Actualitate Recomandări

Carosabil nou pe încă un tronson al străzii Tărpiului din Bistrița

Pe încă un tronson de pe strada Tărpiului din Bistrița, mai exact pe porțiunea dintre străzile Mușcatei și Horticultorilor, se toarnă asfalt.

În prealabil, a fost pregătit patul drumului, fiind puse diferite straturi de fundare care au fost compactate, au fost montate bordurile, dar s-a lucrat și la infrastructura pentru sistemul de iluminat public.

De asemenea, în acest sector care merge până la Drumul Cetății, sunt prevăzute trotuare, piste pentru cicliști și sistem de preluare a apelor pluviale.

Municipalitatea a demarat în toamna anului 2021 proiectul de modernizare a străzii Tărpiului, cea mai lungă din Bistrița, investiție de aproape 18 milioane lei prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” și de la bugetul Bistriței, ce include lărgirea, consolidarea și asfaltarea drumului, amenajarea de trotuare, piste de biciclete și locuri de parcare, acolo unde este posibil. Investiția mai cuprinde realizarea canalizării pluviale și a sistemului de iluminat public.

Primul tronson finalizat a fost cel dinspre pădure spre intersecția cu Valea Căstăilor, fost drum de pământ.

1 comentariu

  • Va ramane cate ceva dupa acest primar; a facut lucruri bune. Spre deosebire de Cretu care a lasat un oras cenusiu, defrisat si deprimat ca dupa un cutremur.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.