Politică

Listele de candidați ale PSD, PNL, UMDR și Partidului Forța Dreptei, contestate în instanță

Listele de candidați ale PSD, PNL și UMDR sunt contestate în instanță de doi clujeni, unul dintre ei fost candidat la Primăria Cluj-Napoca, iar altul fost primar al orașului Cluj-Napoca. Constestațiile la legea electorală sunt înregistrate la Tribunalul Bistrița-Năsăud și vor fi discutate în ședință luni.

Petru Mîndru, fost candidat la Primăria Cluj-Napoca, a contestat listele UDMR, PSD și PNL, iar Gheorghe Funar, fost primar al orașului, a contestat listele PSD și PNL. La instanță mai este depusă o contestație din partea Partidului Forța Dreptei.

Constația depusă anterior de Ioan Rus, fostul președinte al PNL Târlișua împotriva PNL, a fost respinsă sâmbătă de instanță care a motivat ”lipsa de interes a contestatorului în formularea contestaţiei”.

Drept urmare, contestația a fost respinsă, iar Decizia nr. 13/16.10.2024 a Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 6 Bistriţa-Năsăud privind admiterea candidaturilor propuse de Partidul Naţional Liberal la alegerile pentru Camera Deputaţilor din anul 2024 şi Decizia nr. 14/16.10.2024 a Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 6 Bistriţa-Năsăud privin admiterea candidaturilor propuse de Partidul Naţional Liberal la alegerile pentru Senat din anul 2024 au rămas valabile.

Aceeași soartă au avut și contestațiile depuse de Amalia Bellantoni împotriva Partidului S.O.S. România.

AUR, căruia Biroul Electoral Județean i-a respins listele de candidați la Camera Deputaților și Senat, a depus contestație la Trubunalul Bistrița-Năsăud.

Sâmbătă, AUR a organizat la Bistrița un miting la care au participat peste 2000 de persoane din mai multe județe ale țării.

„Este extrem de grav, este un precedent extrem de periculos, pentru că asta înseamnă că un partid parlamentar este scos din cursa pentru Parlamentul României. Așa ceva nu este admisibil, sub niciun motiv și de aceea mesajul nostru politic, în răspuns la mesajul lor politic, este că suntem pentru democrație, pentru libertate și pentru alegeri libere. Pentru acest lucru s-a vărsat sânge de români în 1989 și nu putem să trecem peste jertfa celor de atunci admițând să fim scoși din cursa electorală”, a susținut europarlamentarul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, prezent la protest.

1 comentariu

  • Ba Tarziule, daca nici macar statulul propriului vostru statut nu il respectati, atunci despre ce corectitudine si democratie vorbiti?
    Ba Tarziule, daca le-ati anulat dreptul de a fi consilieri unor membrii de-ai vostri desi acestia au fost votati si alesi de oamenii din 36 de judete, despre ce corectitudine si democratie vorbesti?
    Cati bani incasati lunar voi de la membrii si ce faceti cu banii?

    Practicile voastre seamana izbitor cele ale regimului totalitarist stalinist sau nazist.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.