Actualitate Recomandări

Sub 50% dintre primăriile de comune acceptă plata online a impozitelor

Doar 28 de primării de comune dintre cele 58 din județul Bistrița-Năsăud sunt înregistrate pe platforma ghișeul.ro care permite plata online a taxelor și impozitelor locale și evitarea cozilor de la ghișee.

Se pot face plăți online la Bistrița Bârgăului, Braniștea, Budești, Cetate, Ciceu Giurgești, Ciceu Mihăiești, Dumitra, Galații Bistriței, Ilva Mică, Josenii Bârgăului, Livezile, Lunca Ilvei, Măgura Ilvei, Maieru, Milaș, Monor, Nușeni, Prundu Bârgăului, Rebra, Runcu Salvei, Șieu, Șieu Măgheruș, Silivașu de Câmpie, Șintereag, Târlișua, Telciu, Tiha Bârgăului și Zagra.

Platforma www.ghiseul.ro este un proiect derulat de Autoritatea pentru Digitalizarea României și susținut de Asociația de Plăți Electronice din România, care oferă posibilitatea contribuabililor de a vizualiza obligațiile de plată existente și/sau de a plăti online cu cardul, parțial sau total, taxele și impozitele locale, precum și amenzile existente.

Dovada plății se primește pe e-mail în doar câteva minute de la plata efectivă.

 Platforma este folosită deja de 1,5 milioane de români pentru a interacționa online cu administrația.

Pentru înrolarea în sistemul Ghișeul.ro, instituțiile publice trebuie să trimită către A.D.R. o cerere privind înregistrarea în sistem, document în format electronic, un extras de cont privind codul IBAN al contului colector deschis la o instituţie de credit, adresa de la Trezorerie, din care să rezulte contul instituției publice beneficiare prin care aceasta îşi va derula plăţile prin Sistemul Naţional Electronic de Plată Online, efort pe care 30 de primării de comune din județ nu s-au deranjat să-l facă pentru a le facilta cetățenilor plata taxelor și impozitelor locale, în condițiile în care mulți sunt plecați din țară și ar putea face plățile online.

Reamintim că, începând de astăzi, se pot achita taxele și impozitele locale cu debit inclusiv prin Sistemul Național Electronic de Plată Online, ghișeul.ro dacă primăriile sunt înregistrate pe această platformă.

3 comentarii

  • Dar mai sunt inca multe comune care-si trimit casierii sau casierele prin catune si sate pentru a primii banii direct din mainile platitorilor. Ambele parti se bucura. Primariile ca au „un ban” si oamenii ca scapa de „drumuri” desi scapa si de bani. Printre degete…Asta da , digitalizare! Sa traiasca d-l Gruia ca-i bistritean de-al nostru din Tara Dornelor…Nu spune multe , da vorbeste fain!

    16
    2
  • Diferenta de 50% de comune inutile si inapoiate trebuie desfintate.
    Ei vedeti de ce este nevoie de o mare restructurare administrativ teritoriala a Romaniei ?
    Ca sa nu mai suporte poporul sa dea bani pentru salarii la vatafii din comune aducatori de voturi la partide si alte jonglerii prin care vatafii isi maresc proprietatile si averile.
    Aici este imaginea clara a statului ESUAT si CORUPT pana in maduva oaselor.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.