Sport

Gloria câștigă cu Minaur în Liga Florilor. ”Victorie importantă, clară”

Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a câștigat meciul cu Minaur Baia Mare, disputat la TeraPlast Arena, în etapa a 6-a a primei ligi de handbal feminin.

Echipa pregătită de Florentin Pera s-a impus cu 34-26, după ce la pauză a condus cu 18-17.

Au marcat pentru Gloria: Asuka Fujita – 8, Seynabou Rodriguez – 7, Cristina Laslo – 4, Danila Delgado – 3, Valeria Kirdiașeva – 3, Eva Kerekes – 3, Tamires de Araujo – 2, Gnonsiane Niombla – 1, Dagmara Nocun – 1, Greta Kacsor – 1, Iaroslava Burlacenko – 1.

Intervențiile portarilor: Renata de Arruda – 8/25, Ivana Kapitanovici – 1/10.

”Îmi felicit echipa pentru această victorie importantă, având în vedere că am întâlnit una dintre revelațiile acestui început de sezon, care venea după cinci victorii din cinci meciuri, ca și CSM București. Acest lucru ne-a mobilizat, ne-a motivat să jucăm cât mai bine. S-a simțit puțin oboseala, venim după un program destul de încărcat, după o săptămână cu două deplasări dificile. Echipa noastră a arătat maturitate în joc. Am început bine meciul, am avut o perioadă foarte bună, din păcate ne-am relaxat spre finalul primei reprize. În repriza a doua am controlat jocul, ne-am apărat mai bine, am reușit să marcăm goluri ușoare pe faza a doua și ne-am creat un avantaj considerabil, care ne-a ajutat să câștigăm acest meci. Mă bucură aceste puncte pentru că vin și după o perioadă cu cele mai dificile meciuri ale noastre în Champions League, cu cele mai puternice echipe din grupă. Fetele s-au mobilizat, toate jucătoarele care au intrat și-au făcut pe deplin datoria. Am arătat bine, până la urmă este o victorie clară, care ne ajută se ne menținem în partea de sus a clasamentului”, a declarat antrenorul Florentin Pera.

”A fost un meci foarte interesant, derby-ul Transilvaniei, care s-a lăsat cu scântei. Mă așteptam la un meci de care pe care. Cred că echipa mai bună a câștigat”, a spus căpitanul Gloriei, Cristina Laslo.

În etapa viitoare, a 7-a, Gloria va juca în deplasare cu SCM Râmnicu Vâlcea, joi 17 octombrie de la ora 17.30.

7 comentarii

  • Echipa din Baia Mare a pus probleme serioase echipei bistritene , cea care s-a desprins in facto doar in ultima jumatate a reprizei secunde. Diferenta de scor putea fi mai mare daca n-ar fi fost atatea ratari. Arbitrajul a fost aiurea in multe momente , cei doi arbitri moldoveni fiind adesea depasiti de fazele de joc. E drept ca n-au influientat castigatoarea meciului dar (clar) au dezavantajat echipa Gloria iar prin deciziile lor au creat ilaritate in sala determinand huiduieli care nici intr-un caz nu-i erau adresate Yuliei Dumanska ramasa in inimile bistritenilor. E bine ca s-au castigat cele 3 puncte puse in joc dar echipa a suferit mult in aparare , Bazaliu , Burlachenko si Araujo fiind depasite mult prea usor in relatia 1:1. Vazand scorul cu care s-a incheiat intalnirea dintre CSM Tg. Jiu si CSM Ramnicu Valcea dar mai ales scorul reprizei a doua castigata de Valcea la 9 goluri cred ca echipa din Bistrita va avea un meci de foc cu una dintre cele mai bune echipe din campionat. De rezultatul acelui meci pot depinde multe. Pana atunci asteptam cu incredere meciul din Liga Campioanelor cu Podravka Koprivnica sperand ca echipa Gloria va castiga puncte. Apararea are probleme , d-le antrenor. (Nu „ne-am aparat” bine , deloc!) Trebuie inca multa munca pentru imbunatatirea fazelor de aparare si diminuarea numarului de greseli fortate care duc la eliminari si lovituri de penalitate , indiferent de adversara. Mobilitate si dublaj. Altfel , sper ca Valeria Kirdiasheva n-a lovit-o intentionat pe Yulia Dumanska. Razboiul nu trebuie sa ajunga in salile de sport.

    8
    9
    • @Leo huiduielile erau și pentru „artista” Dumanska care a simulat penibil de două ori (și la șutul în umăr de la Delgado). Arbitrii asta au așteptat, să intre și ei în „scenă”, sunt tineri și au dorit să se afirme, să participe la „spectacol” că de, era lume multă în tribune. Intenția Kirdiasevei este exclusă. Apropo am în memorie un autogol al frumoasei Iulya (când juca pentru Gloria) i-a cazut mingea în cap și a intrat în poartă. Legat de apărare ai dreptate, sunt probleme, dar în special când este Bazaliu pe teren. În repriza a doua Bazi a jucat foarte puțin și echipa a primit doar 9 goluri… Sunt sigur că dl Pera vede și el și va analiza jocul veșnicei speranțe Maria Bianca Bazaliu.

      10
      1
    • Dacă rămânea la echipa Ida Dahl iar Laura Pristăviță își amână retragerea cu un an, probabil ca apărarea Gloriei ar fi fost mai bună.

    • Ar trebui ca spectatorii sa fie mai civilizati totusi, sa conduci lejer la 6 goluri si sa te manifesti in halul ala cu fluieraturi minute in sir la orice decizie marunta a arbitrului doar pentru ca s-a fluierat pentru adversar ceva? Daca portarul gloriei era lovit de 2 ori consecutiv cu mingea in fata ce se intampla? Nu trebuia eliminata adversara? Intr-un meci de handbal joaca 2 echipe, chiar daca esti suporterul uneia trebuie sa fi realist si sa intelegi ca regulile se aplica pentru ambele echipe, si intr-un meci o echipa are la dispozitie cel putin 60 atacacuri si chiar daca ti se pare ca s-a gresit la o faza asa per general se compenseaza cu alta si o echipa daca e mai valoroasa ca si adversarul nu poate acuza ca a pierdut 2-3 atacuri cand are la dispozitie alte zeci de atatcuri sa dea golurile victoriei. Valabil si pentru staff-ul echipei care in ritmul asta ajunge ca Tadici, este presiune pe echipa da, dar altfel trebuie gestionata nu cu gesturi si comportament huliganic

      6
      3
    • Nu am fost în sala, dar înțeleg din descrierea ta, cam care a fost atmosfera.
      Suporterii trebuie să își încurajeze echipa și la bine dar mai ales la greu, să simtă ca sunt iubite .
      Despre antrenor, am observat și eu ca striga, ia cartonașe galbene la fiecare meci,
      Nu cred ca se poate schimba!
      Ati văzut cum se comporta Jan Leslie (Brăila) , Jakob Vestergaard (Bietigheim), Allan Heine (Ferencvaros),
      Jesper Jensen (Esbjerg).
      Nu striga, sunt calmi, explica, îl lasă pe asistent să explice primul atac etc.
      Cred ca antrenorii români, au nevoie de cursuri de coaching, (cum să vorbești, cum să încurajezi, cum să explici fără a critica). E greu! Eu am avut de-a face cu grupe de copii și juniuori și mi-a fost greu. Am mers la cursuri de coachingul și degeaba, părinții nu prea erau mulțumiți de felul în care le vorbeam copiilor.
      Suntem altfel, e greu să faci pe sfântul și să te stăpânești.

      2
      1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.