Actualitate Recomandări

Câte locuri de parcare se vor amenaja în curtea Parohiei Romano-Catolice

În curtea Parohiei Romano-Catolice din Bistrița se vor amenaja 83 de locuri de parcare dintre care 4 vor fi destinate persoanelor cu dizabilități, iar alte 4 încărcării autoturismelor electrice, se arată în Planul Urbanistic de Detaliu întocmit de o firmă din Cluj.

Potrivit PUD, care se află pe agenda ședinței extraordinare online de luni a Consiliului Local, se propune construirea a două parcări publice pe sol, ambele cu acces și ieșire de pe str. Lupeni. Acestea vor avea 26 de locuri de parcare – platformă 1, respectiv 57 locuri de parcare – platformă 2, din care 4 locuri vor fi destinate persoanelor cu dizabilități, și 4 locuri de parcare vor fi destinate încărcării autoturismelor electrice. În total, se propun 83 de locuri.

De asemenea, se vor face amenajări exterioare cu spații verzi cu arbori și arbuști, se va planta un copac la 4 locuri de parcare și se vor amenaja circulații pietonale în incinta platformelor, precum și bariere și automate pentru eliberarea tichetelor de parcare și automate pentru efectuarea plății.

În faza de autorizație de construire, se propune desființarea parțială a împrejmuirii de pe latura nordică de proprietate și împrejmuirea platformelor de parcare perimetral.

Pentru protejarea ansamblului bisericesc din punct de vedere vizual, fonic, și al calității aerului se propune plantarea cu arbori la limita dintre parcări și restul ansamblului.

Consiliul Local Bistrița care va întruni luni, în ședință extraordinară, va avea pe ordinea de zi și aprobarea Planului Urbanistic
de Detaliu ”Amenajare parcare, str. Lupeni, Municipiul Bistriţa”, proiect întocmit de SC Atelier Schmidt SRL din Cluj-Napoca.

Parcarea de pe terenul Bisericii Romano-Catolice, împreună cu cea provizorie de pe strada Bistricioarei vor deservi zona centrală unde, din cauza ”Liniei Verzi” dispar sute de locuri de parcare.

8 comentarii

  • Nimeni nu sufla o vorba despre actiunile intreprinse de ONG. Bistrita Civica personal de bistriteanul Marius Balan care acum doi ani a avut primele discutii cu parintele paroh de la biserica Romano-Catolica pentru a se face aceasta parcare . Ideea a fost pornita direct de la mine cunoscand bine locul. De frica distrugerii Parcului Mihai Eminescu unde inca terenul face cu ochiul ca sa fie amenajata o parcare in afara legii 24 Spatii Verzi si administratia numai nu doreste sa il incadastreze dupa modul de folosinta si dupa lege, am intermediat aceasta discutie cu parintele care a fost de acord in secunda doi.
    Dupa ce superiorii Bisericii de la Alba Iulia au fost informati si primiti de Primarul Ioan Turc s-a batut palma intr-un parteneriat unic Biserica-Primarie.
    Aceasta a fost interventia si oferta si umblatura mea sa dau ceva la schimb nu numai sa bag batul prin gard desi este nevoie de multe ori pentru a apara verdeata orasului.
    Nu cu lipsa de modestie le spun, dar e bine sa cunoasca bistritenii aceste aspecte mai ales cei care au meseria de comentaci pe langa subiecte.
    Si din dorinta ca masina de vot a Primariei, habarnistii consilieri, sa stie si ei ca voteaza un proiect propus, gasit si pus pe masa CL de un cetatean care candva a fost scos de doua ori afara din sala CL cu Politia Locala. Luni voi fi in sala CL sa le transmit in direct tuturor sa auda adevarul despre subiectul cu pricina . O dat Sfantul SISOIE ca dupa doi ani de asteptari sa vina minunea de la MAGLAVID care in mod normal trebuia sa fie gata intr-o saptamana avand in vedere cate dale au fost disponibile dupa inlocuirea lor in tot orasul.
    Sa vina minusurile !

    11
    48
    • Bălane !!!!!! Parcarea asta este total insuficientă pentru nevoile Centrului Vechi şi va fi ocupată în permanață de bugetari din primărie care nici măcar ei nu vor avea suficiente locuri de parcare şi nicidecum de vizitatori sau turiştii sau oamenii bolnavi care trebuie să ajungă la policlinică.
      Iete de mână cu Turc şi duceți-vă amândoi pe dealul Codrişor să nu vă mai vadă nimeni că ați distrus oraşul.

      17
      1
    • Balane ce te faci daca sedinta este online ? In rest cunosc aspectele relatate de tine si nu pot decat sa zic ca ,intradevar , esti un bun cetatean . !!!

      2
      4
    • Ăştia mai vor şi idioțenia cu Demolarea Stadionului din Parcu Mare unul din simbolurile oraşului !

      17
      2
  • Pentru a scoate Centru Vechi din colaps trebuie făcută urgent Parcarea din Piața Mică . O parcarea cu o intrare din Piața Centrală pe strada Albert Berger ( Poştei) şi o ieşire în Piața Centrală pe strada Vasile Naşcu.

    16
  • Este o parcare total insuficentă față de lipsa gravă a locurilor de parcare din Centru astfel este super-necesar construirea Parcării Etajate Supraterană care sã asigure locuri de parcare suficiente atât pentru Centru cât şi pentru Policlinică, Poliție, Colegii şi Complexu Dacia.

    15
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.