Şeful Districtului Piatra Fântânele din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Vasile Curtean, a declarat că în zonă a nins şi zăpada s-a depus într-un strat de un centimetru şi au scăzut şi temperaturile la nivelul solului înspre minus un grad.
„Am dat pe şosea cu nouă tone de sare ca să nu se formeze polei. Zăpada s-a depus în afara carosabilului, nu au fost probleme de circulaţie”, a declarat el.
Potrivit Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud, în restul judeţului Bistriţa-Năsăud a plouat, iar temperaturile s-au situat în jurul valorii de plus două-trei grade Celsius.
Secţia Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj are antiderapant de iarna trecută care i-ar putea ajunge pentru două-trei zile de intervenţii în caz de ninsoare, dar şi câteva utilaje proprii pe care le poate folosi.
Şeful Secţiei Bistriţa a DRDP Cluj, Alexandru Slavita, a declarat că mai sunt 250 de tone de antiderapant – sare şi nisip – de iarna trecută care ar putea ajunge pentru deszăpezirea drumurilor naţionale care tranzitează judeţul timp de două-trei zile.
El a spus că deszăpezirea drumurilor naţionale pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud a fost adjudecată de o firmă din judeţul Sălaj, dar că nu a fost semnat contractul până acum. “Trebuie să treacă perioada de contestaţii şi îl vom semna în vreo 10 zile. Sper să nu fie probleme”, a declarat Slavita.
Administraţia Naţională de Meteorologie nu va mai emite în perioada următoare avertizări pentru cantităţi mari de precipitaţii, dar temperatura va fi deosebit de scăzută în perioada 2-5 octombrie, ajungând până la minus 6 grade Celsius în depresiuni şi la munte, temperatura urmând să crească de luni, până la 20 de grade.
Adaugă comentariu