Sport

Gloria învinge la Rm. Vâlcea în Liga Florilor

Echipa de handbal feminin Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a câștigat în deplasare cu SCM Râmnicu Vâlcea, într-un meci contând pentru etapa a 7-a din Liga Florilor.

Gloria s-a impus în Sala Traian din Râmnicu Vâlcea cu scorul de 32-28, după ce la pauză a condus cu 15-12.

În urma acestui rezultat, echipa antrenată de Florentin Pera a urcat pe locul 3 în clasamentul intermediar, peste adversara sa.

Portarul Renata de Arruda a avut din nou o prestație remarcabilă, cu un procentaj de 41%.

Au marcat: Asuka Fujita – 6, Bianca Bazaliu – 5, Danila Delgado – 5, Seynabou Rodriguez – 3, Tamires de Araujo – 3, Valeria Kirdiașeva – 3, Gnonsiane Niombla – 2, Greta Kacsor – 2, Natalia Nosek – 1, Iaroslava Burlacenko – 1, Eva Kerekes – 1.

Intervențiile portarilor: Renata de Arruda – 19/46, Ivana Kapitanovici – 0/1.

Campionatul se întrerupe în vederea Trofeului Carpați, organizat la Cluj-Napoca în perioada 25-27 octombrie. România va întâlni Macedonia, Elveția și Brazilia. Selecționerul Florentin Pera le-a convocat de la Gloria pe Bianca Bazaliu, Iaroslava Burlacenko și Eva Kerekes.

În etapa următoare, a 8-a, programată vineri 1 noiembrie de la ora 15.00, Gloria va juca acasă cu Dunărea Brăila.

Până atunci, Gloria se va deplasa în Norvegia pentru meciul cu Storhamar Handball Elite de duminică 20 octombrie, ora 15.00, în runda a 6-a din EHF Champions League. Va fi o reeditare a finalei EHF European League din luna mai, de la Graz, câștigată de echipa norvegiană cu 29-27.

2 comentarii

  • M-am temut de acest meci pentru ca Valcea era pe val , batuse in deplasare duminica pe Dunajska , campioana Slovaciei si fara indoiala toata suflarea Valcei tintea victoria. N-a fost sa fie pentru ca in poarta bistriteana s-a aflat eroina serii , Renata de Arruda , cea care a inclinat balanta. Nu zic ca echipa a jucat rau dar fara aportul Renatei meciul ar fi fost pierdut , fara doar si poate. Fetele si antrenorii trebuie s-o pupe (unde vrea ea!)… Echipa Gloria BN ar putea sa ajunga chiar pe locul 4 in clasament intrucat foarte probabil Corona Brasov va castiga acasa , maine , cu Magura Cisnadiei. Golaverajele Coronei si echipei din Baia Mare (aflata acum pe locul 2) sunt mai bune decat cel al Gloriei BN. Trebuie totusi sa precizez ca cele doua echipe au avut pana acum meciuri cu formatii mai slabe din campionat , spre deosebire de echipa bistriteana. Altfel , sper ca toate jucatoarele Gloriei BN sa fie apte si sa joace duminica ca o adevarata echipa si nu ca o suma de individualitati (asa cum au facut-o sambata cu Krim Lubliana) in deplasarea cu Storhamer , echipa foarte consistenta mai ales pe teren propriu. De ce nu ne-am gandi ca Gloria sa aduca punct sau puncte din Norvegia? Haide Gloria! O asteptam si pe Cristina. Fara declaratii , decat dupa meci…
    (Cred ca e o greseala la procentajul Renatei. De fapt procentajul e bun . A aparat 19 , dar din cate? Poate din 46…)

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.