare si cum sa pleci un pic de la masa puterii? De aici v-ati dus la vale si ati saturat lumea din propriul partid cu interesele si dorinta de ciolan…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.