Actualitate Recomandări

Mașini de poliție la sediul Primăriei Feldru și la casa deja fostului primar

Mașini de poliție au fost fotografiate luni dimineața în fața sediului Primăriei Feldru, cea mai mare comună din județ, și la casa deja fostului primar PNL Grigore Țiolan, care a pierdut alegerile din vară. La Feldru au loc percheziții.

Informația a fost dată publicității de fostul primar Ștefan Sîngeorzan care a publicat pe contul său de Facebook câteva fotografii. ”Ce-o să fie, ce-o să fie, astăzi pe la primărie? Am primit și eu un telefon, dacă știu ceva. Cum nu știam, am mers la primărie, plin de poliție, procurori, mascați… la casa lui Țiolan Grigore, până vineri primar, de asemenea mașini de poliție, mascați… no, ceva nu-i cușăr… ce? vom afla. Amu sigur, nu mă bucur, dar nici nu-s trist. Cu siguranță n-au venit degeaba, iar dacă Țiolan a făcut ilegalități și a făcut multe, să plătească. Întrebarea, dacă nu-i cu supărare, de ce așa târziu, după ce a golit tot?”, a menționat fostul primar Ștefan Sîngeorzan.

Noul primar al comunei Feldru este Ioan Opriș (PSD).

IGPR a anunțat luni dimineață că, la nivel național, continuă operațiunea Jupiter pentru combaterea infracțiunilor economico-financiare și a celor de natură judiciară: ”Polițiștii, sub supravegherea procurorilor de caz, efectuează percheziții și pun în executare mandate de aducere, în cadrul unor acțiuni operative, pentru tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale și protejarea comunității de activitățile ilegale. Activitățile sunt efectuate în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, contrafacere, contrabandă, înșelăciune, delapidare, abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals. Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor cercetate, recuperarea prejudiciilor și indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal. Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză. Activitățile se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Poliției Române, pentru combaterea infracționalității de orice fel. Pe parcursul zilei, în funcție de evoluția anchetei în fiecare caz, Poliția Română va oferi informațiile ce pot fi făcute publice”.

ACTUALIZARE

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a transmis într-un comunicat:

”În cadrul operațiunii Jupiter, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, la data de 21 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, pun în executare 4 mandate de percheziție domiciliară.

Perchezițiile vizează sediul unei instituții, precum și locuințele unor persoane, bănuite de comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual, înșelăciune și uz de fals. Totodată, în cursul zilei de astăzi vor fi puse în aplicare 16 mandate de aducere.

Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în cursul anilor 2015-2022, un bărbat de 66 de ani, în calitate de funcționar în cadrul unei instituții dintr-o comună din Bistrița-Năsăud, ar fi permis unui alt bărbat de 66 de ani, care nu ar fi fost angajatul instituției, să acceseze arhiva și să se documenteze cu privire la unele persoane care, înainte de anul 1990, ar fi lucrat în cadrul unei Cooperative Agricole de Producție (C.A.P.).

Persoanelor în cauză le-ar fi fost necesare adeverințe emise de către instituție, pentru a atesta vechimea în muncă, în cadrul C.A.P., în scopul acordării pensiei.

Bărbatul care nu ar fi fost angajatul instituției ar fi completat adeverințele tipizat pentru mai multe persoane și ar fi inserat date nereale care nu aveau la bază documente justificative în original, ci doar copii conforme cu originalul, insuficiente pentru numărul de ani atestați în adeverință.

Documentele astfel întocmite ar fi fost semnate de către bărbatul cu calitate de funcționar și de secretarul comunei, pentru 14 persoane solicitante, cu vârste cuprinse între 64-69 de ani, care le-ar fi utilizat, ulterior, la depunerea dosarului de pensie, pentru a produce consecințe juridice.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în vederea documentării cauzei și tragerii la răspundere a persoanelor cercetate.

Acțiunea beneficiază de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, al polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale și Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud”.

Etichete

2 comentarii

    • Nu are nici o legătură Ioan Opriș, actualul primar. Țiolan deja fostul primar are dosar penal de câteva luni, când a fost prins că a falsificat hotărâre de consiliu local, încercând să ascundă 1,7 milioane. Da, a fost ținut în brațe de cineva, cât a fost primar, iar acum l-a lăsat. Dacă e vinovat să plătească.

      12
      3
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.