Cu ocazia vizitei sale la Bistrița, unde a participat la inaugurarea fabricii de folie stretch Opal a companiei TeraPlast, premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat despre stadionul care se va construi în Unirea cu bani de la Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții.
”E munca lui Bogdan, ăsta este adevărul, așa este corect. Bogdan Ivan și Daniel Suciu sunt cei doi tineri performanți ai dvs. care s-au luptat și au venit încontinuu să propună acest proiect. Există bani pentru această investiție, se și întorc, se multiplică în economie“, a precizat premierul Marcel Ciolacu.
”Este un proiect extrem de important pentru noi ca județ, care nu s-ar fi putut realiza fără implicarea principalului său promotor, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan. Împreună cu Daniel Suciu, la nivel tehnic ne-am aliniat timp de aproape jumătate de an până am ajuns în această etapă. Guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru stadionul municipal din Bistrița, care va fi construit în Unirea în vecinătatea TeraPlast Arena. Stadionul va putea găzui meciuri sub egida UEFA. Cel mai important lucru este că peste 60 de milioane de euro vor intra în Bistrița-Năsăud. E deja stabilit acest parcurs, fără cale de întoarcere. Îi mulțumesc domnului Marcel Ciolacu pentru susținere în acest proiect”, a declarat deputatul Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.
Joi, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construireaunui stadion modern în localitatea componentă Unirea din Bistrița. Stadionul va fi destinat, în principal, pentru fotbal și rugby și va avea un regim de înălțime parter + 2 etaje + etaj tehnic, cu o capacitate de 12.388 de locuri (spectatori, VIP, media, locuri pentru persoane cu dizabilități). Valoarea totală a investiției este de 318,3 milioane lei (circa 64 milioane euro).
Stim sa accesam bani europeni doar pentru stadioane.
Pentru o austostrada , un spital mai greu .Mai greu cu obtinerea de fonduri pentru aceste proiecte si cu implementarea acestora.
Dupa cate stadioane am facut in tara ,clar am gasit o cale pentru a ajuta,, oameni de bine „,prieteni cu partidul.
Poate ne spun cei doi tineri ,,performanti” cati km de autostrada /drum expres am putea face in judet, cu 64 de milioane de EURO?
Ne pot explica cei doi ce impact va avea investitia in acest stadion, in traiul de zi cu zi al locuitorilor din judet?
Mai ales ca avem un stadion in judet ,suficient de bun pentru liga a III a , in care ne zbatem.
In tara sunt stadioane noi ,care au la meciuri de Superliga 1000 de spectatori in stadioane de 30000 de locuri.
Clar sunt pe pierdere investitiile.
Cat despre cupe eruopene la fotbal,participam doar in preliminarii si acolo sunt foarte bune stadioanele existente .
Nu s-a accesat niciun leut din bani europeni pentru stadioane. Totul se face din fonduri nationale, din taxe si impozite.
Banii Europei nu sunt pentru a ajunge ca si ei sunt banuti care trebuei cheltuiti pentru chestii care nu duc la o dezvoltare concreta,doar nu vreti sa facem concurenta tarilor industrializate,noi sa lucram pentru ei sa crestem mate si catei ca furaje la ei ne dau tot ei cum ne dau si nou faina de greieri si carnita carte nu este carnita branza din ceva ce nu a vazut laptele!
Pentru ce echipă să investești atâția bani? Poate mai face PSD-ul una că are destul jucători . Asta e prioritatea nr. 1 pentru Bistrița? 2 Săli de sport, 2 Stadioane ? În rest servicii de slabă calitate și foarte scumpe la apă-canalizare, trafic dificil pe multe zone din oraș și Județ, etc. Singura strategie, cheltuirea banilor publici cât mai mulți, că de acolo mai pică ceva la pușculițele unora !
Stadion care cheltuie banii din buget,nu multiplica.
multiplica unde trebuie, stai linistit
Conform studiilor economice, investițiile mari în infrastructură pot genera un efect multiplicator de 2 până la 3 ori valoarea inițială a investiției, contribuind indirect la PIB-ul național și regional. Se așteaptă ca stadionul să stimuleze economia locală, prin generarea de locuri de muncă, atât pe perioada construcției, cât și în timpul funcționării sale. Cheltuielile indirecte din turism (hoteluri, restaurante, transport), evenimente și activitățile comerciale din jurul stadionului vor contribui, de asemenea, la economia locală.
Taxe și impozite – O parte din investiție se va întoarce sub formă de taxe, cum ar fi TVA-ul colectat pe parcursul construcției și operării stadionului, impozitele pe venit pentru angajații implicați, impozitul pe profit de la firmele furnizoare de materiale și servicii.
DB, TVA-ul e un impozit pe consum, suportat de consumatorul final, adica cetățeni, ce tampenii vorbesti cu sumele colectate pe parcursul constructiei? Marile investitii in infrastructura, care creaza efecte multiplicatoare sunt altele, nu un stadion. Nici macar cel din Cluj nu e viabil economic, daramite financiar. Scrii pompos p-aci tema data de la partid. Analize cost-beneficiu declarative ati mai facut voi si la partia de schi si cifrele au fost aranjate exact cum ati vrut. Acu se plateste imprumut pe o chestie care se degradeaza si e inoperabila.
Centură ocolitoare, autostradă sau măcar drum de mare viteză spre Cluj ioc, căi ferat praf, iar voi visați stadioane.
Bravos!
Să facă ciolacu stadion din banii lui tac-su nu din banii țării ca el știe să facă numai pomeni