Comunicate

Conceptele de bază ale turneelor de poker MTT

Turneele MTT (Multi Table – mai multe mese) sunt printre cele mai atractive pentru cei pasionați de poker. Explicația este simplă: cu o taxă de participare mică se poate obține un premiu considerabil. În plus, frecvența lor la operatorii online este ridicată, motiv pentru care sunt atât de populare.

Conceptul MTT-urilor este simplu: achiți buy-in-ul și primești un număr prestabilit de jetoane. Toți participanții primesc același număr de jetoane, având în vedere că buy-in-ul este același pentru toată lumea. Dacă acel turneu nu are și o rundă de re-buy, în cazul în care ești eliminat părăsești turneul.

E important de precizat că din turneele MTT nu te poți retrage și să încasezi premiul aferent locului pe care ești în acel moment. Dacă alegi să te retragi înainte de încheierea turneului sau înainte de a fi eliminat, vei pierde tot ce ai acumulat. Așadar, pregătește-te pentru o sesiune lungă, deoarece astfel de turnee pot dura și ore bune în șir, în funcție de numărul de participanți.

Pentru ca jocul să avanseze totuși, structura blindurilor va crește proporțional cu avansarea în joc. Acest lucru este făcut în așa fel încât jocul de așteptare să nu fie folosit prea mult timp, iar jucătorii vor fi obligați să ia decizii mai clare. Pe măsură ce jucătorii sunt eliminați din concurs, stack-ul celor rămași va crește considerabil.

Cum funcționează însă turneele MTT pas cu pas?

În fazele de început de la MTT-uri, blind-urile sunt mici. În momentele de început vei da peste mulți jucători care vor încerca să fie agresivi pentru a-și crește rapid stack-ul și pentru a lua un avantaj. Vor fi situații cu multe blufuri și multe all-in-uri. Jucătorii care procedează astfel se gândesc că îi vor intimida pe cei din jur.

În fazele medii ale turneelor MTT, tot mai mulți jucători încep să fie eliminați. Jetoanele sunt împărțite de un număr tot mai mic de jucători, iar acesta este momentul în care strategiile devin și mai importante. Ulterior, blind-urile vor crește și mai mult spre fazele finale, iar jocul tinde să devină asemănător cu ceea ce se întâmplă la turneele Sit & GO.

Sfaturi pentru turneele MTT la poker online

Turneele MTT sunt disponibile 24 din 24, 7 zile din 7 pe cele mai bune platforme de poker online. Cele mai multe turnee de poker se joacă în format Texas Holdem, astfel că toată lumea este obișnuită deja cu regulile. Mizele sunt potrivite oricui.

Vei găsi turnee potrivite pentru bugetul unui jucător recreațional, dar și pentru cei care doresc să investească mai mulți bani. Indicat este să participi la turneele la care îți permiți să achiți măcar de cel puțin 40 de ori buy-in-ul. Ține cont că este destul de dificil să intri constant în bani la MTT-uri, dar și premiile sunt pe măsură.

Ce poți face însă pentru a-ți maximiza șansele la MTT-uri? În rundele de început indicat este să joci mâinile puternice, mai ales atâta timp cât blind-urile nu au crescut. Va fi destul de dificil să stai departe de acțiune, dar pe termen lung este o strategie potrivită. În cazul în care vrei să iei inițiativa și să plusezi în rundele incipiente, așteaptă să îți vină ca mâini de start AA, KK și QQ. În cazul în care ai o mână de start As-Rege, din nou este indicat să plusezi, indiferent care ar fi poziția ta la masă.

Dacă ai perechi și culoare A-X, poți lua în calcul să joci și aceste mâini, mai ales dacă ai o poziție târzie la masă. Dacă sunt mai mulți participanți și ai observat o plusare lentă înainte de dezvăluirea cărților, ai putea să plătești. În schimb, dacă blindurile sunt la un nivel mare, nu prea merită să joci aceste cărți.

Iar dacă te întrebi când e bine să fii precaut la turneele MTT, indicat este să o faci spre fazele finale. Deciziile tale trebuie să fie în strânsă corelație cu poziționarea și suma jetoanelor avută. Până ajungi în această fază, e bine să acumulezi cât mai multe informații despre adversarii tăi, în așa fel încât să ai un bagaj cât mai solid și să nu joci la ghici. Nu uita să intri odihnit în turneele MTT, deoarece acestea pot fi solicitante. Să ai lângă tine în permanență o sticlă cu apă pentru a te hidrata.

Etichete