Actualitate Recomandări

O nouă razie, dar și filtre rutiere, în Bistrița. Ce sancțiuni s-au dat

Zeci de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, jandarmi și poliţişti locali au desfășurat o acțiune de tip razie la Bistrița, în zona blocurilor sociale din Subcetate.

Acțiunea a urmărit menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea comiterii unor fapte cu violență, dar și a unor furturi, depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau traficului de persoane, a anunțat Poliția.

De asemenea, pentru documentarea activității infracționale într-un dosar penal de furt calificat, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bistrița au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară. Totodată, pe numele unui tânăr bănuit de comiterea unor furturi din auto a fost pus în aplicare un mandat de aducere, acesta fiind condus la sediul Poliției pentru dispunerea măsurilor legale.

În cadrul acțiunii au fost instituite filtre rutiere, fiind controlate 30 de autovehicule, iar conducătorii acestora au fost testați cu aparatele din dotare; au fost verificate 10 societăți comerciale și au fost legitimate aproape 200 de persoane.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 38 de sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 21.000 lei. Sancţiunile au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor privind OUG 97/2005, OUG 155/2001 și Legii 205/2005 privind protecția animalelor, nerespectarea prevederilor Legii 333/2003, precum şi la regimul economic şi rutier.

La acţiuni au participat poliţişti din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, Serviciului Criminalistic, Serviciului de Ordine Publică, Biroului pentru Protecția Animalelor, a celor 7 secții de poliție rurală, precum şi Poliției orașului Beclean. Totodată, au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud şi poliţişti ai Poliției Locale a municipiului Bistrița.

Polițiștii vor continua acțiunile de acest gen pentru a preveni și combate producerea unor fapte antisociale.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.