O pisicuță abandonată anul trecut în săptămâna Crăciunului în fața unui magazin din Piața Mihai Eminescu și batjocorită de cel care i-a aruncat un plic cu mâncare pe cimentul înghețat, a ajuns o adevărată prințesă grație celei care a salvat-o și a dus-o acasă unde i-a oferit un cămin.
Alice Grama, fiindcă despre ea este vorba, a postat câteva fotografii de atunci și de acum, ca să tragă un semnal de alarmă asupra comportamentului inuman pe care prea mulți dintre noi îl au față de animale.
”V-o mai amintiți pe Alba, pisicuța abandonată în saptămâna Crăciunului de anul trecut, în față la Profi din Eminescu, ziua în amiaza mare, când în părculețul acela erau vreo 40 de persoane, toate oarbe?! Când am ajuns la ușa magazinului, mi s-a făcut rău! De-abia stătea în picioare, se chinuia să mestece un gram de conservă aruncată pe jos și nu reușea. Brusc, mi-a fost silă că sunt om, cred că pentru a mia oară, în viața aceasta de (…)! Nu aveam nimic la mine, am pus-o într-o pungă de un leu, doar căpuțul trist i l-am lăsat afară. Nu a avut puterea nici să se zbată, să încerce să iasă din acea pungă. Ușoară ca un fulg, înghețată, docilă… Era resemnată, cu siguranță nu mai conta ce am să îi fac. După ce am ajuns acasă am postat-o, să o/îl rușinez pe acel monstru! Atunci am văzut că omul cu plicul postase, în derâdere, ceva și a scris, cu emoticoanele aferente, despre o pisică cerșetoare, vagaboandă!
Vere, izbăvirea nu se cumpără cu un plic aruncat pe cimentul înghețat! Crede-mă! Și nu există animale cerșetoare, noi le obligăm să devină cerșetoare! Noi le obligăm să devină vagaboande! Dar ce știi tu?! Ok. Revenim! Așa arăta și așa arată Alba acum, astăzi! Rușine rasei umane!”, a scris Alice Grama pe grupul ”Protecția Animalelor Bistrița-Năsăud”.
În această perioadă în care nopțile sunt reci și diminețile la fel, și animalelor le este frig.
Pisica și frigul, se știe, nu reprezintă o combinație fericită. Pisicile care trăiesc pe stradă, deci care nu au un cămin unde să se adăpostească, au o speranță de viață mult mai mică comparativ cu pisicile care trăiesc în sânul unei familii, scrie totuldespreanimale.ro
Cea mai scăzută temperatură pentru o pisică depinde și de factori precum rasa acesteia, vârsta, starea de sănătate, tipul de hrană pe care-l consumă și, normal, de factorii meteorologici. Însă o regulă generală tot există: dacă afară este mult prea frig pentru om, înseamnă că este frig și pentru pisică. Pisicile încep să fie afectate când temperaturile exterioare încep să scadă sub 6 grade C și se mențin astfel pentru o lungă perioadă de timp. Dacă acestei temperaturi i se adaugă nori, vânt și ploaie, iar pisica se află afară de mai multe ore, deja se poate instala hipotermia. Dacă temperatura se aproapie de limita înghețului sau scade simțitor sub zero grade, pisica poate suferi hipotermie severă ce-i poate fi fatală.
Din păcate, sunt foarte multe pisici care trăiesc pe străzi și iarna, expunerea prelungită la temperaturile din exterior reprezintă un risc semnificativ pentru acestea. Chiar dacă ele își găsesc diverse ascunzători unde să se adăpostească atunci când se răcește, nu înseamnă că sunt ferite de hipotermie sau de îngheț.
Adaugă comentariu