Actualitate

Extinderea pistelor pentru cicliști, propusă de tineri pentru un oraș și mai verde

Bistrița, alături de Brașov, sunt singurele orașe din România care s-au alăturat competiției globale @WWF #WeLoveSolutions, al cărei scop este acela de a crește implicarea publicului, în special a tinerilor, în procesul de luare a deciziilor locale și de a promova idei sustenabile pentru dezvoltarea urbană.

Cetățenii sunt încurajați să voteze soluțiile favorite propuse de tineri în cadrul proiectului și să participe activ propunând soluții noi, prin completare formularului online din pagina de campanie.

Ediția 2024 a campaniei #WeLoveSolutions se desfășoară în perioada 1-31 octombrie 2024, în 7 orașe din Europa, inclusiv Bistrița. Această inițiativă face parte din proiectul WWF – LIFE ASAP (Accelerated Sub-national Climate Action and Participation through the One Planet City Challenge), ce are ca obiectiv principal combaterea schimbărilor climatice și sprijinirea orașelor în a deveni mai reziliente și sănătoase.

Oricine poate propune idei și soluții la secțiunea „Spune-ne ideile tale” și vota inițiativele tinerilor la secțiunea „Votează pentru soluții”. Până acum, soluțiile propuse vizează extinderea pistelor pentru biciclete, amenajarea de spații verzi în jurul blocurilor, instalarea panourilor fotovoltaice pe acoperișul blocurilor, dezvoltarea de zone verzi în orașe ca spații pentru relaxare, campanii în școli pentru reciclare.

Fiecare postare cu hashtag-ul #WeLoveBistrița pe rețelele sociale aduce puncte suplimentare în competiție. Campania nu este doar despre competiție, ci și despre colaborare și schimbul de idei care ne pot ajuta să construim un viitor mai bun.

”Bistrița este un oraș verde și curat, cunoscut pentru parcurile și pădurile bogate, transportul ecologic disponibil și inițiativele pentru protejarea mediului, dar orașul are capacitatea de a oferi condiții de trai mai bune, contribuind totodată la sănătatea planetei. De aceea, rezolvarea problemelor climatice în orașe este cheia pentru a aborda aceste provocări la nivel global. Prin îmbunătățirea transportului, clădiri verzi, valorificarea resurselor naturale, reducerea risipei și promovarea grijii pentru natură, orașele pot fi un model pentru un viitor mai sustenabil și pot ajuta la implementarea Pactului Verde European”, se arată în motivarea participării Primăriei Bistrița la acest proiect.

Votează acum și susține Bistrița: https://solutions.welovecities.org/city/bistrita/

Etichete

9 comentarii

    • Da este o minunăție sa te plimbi.cu bicicleta pe langa niste case între care apar varii goluri și praf. Îmi aduce aminte de vacantele cu bicicleta la Paris…sa se extindă mon cher..

  • Aceiași oameni care susțin aceste proiecte, Greta Thunberg și prietenele ei cu părul vopsit verde, cu probleme psihice , nonbinare, și ne-o marxiste, susțin și cotele de gen/rasa în instituții, aruncă cu supă peste operele de artă ale marilor pictori, demolează statui, schimbă denumirea străzilor, cenzurează părerile contra de pe Facebook, încearcă să distrugă familia , religia etc.

    Un dau un 👎 acestui proiect european, sorosist, menit să îndobitocească tinerii români.
    Aici nu e vorba de piste de biciclete, fotovoltaice etc. E un plan mult mai vast, de transformare a lumii, așa cum o știm noi.

    22
    28
  • Propun sa faca piste de biciclete sí trotuare cu banci, pe ambele maluri a raului ,incluzind sí localitatile Sarata- Livezile. Ce inseamna oras Verde? Sa ai la numar spatii verzi printre blocuri dar ne intretinute? Mai bine nu daca nu suntem ín stare sa intretinem. Sí pe aliniamentele stradale vrem spatiu Verde dar ne intretinute, doar balari s-au praf. Nu se coseste la timp, nu se seamana iarba daca sunt goluri ramase. Noi vrem sí e CA pe maidan, ne ingrijit, ne cosit ,ne toalett. Chiar va plac copacii de pe A Muresanu, cum arata? Este estetic? Prima data sa intretinem cum trebuie ce avem dupa acea sa vorbim. La capitolul spatii verzi suntem ín urma cu mult, exista doar pe hirtie, ín realitate e pamant arid,copaci ne sanatosi, pe jumatate ciuntiti, ne toaletati corect sí la timp. Spatiile din zona blocurilor haotic, planteaza fiecare ce sí unde vrea. Acel perimetru din fata,spatele blocului nu ar trebui sa fie nici livada ( nuc,cires,corcodus)nici padure cu arbori mari care nu se preteaza ín oras.

    17
    25
  • daca padurile au fost furate macar piste de biciclete verzi sa avem din fonduri UE,UE, UE si la cele mai inalte standarde europene cu studiu de feza…

    2
    1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.